• kalede : stipe pletikosa (önce beşiktaş, sonra trabzon, sonra fenerbahçe, sonra gene beşiktaş. neden bu kadar çok peşinden koşuldu da, alınamadı, anlamak zor.)

    sağ bek : dario simic : önce galatasaray, sonra fenerbahçe, sonra tekrar galatasaray derken, türkiye'ye gelemedi. sonradan pişman olup "keşke galatasaray'a gitseydim" demişse de, iş işten geçmişti.

    sol bek : john arne riise : "beşiktaş'tan fener'e çalım" manşeti hala aklımda. asıl üç büyükleri çalımlayan riise olmuştu, hala gelemedi ülkeye. yakın gelecekte de gelecekmiş gibi de durmuyor.

    stoper : rafael marquez alvarez monaco'dayken galatasaray'la haberleri çıkmıştı. bu sene ve geçen sene de galatasaray'ın gündemdeydi. gelemedi, olmadı.

    stoper : cristiano marques gomez cris : fenerbahçe çok istedi bunu. tee ilk daum zamanından beri gündemde. fenerbahçe defansı luciano'lar, tomas'lar, edu'lar, bilica'lar gördü ama hala lyon'lu luis'i göremedi. luis de yaşlandı tabii.

    alex'in takım arkadaşları kontejyanından alınamayan futbolculardan oldu.

    orta saha : christian poulsen : önce fenerbahçe, sonra beşiktaş, sonra tekrar fenerbahçe, sonra galatasaray derken, hiçbiri onu türkiye'ye getiremedi. fenerbahçe'nin karısını ikna etmek için, hediye paketleri yolladığının da altını çizelim.

    orta saha : marcelo gallardo : aslında insua daha çok istendi ama o artık ülkemizde. gallardo da galatasaray'ı uzun yıllar peşinden koşturdu. fotomaç bu adamın sırtından az ekmek yemedi.

    sağ açık : robinho : önce fenerbahçe, sonra beşiktaş, sonra tekrar fenerbahçe derken, bir türkiye'ye gelmeyen yabancı futbolcu tarihinin içindeyiz şu anda. yıllarca sürecek bu tartışmalar.

    sol açık : ronaldinho : galatasaray, fenerbahçe, beşiktaş... yılların fotomaç klasiği.

    forvet arkası: adrian mutu : tam 11 yıldır hemen hemen her takımın gündemine geldi. sivasspor da dahil bu listeye.

    forvet : kanoute : fenerbahçe'nin bitmek tükenmek bilmeyen aşkı. 5-6 yıl oldu sanırım. arada galatasaray'ın da gündemine geldi.

    yedekler :

    leite riberio adriano : transfer dönemlerinin gözdesi. "adriano fener'de" yazın google'da aratın.
    luis fabiano : fenerbahçe taaa brezilya'dayken onu istedi. hala üç büyüklerin gündeminden düşmüyor.
    achille emana : fenerbahçe veya galatasaray hangisi alacaksa alsın da, rahatlayalım.
    patrick viera : gelemedi yıllardır. futbolcu olarak olmadı, belki teknik adamlolarak... kısmet
    igor biscan : önce mustafa denizli'li fenerbahçe, sonra beşiktaş, sonra trabzonspor...
    julio baptista : gelemedi türkiye'ye. gelmeyecek gibi de görünüyor.
    deco : gelmedi, belki de son sözleşmesini yaptığı için, artık gelmesi de çok zor.
  • bence en ünlüsü

    (bkz: juan román riquelme)
  • yada..

    (bkz: ruud van nistelrooy)
  • marc overmars, bu karmanın önemli isimlerindendir. öyle ki galatasaray'a gelecek dedikodularından sıkılıp futbolu erkenden bırakmıştır.

    (bkz: marc overmars/@zifiri aydinlik)
  • 90'ların başında çocuk olanlar için bunun yeri ayrıdır: (bkz: miodrag belodedici)

    gelse annem bana 4 numaralı formayı alacaktı. gelmedi, 11 numaralı erdal keser forması aldım. amma protest bir kişiliğim varmış çocukken şimdi farkına varıyorum.

    ayrıca yıldıray baştürk de gelememe konusunda medar-ı iftiharımızdır, yılların eskitemediği nadide topçumuzdur.

    bundan bağımsız olarak fatih tekke'nin türlü takımlardan trabzon'a gelememe durumu vardır ki apayrı bir meseledir. (gerçi bir kere izmir'in göt pişiren sıcağına dayanamayıp altay'dan gelmişti galiba)
  • şüphesiz ki bu karmanın en ünlü isimlerinden biri, son yaşlarındaki roberto baggio'ydu. allahtan spor basınımız, baggio'yu ilk gençlik dönemlerinde türkiye'ye yamamaya kalkmadı.
  • karmanin teknik direktoru dogal olarak luxemburgo olacaktir.
hesabın var mı? giriş yap