• bir arkadasiniz konusu ne bu filmin diye sordugunda soyleyebileceginiz ile filmde anlatilanlar arasindaki farkin en fazla oldugu film olabilir. bu film icin sadece "bir adamin hayat hikayesi" diyebilirsiniz, cunku zaten oyle, bircok kisinin yasadigi seyleri anlatan bir film ama bunu o kadar iyi anlatiyor ve paul giamatti o kadar iyi oynuyor ki sanki filmde olaganustu bir hayat anlatiliyormus gibi izliyorsunuz.

    filmin konusu icin denebilecekler:

    --- spoiler ---
    adam yanlis bir evlilik yapiyor, baska bir kadina asik oluyor ve onunla mutlu bir evlilik yapiyor, cocuklarini buyutuyor, babasini ve en yakin arkadasini kaybediyor, esini kiskaniyor, bir kriz aninda aldatiyor, yaslaniyor, yaslilik nedeniyle bunamaya basliyor
    --- spoiler ---

    baktigimizda siradan sayilabilecek bir hayat ve hikaye ama muhtesem bir film
  • paul'un aşkına şapka çıkartırım ancak hikayesi beni içine alamadı,resmen maymun iştahlı bir tavır sergiledi film boyunca...sonunda bir saplantı ile başladı,kendi kendini yiyen yılana döndü...finaldeki ufak ayrıntılar güzeldi ama filmin çok bir albenisi yok ne yazık ki...
  • ne kahkahalar attiran ne de cok cok aglatan bir film. buradakiler mi cok abartmis anlamadim. ama en en bir film de degildi. oyunculuklar iyiydi benim icin sadece o kadar.
  • yahudiliğe dair tek sempati sebebim olan film.
    shalom aleichem eşliğinde oynadıkları sahne ise daha bir teveccüh edilesi. dustin hoffman can verdiği ızzy panofsky karakteri ise aynı türk babalarına benziyor oluşu duygusal bir bağ kurduruyor size oyuncularla.
  • seyredilmesi ile anlatılması arasında karmakarışık duygular barındıran ucuz bütçeli ama pahalı dersler üreten son zamanlarda izlediğim en iyi filmlerden biridir. özellikle müzikler bir harikaydı. insan yaşamına dair tüm saplantı ve pişmanlıkların ölümle silindiğini unutanlara hatırlatıcı bir yönü vardı. dünya da aslında iki önemli nokta vardır "sevip sakladıklarımız ve sevip kaybettiklerimiz"
  • oyuncuları arasında betül demir'i de izleyebildiğimiz film. baya benziyodu lan. görünce anlarsınız.
  • paul giamatti 'nin tüm filmleri mi kötü olur? “ben ne izledim, ne saçma bir filmdi bu şimdi?” dedirten boşa zaman kaybı bir film. the holdovers da bende aynı etkiyi yapmıştı. bu adamı görünce o filmden acele kaçacağım anlaşılan.

    edit:imla
  • barry venison diye okudum bi an başlığı.
hesabın var mı? giriş yap