*

  • gorunmez ip, aslinda hafiften acik saridir, ona misali.
    balik tutmaya yarar, (bkz: olta)
    cok saglamdir,
    gitarlarin alt tellerini olusturur, (tabe ki klasik gitarlarin)
  • kolye, bilezik gibi aksesuarlarda boncuklarin ustune dizildigi hede
  • ozellikle balik tutanlar icin ayri bir anlami vardir. karistiginda onu cozmek kadar buyuk bir eziyet yoktur. ayrica misina bicakla kesilmez disle koparilir. en zevklisi budur.
  • dolaştırılmadığı sürece ayrıca iyi bir uçurtma ipi yerine de geçer. görünmez olması ufo kite'larda yararlıdır
  • (bkz: misal), (bkz: misilleme).
  • sabır geliştirmekte de kullanılır. dolaştırılmış misina iyi bir sabır geliştiricidir. çözdürülen kişinin küfür etmeden kaç gam çözebildiği ise bir seviye belirleyicidir.
  • fenerbahçe'de bulunan muhteşem balık lokantası... özellikle dülger balığı lezizdir
  • misina denizin bir parçasıdır. denizin bir parçası derken yeri denizin içi değildir. teknenin, balık çantasının içidir. olta ile balık avında büyük yardımcıdır, en büyük sorunu karman çorman olmasıdır. bu karışma olayı kamış ve motor kullanılarak çözülebilir ama tekne üzerinde kamış kullanmak seyir zevki açısından yanlıştır. tekne üzerinde kullanılacak olta mantara sarılı olmalıdır. daha denizci durur herşey. kamış, oltaya uzağa fırlatmak içindir ama tekne üzerindeyseniz, teknenizi istediğiniz yere sürükleyip oltayı oraya bırakabilirsiniz.
    misina birkaç durumda karışır:
    1) çok eskidir, bazı yerleri darbelerden, çizilmelerden, ani güç bindirmelerinden dolayı kırılmıştır. bu kısımlar, üzerine biriken misina boğumlarını tutar ve iç içe geçmelerine sebep olur. bu bir karışıklık doğurur.
    2) hava çok rüzgarlıdır, misinayı kuytu bir yere toplama imkanınız yoktur. misina havalarda uçuşur, karman çorman olur.
    3)misinayı topladığınız yerde su birinkitisi vardır, misina serbest olarak yüzer. bir kısım mesela kendinden 10 metre sonraki kısmın üzerine yüzer. misinayı tekrar boşaltınca o 10 metrelik kısım karışır.
    4)yakaladığınız balık iğneden kurtulup misinanın üzerine düşer, çırpınışları misinayı karıştırır.
    5)misinanın üzerinde eski avlardan kalma ek yerleri vardır, asıl sorunu bunlar oluşturur. tüm misinayı tutar ve karıştırır.

    misina düğümünü çözmek için soğukkanlılık şarttır, bir de misina her zaman boşluklu olmalıdır, misinayı sıkıp düğümü iyice küçültmemeliyiz. bir elimizde bir iğne her zaman olmalıdır. iğne yardımıyla düğümler daha kolay çözülür. balık olmayan zamanlarda misina ile uğraşmak insana keyif bile verebilir. ancak bol balık olan bir gün ise düğümün kullanılamaz hale getirdiği yerin iki tarafına sigara değdirmek iyidir. her zaman misina zarar vermeden düğümü çözmek gerekir ama bazen sigara kullanılmalıdır. en usta balıkçılar bile bazen bunu yapar, hatta bunu yaparken hafif gülümseyip "düştüğüm hale bak" derler içlerinden ama o gülümseme esasında o anki balık bereketine verilen hoş tepkidir. kesilen yerler sonra tekrar bağlanır ve orada daha önce bahsettiğim ek yuerlerinden biri oluşmuş olur. bundan sonra o misina artık daha dikkatli kullanılmalıdır. yanınızda her zaman bıçak ve makasınız olsun ama. kesip aldığınız misina kısmını hiçbir zaman atmayın. artık balık avında işe yaramayacaktır ama gidip bahçenizdeki ağaçların, bağların dallarını bir yerlere bağlama işinde kullanın.
  • özellikle profesyonel balıkçıların denizde ciddi bir kirlenmeye sebep oldukları av malzemesi. binlerce metrelik parakete (parakat) kullanırlar. takılan kopan kalır, karışıp hurdaya çıkan misinalar hep düşüncesizce denize atılır. öyle ki, av sahalarının zemini, misina mezarlığına dönmüştür. (bkz: plastik)
    (artık avcılık değil katliam olan yöntemler sayesinde, yakında balık malık da kalmıycak zaten.)
  • izmir bıçağı..
    (bkz: misina ile kaynamış yumurta kesmek)
hesabın var mı? giriş yap