• silindir bir tup icinde bulunan, altindan sikilip cikan cikolatayi yalayarak yada direk olarak icindeki cikolatayi emerek yiyeceginiz, yerken oyun oynayabileginiz cikolata turu
  • çok güzel bişidir. çukulataların en iyilerinden biridir.
  • o ne güzel bir tad, ne şeker bir eğlencedir yarabbi... dişmacunu'na benzer tüp içindeki çikolataya asla dayanamaz deli gönül, hiç sıkmadan içine çekersin çikolatayı, bir müddet böyle dewam eder, bitmesin istersin, birden "bölphh" diye bi ses çıkar, artık sadece hava wardır içerde, bir de artıklar; işte tam bu noktada canbazlık başlar... hafifçe bükerek içine çekersin bu defa, baktın gelmiyo abanırsın, ayaklarınla tüpün üstüne çıkarsın, bir parça için, sonra eğer büker,bir tarafını yırtarsın tenekesinin, içini açarsın, tenekeyi yalamaya başlarsın bu defa... ne enfes bi tat o...

    vakt-i zamanında, ilk defa karne alıyorum, öğretmenler özel notlarla döşemişler karneyi, "dile benden ne dilersen" demişti babam; ben de "tüplü çikolata" istemiştim sadece, tağ o zamanlardan gelen bi aşinalıktır bendeki.
  • yersin, yersin, dudaani kanatincaya kadar
    sonra miden bozulur tuvaletten cikamazsin
  • cocuklar bunlarla di$ fircalarlar(ha o tup ha bu tup).tamamini di$lerini fircalama ayagina yiyip bitireni biliyorum.bir de tup olmasi ve icinden tatli bi$eylerin cikmasi evdeki pomadlarin,kremlerin de denenmesine sebep olur cocuklar tarafindan..
    (bkz: haricen kullanilir)
    (bkz: cocuklarin erisemiyecegi yere koyunuz)
    (bkz: bile bile yanli$ bkz girmek)
  • geberinceye kadar yenesi, vidali yerinin icini yalamak icin dil yara yapilasi lezzet.
  • dibinde kalan çikolatayi çikartana kadar verem oldugumu hatirlarım...
  • harika tad!
    üniversitede okurken bir akşam abimle aramızda şöyle bir diyalog geçmişti:
    -şu an en çok istediğin şey ne olurdu?
    -uzun zamandır bulamadığım şu tüp çikolatalardan isterdim

    parasız öğrencilik günlerimizdeydik. ve doğum günümde ekmek hamurundan yapılmış üzerine sosislerle adım yazılmış bir pizza eşliğinde o ana kadar aldığım en güzel hediyemi abimden aldım :)
    "en çok istediğin şeyi gerçekleştirdim tahmin et" dedi
    bir bali (maket yaparken en iyi yapıştırıcı) kutusuna saklanmış şekilde
    "tüp çikolata"
  • yıllarca işitedurduğum "dişmacununu ortadan sıkma" emir cümlelerine inat,ortadan ortadan sıkıp büyük bi zevkle tükettiğim çikolatalı abur cubur..
  • çocukluğumda olduğu gibi koskocaman olduğum şu günlerde bile enfes tadıyla markette ilk gözüme çarpan çikolata tipi..kime sevdiğimi söylesem çocuksu bir gülümsemeyle "hadi alalım " diyor hala:)
hesabın var mı? giriş yap