• firefox'ta bir acaip gorunen, "teknoloji" sirketleri bile standartlara uymazsa halimiz nicedir dedirten site
  • kullanima acilmis olan, epey dertli bir uyelik surecinden sonra hizmet alabileceginiz, guzel bir tasarima sahip olmayan legal muzik sitesi. uye olmak icin yapilmasi gerekenler sunlardir;
    1. ttmail hesabi acilir (eger yoksa). tabii oyle hesap sak diye acilmaz, tc kimlik nosu bile vermeniz gereklidir. http://www.ttmail.com/
    2. ttmail hesabi ile ttnetmuzik.com adresinden ttnetmuzik hesabi acilir.
    3. ttnetmuzik hesabi ile giris yapilir, afiyet ile onbinlerce muzik indirilir ancak ipod'larda dinlenemez. (bkz: wma) (bkz: drm)

    a- gerekli birsey midir?
    b- evet cok gereklidir
    a- korsana darbe vurur mu?
    b- vurur vurur, bide ipod'lara yuklenebilse daha buyuk darbe vurur
    a- olsun buna da sukur.
  • napsterınkine benzeyen logosu ve web 2 0 tadında yazımı ile bir 'devlet dairesi'nin de popüler imaj derdinde olabileceğini göstermiştir. öte yandan kapattığı sitelere tırtıklısından yuvarlak bir kapattık* etiketi iliştirmeyi de düşünürler mi diye merak da ettirtmedi değil.
  • table'lar ile tasarlanmis 1990 altyapili web2.0 projesi.
  • teoride guzel ama bir turlu uye sifresini kabul etmeyen sistem.
  • eleştirilmesi oldukça mantıklı ve servisin şu anki durumu göz önüne alınırsa eleştirinin gerekli olduğ bir ttnet hizmetidir.

    eleştiri, buradaki durumda hizmeti veren servisin mevcut durumunun iyileştirilmesi için yapılan ve kullanıcıların daha iyi, daha hızlı hizmet elde edebilmesi için sunulan yapıcı şeylerdir. dikkat ediniz, yapılan eleştirilerde "beğenmedim", "olmamış", "tü kaka denmiyor", bunun yerine "keşke şöyle olsa kullanıcı aradığını daha kolay bulsa" veya "firefox'da arama çubuğu kapanıyor, düzelse keşke ben de servisin hizmetlerinden faydalansam" gibi cümleler ekseninde gerçekleşen bir iyileştimeye yönelik eleştiri mevcut.

    mesela, web2.0 denen nanenin temelinde webde sunulan hizmeti kullanıcı dostu (user friendly) bir biçimde sunma ilkesi yatar ki eğer ben arama çubuğunun üzerini kaplayan bir yazıdan dolayı şarkı arayamayacaksam bu kullanıcı dostu falan değil, kötü düşünülmüş bir hizmettir. tasarım kötü ve çağdaşları göz önüne alınırsa, ttnetin bu müzk nanesi görünüş ve işlev olarak ilkeldir, her fırsatta jscript hataları vermesinde de kullanıcının suçu yoktur.

    anlamıyorum bunu kardeşim ben, eleştiri, kusuru veya noksanı olan şeylerin geliştirilmesi, güzelleşmesi için yapılan "yapıcı" bir eylemdir. eleştiri olmasın, ttnet yarrak gibi (afedersin) tasarımla her fırsatta jscript hatası veren bir site yapmış da, türk müzik sektörü için büyük adım olsun.

    işte ben bu kıt görüş açısını anlamakta zorlanıyorum be sözlük...
  • kullanıcı düşmanı olmak için elden gelen herşeyi yapmış web hizmetidir. ciddi olan sorun "neden böyle bir hizmetin verildiği"dir. göründüğü üzere geniş bant internet türkiye'de her geçen gün ucuzluyor. kablo internetin fiyatı 10 ytl'ye düştü, özel şirketler bazı sitelere* 100 ytl'ye 100 mbit internet bağlıyor. telekom fiyat düşürmek yerine çoğu kişinin kullanmayacağı, hatta haberdar olmayacağı bir hizmet vererek yatırım yapıyor. hem de bu hizmeti kullanmak istemediğinizde "üyelik iptal ücreti" olarak 10 ytl alıyorlar.

    hadi kötü niyetlerimizi gizleyip servise bakalım;

    * öncelikle sadece internet explorer ile adam gibi çalışıyor. ne yapalım katlanabiliriz, yapanların tercihidir.
    * drm gibi dünyada sonu gelen bir sistem kullanıyor. bedava(!) sirke baldan tatlıdır diyerek unutabiliriz bunu da.
    * şarkıcıya veya albüme göre listeleme yok. beleşçiler için veritabanı oluşturmak istemiyorlar, yoğun dosya indirilmesinin önüne geçmek istiyorlar belli ki.
    * aynı anda sadece 2 download yapabiliyoruz.
    * sitenin kimlik doğrulamayla ilgili ciddi sorunları var. sayfayı kapattığınızda oturumunuz kapanabiliyor fakat bir kez daha giriş yapmayı denediğinizde "mevcut oturumunuz sürüyor" diyerek giriş yaptırmayabiliyor. ancak ie'nin cookie'lerini temizlemeniz gerekiyor.
    * şarkıcı, albüm, parça isimlerinde yer yer türkçe karakter kullanılmamış. bir bakıyorsunuz aynı kelime içinde ü var ö yok. ama bu saçmalıklar idtag'larda yok gördüğüm kadarıyla.
    * track tag'ı kullanılmamış. hem sitede hem de mp3'lerde kaçıncı şarkı olduğunu göremiyoruz.
    * tamam tarkan ile anlaşma yapmışlar, anladık. sitenin her milimetrekaresinde bunu dikte etmelerine pek gerek yoktu.
  • sayesinde ülkemizde tarkan'ın en çok indirilen şarkısını öğrenme imkanımız olacaktır. gazetelerdeki haberleri görüyor gibiyim 10 şarkılık tarkan albümü olsun. her şarkı 1 milyon kere indirilmiş olcak mesela. manşet: tarkan'ın son albümü 10 milyon sattı!
  • zırt pırt mü-yap serverının down olmasıyla downloadların kesildiği bir ttnet hizmeti
  • tamamen saçmalık. korsanla falan mücadele için değil, "boş vaktimiz vardı, taşşak tartamadık, biz de bunu yaptık" ürünü. neden mi efenim?

    - en büyük sebebi bütün şarkılar wma ve hepsi de özene bözene drm sosuna batırılmış. her şarkı çektiğinizde bir yerlere bağlanıp, bilmemne lisans hakları bişeysi isteyecek.
    - istediğiniz kadar kopyalayabilecek misiniz şarkıyı? hayır. ona bi sınır getirmişler. hatta en fazla 100 tane şarkıyı cd'ye ya da taşınabilir başka bi ortama aktarabiliyorsunuz.
    - peki şarkı bundan sonra size mi ait? yok canım, ne alakası var? bilmemkaç gün sonra tekrardan bişeyler yapmak gerekiyo.
    - bunların hepsini kabul ettim, tamam, peki linux'ta dinleyebiliyor muyum? ne? linux mu? o ne ki? biz bilmeyiz öyle deli saçmalarını. bilgisayar dediğin doğuştan pencerelidir.
    - peki kullanacak mıyım? hahayt! kıçımın kenarları. drm'i görünce anında silindi zaten bende. yaşasın jamendo, yaşasın özgürlük.
hesabın var mı? giriş yap