• 25 mart 2020 itibariyle gerçek sayı 8.554'tür. bu sayıyı veren cumhurbaşkanıdır. o akşam sağlık bakanı 2433 olarak açıkladı. sağlık bakanının açıkladığı sayı korona testine girip pozitif sonuç almış vaka sayısıdır.

    bilindiği gibi italya, ispanya ve almanya'da çin'den gelen tanı kitlerinin tam doğru sonuç vermediği iddia edilmekte. buna karşılık tıp camiası akciğer tomografisi ve kan testleri ile hastalığı tanımlayabiliyor. bizde de bu durumdan dolayı korona (covid-19) tedavisi gören hasta sayısı 2 gün öncesinde 8.554 idi. bugün kuvvetle muhtemel 12-15bin civarındadır.

    edit: yok komplo teorisi yok muhalif gibi yapıştırmaları yapmadan önce alttaki kaynakları açıp okuyun

    köşe yazısı: https://yetkinreport.com/…sta-sayisini-gostermiyor/
    bilim kurulu: https://www.haberler.com/…-turkiye-13056060-haberi/
  • çin'in vermiş olduğu 81.500 vakanın %32'lik kesimi kesin tanı konmamış, test yapılmamış ama covid-19 ve zatürre tedavisi gören hastaları temsil etmektedir.

    ayrıca amerika'da hızlı tanı ve testlerde hiçbir zaman pozitif sonuç vermeyip detaylı testlerde korona taşıdığı ortaya çıkan hastalar olduğu bildirildi.
  • 2500 kişinin çalıştığı (bkz: gölcük tersane komutanlığı'nda corona vaka tespiti) olayından sonra paylaşılan sayıların hiç bir inandırıcılığı kalmıyor maalesef.
  • yaw bir birakin komplo teorileri üretmeyi.
    youtuberlar gibi virusten hizli yayiliyorsunuz
  • vakaların market fiyatları gibi açıklanması da şüphe uyandırıyor biraz. 10 lira yerine 9,99 lira fiyat koyan marketler gibi vaka sayısı açıklıyorlar. son basamak 7-8-9 oluyor hep.
  • 4 gün önceki veriler duyuruluyor imiş. çünkü test sonucu 4 günde çıkıyor diyor önemli miktarda kaynak.

    ortalama artış hızını, bugunku verilerin olası 4 günlük artışına modellersek an itibariyle neyin içinde olduğunuzu görebiliriz sanirim
  • reisimiz yalan mı söyleyecekti o ne derse bizim için referans o dur.
  • şubat başından bugüne kadar kaç hastaya zatürre teşhisi konuldu kaçı taburcu oldu ben bu istatistiği çok merak ediyorum. söylenen ilk vakanın ilk olmadığı koahlı genç kadının mart başında twitlerinde hastalığını belirttiği düşünülürse kuluçka süresi vs şubata kadar geriliyor. kaç hasta evine gönderildi?
    yapılan testlerin bile güvenilirliği sorgulanıyor. kendi ohalinizi alın derken ciddiler, belliki yine şansa yaşıyoruz. . stres kortizol seviyesini yükseltiyor o bağışıklığı düşürüyor psağ duyulu bir ciddiyete epey ihtiyaç var. a, d ve c vitaminin covid-19 ile mücadelede ciddi destek olduğu belirtiliyor. vaka sayısı buz dağının görünen yüzüyken her atılan adımın sonuçları düşünülerek hareket edilmeli.
  • türkiye'deki gerçek vaka sayısını bilmem ama gün itibariyle türkiye'de 195bin vaka sayısı var. ve ben bunun gerçekliğine inanmadığım gibi bu sayıyı korona günlerinde akşamları izlediğim bartu küçükçağlayan'ın ınstagram izlenme sayısıyla ölçmeye çalışıyorum. allah affetsin henüz onların izlenme sayısını geçmediği için kendimi avutup normal gözle bakıyorum. korono allah belanı versin
  • belki turizm sezonu bitince
hesabın var mı? giriş yap