• asırlar öncesinden gelen adetini devam ettiriyordur.
    (bkz: nardugan)
    (bkz: hayat ağacı)
    cehaletten kırılan tarihinden geçmişinden geleneğinden bihaber bi kısım kerkenez de arab'ın geleneğine asimile olup kendi kimliğini unutmaktan utanmayıp "onlooor çok özöntöööö!!!!" diye kıçını başını oynatmaya devam ediyor.
    bak, hıristiyan senin adetine sahip çıkmış her zamanki gibi sen onu bilme bile.
    hıyaroğlu hıyar.
  • minik bir kızı olan ve onu mutlu etmek isteyen insandır muhtemelen, çok derin anlamlar çıkarmaya gerek yok yani.
  • türktür.

    türk olmak, bazılarının düşündüğü kadar fiks bir şey değildir.
  • istediğini yapan ve kimseyi ilgilendirmeyen kişidir. bazılarına dert olabilir, aaoouuuwww türk değilsin o zaman! bizimla deyılsın! şeklinde tepkiler vermelerine sebep olabilir. ki bu durumda yapılacak en iyi şey arkamıza yaslanıp bu heyecanlı arkadaşlarımızı izlemektir. sinirlenince çok komik oluyorlar:)

    edit: umarım suni çam almıştır, sırf çevreci nedenlerden.
  • chirstmas'i yani ısa'nin dogumunu degil, yilbasini kutladigi icin sorun olmayan insandir. ayrica cam agaci gelenegi 16 yy. ortaya cikmis, butun yil rengini kaybetmeyen agacin sonsuzlugu simgeledigine inanilmistir. kisacasi hic bir dini anlami olmayan yilbasi gecesi bir turk yeni yila ister cam agaci ister kavak agaci istersede bir demet maydanozla girer.
  • bir şeyi de eğlenerek kutlamak istiyordur belki. yılbaşı kutlamalarına oldum olası karşı olmuşumdur, hatta son bir kaç seneye kadar saat 12'yi gördüğüm hiç olmamıştır. ama son zamanlarda bakıyorum ortada dolaşan renkli ürünlere insanın içi gidiyor. kimse kusura bakmasın da bizim bayramlar pek sıkıcı. çocukken şeker toplardım, hoşuma giderdi. şimdi bayram boyunca akraba ziyareti, aman misafir gelecek diye bayram öncesi günlerce temizlik. bayram eşittir yorgunluk demek oluyor benim için. haydi belki geleneksel değilsin tatile gidiyorsun, e o da yaz tatili gibi bir şey, zaten yolculuk dediğin gene yorucu. milletin çekirdek aile olarak evde toplaşıp renkli oyuncaklarla, bilmem nelerle kutladığı yılbaşı ve mesela cadılar bayramı olayları hem eğlenceli hem huzurlu görünüyor gözüme nedense. ya da çocuklukta amerikan filmleri izleye izleye asimile olduk belki bilmiyorum.
  • tam olarak ne zaman alması gerektiğini bilmez.christmas ağacıdır kendileri yani 31 aralık için değildir.bir plastik ağaç alıp çocuklarını sevindirmek eğer özentilik belirtisi ise biz de özentiyiz.
  • yılbaşı yemeğinde hindi yerine kurbanda 3 kişi ortak girdiği danadan kalanları yiyecek olan muhafazakar insan
  • evine yılbaşı hindisi almak için satıcıyla
    -emekliyim yap bir şeyler
    diye pazarlık yapan amcadan farkı yoktur.
  • batıdan kültür transferi yapmıştır.
hesabın var mı? giriş yap