• atatürk'ü yıpratmak için sistematik kampanya yürütenlerin, "efendim, o da insandı, hataları vardı, zarttı, zurttu" diye bir ucundan başlayıp, önce kendisini, sonra da sistemin bütününü tartışmaya açma çabaları içinde öne sürdükleri yalan-yanlış, maksatlı argümanların bütünüdür.
  • nesnel ve bilimsel bir bicimde tartisilmadigi ve ataturk'un her insan gibi hatalar yapabildigi gozden uzak tutuldugu surece, yani ifrat ve tefritten uzak durulmadigi muddetce, ataturk dusmanlarinin eline daha cok koz verecek ve yeni nesilleri ataturk'ten sogutmaya yarayacak hatalardir.
  • her insan gibi onun da hataları olmuştur..ama tarihsel olarak bakıldığında doğru yaptıklarının miktarı ve ağırlığı söz konusu olmakta ve bu hatalar kabul edilebilir görülmektedir..yıllardır gereksiz bir şov uğruna atatürk'ü mükemmel ve hata yapmayan bir insan olarak gösterme çabası aslında varolan ama her insanda olabilecek hataların cahil insanların gözünde büyümesine "bakın sizin adını ağzınızdan düşürmediğiniz adam bunu da yapmış yaaa" lakırdılarına neden olmaktadır..

    ayrıca her ortamda bulunan bir şeye inanılacaksa ona en çok ben inanırım, üzülünmesi gerekiyorsa en çok ben üzülürüm fanatiklerinden ricam..atatürk'ü putlaştırmayın..imajını parlatmaktansa yapmaya çalıştıklarını kavramaya çalışın..
  • dünyada kendi değerini en az bilecek, kurduğu temellerin üstüne hiç bir şey koyamayacak ve hatta mirasını en çabuk harcayacak millete kurtarıcı olmasıdır..

    bahsi geçen millet tabii ki 1920-1938 arası atatürkle beraber milli mücadeleyi her anlamda veren millet değil.. bu büyük insanların çocukları, torunları yani bizleriz.. o günden bu güne bu ulusun kaderinde söz sahibi olacak 1 tane atatürk'e layık adam çıkartamadığımız için bizleriz.. ülkeyi 30 senedir 5 tane andavalın yönetimine mahkum ettiğimiz için bizleriz.. şu an her birimiz yurt dışına kapağı atmaya çalıştığımız için bizleriz.. atatürk gibi bir kurtarıcı japonlara ya da almanlara gelseydi.. bugün dünya haritası farklı olabilirdi..

    dediğim gibi en büyük hatası biziz..
  • olsun olmasın sorgulamanın kimseye bir fayda sağlamayacağı bir kavramdır. eğer atatürk'ten daha çok müteşekkir olacağımız bir insan varsa söylesinler de bilelim. şu anda türkiye cumhuriyetinin durumundan memnun olmayanlar varsa bunda atatürk'ün hiçbir hatası yoktur. tam tersine eğer bugün memnuniyetsizlik duyabileceğimiz bir yönetim bile söz konusuysa bu yönetim onun hayatını bu vatana adaması sonucunda mümkün olmuştur.belki de atatürkün en büyük hatası herşeye ve herkese karşı nankörlük eden bir toplumun yetiştirdiği en büyük dahi olmasıdır. o nedenle bırakınilk taşı günahı olmayan atsın
  • ancak onlarca yıl sonra eleştirilebilecek, objektif olarak işlenebilecek hatalar...

    belki o zaman kara tahtanın üstünde duran bir resim, bir hayal değil de, bir insan olduğu tam olarak anlaşılır da yaptıklarından gerçekçi olarak örnek alınır... sarı saçlılığından, mavi gözlülüğünden çok devrimleri, fikirleri her yönüyle gösterilir de, insanlar üstlerine düşen yükümlülüğü fark ederler.

    belki o zaman atatürkçüleri "puta tapıyorsunuz!" diye eleştiren çatlak sesler susar, susmasalar da neyin ne olduğunu tam olarak anlamış bir ulus tarafından susturulurlar.
  • kendisi ile aynı fikirde olmayan dönemdaşı insanların bile düşüncelerine büyük saygı duyduğu düşünülürse türkiye cumhuriyeti'ne zarar verecek bir hatası olmamıştır. yaşadığı dönem göz önüne alınırsa yaptığı fedakarlığın, göze aldığı tehlikenin boyutu da anlaşılabilir. elini attığı hiçbir işte başarısız olmamış, yalnız günü değil geleceğin getireceklerini de iyi okuyan bir insan olarak atatürk eğer 57 yaşında vefat etmese idi kanımca batum ve musul da şimdiye türkiye'nin illeri olarak haritalarda yer alırdı. bu yüzden hatayı aramamız gereken son türk atatürk'tür.
  • her insan gibi atatürk ün de yapmış olabileceği hatalar. misal sabah aç karnına içip karaciğerini yormuştur, mecliste yanlış bir çıkış yapmıştır ıvır zıvır. sonuçta o da bir insandı ve hata yapması doğaldı. insana yakışan ise ataların hatalarını yapmamaya özen göstermektir o hataları doğru göstermek değil. *
hesabın var mı? giriş yap