• kenan dogulu'nun ilk albumunun adi. ayni isimli $arki, "$aparim bilirsin" $eklinde yorumlanmi$tir, "foru de var" efsanesiyle ba$aba$ mucadele etmektedir.
  • kenan dogulu nun gerzek pop galaksisindeki milyarlarca denyo sarkidan sadece biri. bu yaparim bilirsin kismi hep saparim bilirsin seklinde duyulurdu. hatta bizim aramizda soparim bilirsin seklinde soylenerekten bir anisi bile yok degildir.
  • ortaokul yillarimda efsane olan bu eser saparim bilirsin de cok "deligim gotu kara deligim" olarak yorumlanmis, o sekilde itibar gormustu.

    sarkinin bir yerinde igrenc bir synth ses girdiginden bu sarkiyi dinleyen gavur evlatlari bu sesi duyduklari andan itibaren gulmekten yerlerde yuvarlanmislar, istek uzerine elli kez caldirip eglenmislerdi.

    sozleri soyle olsa ne yazar olmasa eksik olur mu bilmiyorum

    engel mi mesafeler*
    ask yolunaaa mesk yolunaaa
    deger mi hic sebepsizken ayriliga?
    bas koydum ben seninle mutlu
    ask yoluna mesk yoluna
    bulurum kaf dagina kacsan daaaag
    asiklar anlar beni
    her halimden sevdigimi
    dunyada bensiz birakmaaam seni
    aydinlar(?) anlar beni her halimden sevdigimi
    hayatta terketmem seniii

    ssshaparim bilirsin! (o sshhh sesi reverse cymbaldan geliyor bu arada)
    deligim gotu kara deligim
    yakarim romayi da yakarim
    ben bulurum seni yine bulurum
    olurum yine senin olurum

    rooeeahhhhhhshaparim bilirsin!
  • yine bu şarkının içinde geçen "aşıklar anlar beni" mısrası beyin uçuklatan televole espririlerine benzer bir şekile bürünse de, sıyrılıp çıkmıştı parçanın içinden...
  • hatırladıkça bile insanı bi fena yapan klibe sahip ilk kenan doğulu parçası.
  • türk popunun mütis bi ivme yakaladigi 90 lar basinda dönem türk popunun lokomotifi olmus, mihenk tasi olmus berbat sarki. klibi de berbatlikta sarkiyla yarisacak tadda bi kliptir. klipte kenan dogulu pezevenk misali yer yer yesil yer yer mor takim elbisesiyle saclarini savurur, kardesi ozan dogulu mütis bi yelek sapka kombinasyonuyla boy gösterir, lavuk lavuk klavye calar, kenan roma yi yakacagini iddia eder, güllü o pezevenk cekektinle nereyi yakiyosun essek, gülerler adama be diye bekvokal yapar arkadan.
  • kenan dogulu'yu cennet vatanımıza musallat eden talihsiz sozler bütünü...
  • mahsun kirmizigul coveri acayiptir.

    http://www.youtube.com/watch?v=hov3bawzhfm
hesabın var mı? giriş yap