• amiga'da bir programlama dili.
    zamaninin en kolay oyun yazma platformuydu..
    sucks.
  • eymıs okunuyo, radyo da dj öyle okuduydu.
  • hatta daha netlik getirmek gerekirse, yabancı bir radyodan apartma bir mp3 ün sonunda(mohammad my friend.mp3 feat maynard) radyo dj i olduğunu tahmin ettiğim bir kadın
    "eymıs" dedi demek ki doğru okunuşu o.
  • marmarisin bir koyu
    eskilerde antik bir roma kenti
  • marmaris'te, turunç'tan sonraki, kumlubük'ten önceki koy. marmara universitesi ve eskisehir anadolu universitesi ortaklığıyla kurulan, "profesörler sitesi" denilen sitenin olduğu yer.. vahsi doganin kucaginda, huzur dolu, yeşil ve mavinin kucaklaştığı yer.. amma velakin pek gençlik tarzı demenin mümkün olmadigi, marmaris'e 30 km uzaklikta, herkesten ve her şeyden izole olmak arzusundakilere hitap eden ve de elektrikler kesilince asla orda olmayi dilemeyeceginiz yer.. ayı, yaban domuzu, çakal, yılan, baykuş gibi yürüyen, sürünen, zıplayan, uçan her türlü mahlukata ev sahipligi yapan, tüm bunlarla beraber sevince çok sevilen, çok sevdiğim yer...
  • 1985 yapımı michael tuchner filmi. başrollerinde kirk douglas, pat morita*, dorothy mcguire* ve tatlı cadı dizisiyle ünlenen elizabeth montgomery vardır. karısını kaybettikten sonra huzur evine yerleşen amos adında bir ihtiyarın(douglas) baş hemşire (montgomery) ile mücadelesi anlatılır. baş hemşire huzur evi sakinleri üzerinde büyük bir baskı kurmuş otoritesine karşı gelen hastaları zehirli iğneyle öldürmekten çekinmeyen hasta ruhlu bir kadındır. amos ise bu duruma başkaldıracak baş hemşireyle olan savaşını sonuna dek sürdürecektir.

    video furyasının alıp yürüdüğü yıllarda ailecek bu filmi çok sevmiş defalarca kiralayıp eşe dosta göstermiştik. kadrosunda tvnin ilk yıllarının populer dizilerinden kişilerin olması da filme ekstra bi hoşluk katmış izleyenlerin "aaa samantha ne kadar yaşlanmıış" nidaları evimizden eksik olmamıştı.
  • amigada ilk türk oyunun yazildigi programlama dili.
    (hancer)
  • giris seviyesi icin makul, ciddi oyunlar yazmak icin yetersiz kalan eski programlama dili. (bkz: amos pro)
  • marmaris yakınlarında, turunç'a bağlı şirin,minik, sessiz (bazen fazlaca huzurlu) bir tatil sitesi. zeytin ağaçlarıyla kaplı tepelerinde, antik harabelerle karşılaşmak mümkün... deniz kenarındaki lokantada rakı, balık ve bizim çocuklar; gün batımlarında iskelede adacık manzarası... arabanız yoksa otostoptan başka şansınız yok maalesef!
hesabın var mı? giriş yap