hesabın var mı? giriş yap

  • "her ailede aileyi mahveden, iflas ettiren, kavga çıkaran, haksızlık yapan, ortalığı birbirine katan, huzur vermeyen, hak ettiğinden fazla malı üstüne alan en az bir amca veya bir dayı vardır. bizde yok diyosanız bu kişi babanızdır!"

  • pandemi boyunca günde 10 12 saat çalışmak zorunda olup çok az evde kalabildim.yasakları destekleyenleri asosyal olmakla itham eden ergen malları anlayamıyorum maalesef. bir şekilde daha, önce örneği görülmemiş bir bela ile mücadele ediyoruz. bütün dünyanın anası sikilmiş ama hayat devam etmeli diyen malları bu yeni normal sürecinde maskeleri atmış sağa sola salyalarını akıtan tiplerden anlayabilirsiniz. çünkü yeni normalin ne olduğuna dair fikirleri yok. her şey eskisi gibi olacak zannediyorlar. ama olmayacak maalesef yazın bitimi ya da salgının artmasıyla yeni yasaklar gelecektir. toplum sizin zevk algılarınızla yönetilmiyor maalesef.
    edit:basit bir gribal enfeksiyon diyen mi ararsın, falcı mısın diyen mi ararsın, sanarsın ki bütün dünya ülkeleri lockdown ilan etmemiş, herkes şen şakrak bi bizim ülke şizofren. çok fazla ergen var risk grubunda olmadığı için atıp tutan.
    en yakın arkadaşım 2 ay önce yendi bu virüsü ve halen inanılmaz nörolojik sorunlar ve ağrıdan duramadığı bağırsak problemleri çekiyor. iyileştikten sonra beyin kanaması ya, da kalp krizi geçiren tonla adam var. bunlar covid sayılmıyor.
    arkadaşlar bu bir grip değil bu bir bela. inansanız da inanmasanız da aşı bulunana kadar gerçek bu.

  • bu kadındaki özgüven uğur ışılak'ta yok yemin ederim. bu kadındaki ben bilirimcilik rte'de yok. bu kadındaki "ben dünyanın en mühim garısıyam" tribi angela merkel'de yok şerefsiz evladıyım. abla sen napıyon ya?

    abla bilindik, abla tanıdık. görüyoruz bu ablayı sürekli. iş yerinde, okulda, bir metrobüs durağında, bir vapur merdiveninde, semt pazarında, avm burger king'inde. her yerdeler. çoklar.

    "yha inanabiliyor musun, bana o kadar yazdıktan sonra şimdi gidip beril'le yakınlaşıyormuş!! .ss"

    halla halla. kusura bakmayın ağzımı bozmak istemiyorum. yani burayı büyük harflerle yazdığımı düşünün lütfen; ya ne olacağıdı abla!!!

    ( haftada ortalama 9 kıza yavşayan berksanları devre dışı bırakarak konuşuyorum tabii ki. )

    ne istiyorsun tuğrul'dan? nasıl davranmasını bekliyorsun? 2331654 sene peşinden koşmasını mı? 534645 sene sana yazmaya devam etmesini mi? 3241545 sene sana yürümesini mi istiyorsun? ne istiyorsun allahın cezası ne!???!

    ne yapsın bu çocuk. tuğrul yorgun, tuğrul bıkkın. tuğrul'un tüm çabasına rağmen onu hep yedekte tuttun, ona hep semih şentürk muamelesi yaptın. artık senden umudu kesti tuğrul. onu rahat bırak. suçlu tuğrul değil. suçlu sen de değilsin gamze. suçlu kader, suçlu hayat gamze.... şaka lan şaka hemen inanıyon ya. suçlu sensin tabii ki şımarık şırfıntı!! bu arada tuğrul ne sikko isimmiş ya. iyi ki tuğrul diye arkadaşım yok. düşünsene kısaltamıyorsun da ismi. tuğ! ıyyy. iyi sözlükler.

  • 2019 yazındaki muhteşem free agent market ortamından sonra bu sezon zorlu bir senenin sinyallerini hissedebilecek olan şampiyon.

    a.d. opsiyonunu kullanıp serbest kalacak ve lakers ile imzalayacak. herkes bunu bekliyor. rich p.. , pardon, lebron james'in müşterisi olan davis'in başka yere gitme şansı yok. bu durumda lakers'ın ödeyeceği yıllık maaşın 35 milyon dolar civarında olacağı beklenen durum. ha bu arada lakers, elinde 2 tane s-tier franchise player olmasına rağmen ligde salary ortamlarında en çok para harcayan 16. takım. yani oldukça iyi bir idari yıl geçirdiler.

    ancak onlar için olay davis'in tutulması değil. lakers'ın durumu biraz farklı bir zorluk barındırıyor:

    1 - rondo ve kcp sorunu : rajon rondo ve kcp bu takımda lebron ve davis'den sonra hiyerarşide 3-4 sırasının sahipleri. green eşşeği ve kuzma tembeli sağolsun, son durumları gerçekten "epik". neyse, rondo ve kcp free agent market ortamını test edip başka kontrat bulurlarsa -ki kcp oldukça olası- lakers'ın uzun sezonu topu yere vurabilen ve dış şut da bulabilen bir 3. skorer arayarak sürdürmesi riskli. kcp'nin danny green gibi 15 milyon yıllık bir kontrat zorlaması olası. mevcut kadronun yetenek düzeyini ilerletmeleri gerekirken bu iki isim de elden giderse lakers normal sezon ve playoff'lar için risk barındırmaya başlar.

    2 - takas piyasası : onlar hep (daha doğrusu lebron) 3. all-star'ı istiyor ancak ellerindeki takas malzemeleri de green, kuzma ve caruso. üçünü toplasan demar derozan'ı bile alman zor :) bir şekilde kuzma'nın yanına bir kontrat dengeleyici (bu green olur sanki) ittirip bir isim almak mümkün olabilir ancak hem kuzma hem de green çok değer kaybettiler. ikisini verip 18-20 milyonluk bir kontrat almak ama bu paralara "iş yapan değerli bir parça" almak çok zor. klutch sports'un da huzursuzluk çıkarıp "lakers'a gitmek istiyorum" diyeceği müşterileri de bir yere kadar :p

    burada sıkça çıkan derrick rose haberleri var. derrick rose gelirse rondo'nun gidişini ve bazı anlarda kcp'nin faydalarını kısmen alabilirler ama özellikle kcp ikamesi bekliyorsa rose ile lakers ancak babayı alır!!! rose topu ona verdiğinizde etkili ve lebron'la topu ne kadar paylaşacakları bir muamma. rose lakers'a giderse 32 yaşında bir isim olarak bir sonraki kontratına da undervalued şekilde girmesi çok yüksek ihtimal. rose için kötü lakers için iyi takas olur ama lakers'ın ihtiyacı olan şey tek başına rose değil ve onun sunduklarının bir kısmına lakers'ın ihtiyacı olmayacağı için de rose'un küsüp işi savsaklaması, performansını düşürmesi de bir ihtimal. "20 dk oyna, 8-9 oyun kur ve ayrıca sana top gelirse oynarsın" planı rose için biraz verimsiz.

    3 - pota altı : evet davis bir titan, o efsane bir oyuncu ama 82 maç + playoff'lar için ya dwight howard'ı ya da başka bir oyuncuyu takıma almaları lazım. howard bu defa minimum kontrattan 2.5 milyon'a imza atar mı bu da bir bilinmez. yine de lakers için en az korkutucu olan şey pota altı sorunu. javale mcgee çok fena dağıttı yanlız. onun odaklanması lazım biraz daha...

    peki lakers free agent market ortamından adam alamaz mı ?

    tabii ki de alabilir ve alacak. ancak onların alabileceği potansiyel isimlere ilişkin sanki sorunlar var :

    - fred van vleet : kendisinin 9 haneli bir kontrat imzalamasını bekliyorum. bu da lakers'ı şu an için adaylar dışına çıkarıyor gibi.

    - bogdan bogdanovic : bu herifi alırlarsa ellerindeki takas imkanlarıyla da beraber 1 yüzük daha "sökerler" ama gelmesi çok zor çünkü piyasası cidden şu anda çok yüksek. 17-18 en az alır yıllık....

    - joe harris : bu adamı çok severim ve keşke kyrie leşliğinden kaçıp herhangi bir takıma gitse... o takım lakers olursa lakers green takası dahil pek çok şeyi yapma şansını yakalar. küçük ama etkisi büyük bir iş olurdu bu adamı almak ama nets tutar sanki bunu.

    - wesley matthews : büyük ihtimal minimum kontrat sınırlarındaki dandik kontrattan çıkıp markete girer bu durumda da lakers'ın kendisini 3&d olarak alması olası.

    - austin rivers : eğer o da düşük kontratından çıkarsa lakers kadrosunda rotasyonda iş yapabilir. houston'da harden'dan dolayı eline top gelmesini beklemeye alışık ancak topu yere de vurabilen bir isim.

    - demar derozan: kontratından çıkacak deniyor ancak 29.000.000 $ kontrattan çıkacak adama toplamda 50 milyonluk 3 yıllık kontrat falan veremezsiniz. derozan bana çok zor gözüküyor.

    - tim hardaway jr: kontrattan çıkarsa taliplisi çok olur ancak gelirse çok şık imza olur.

    - goran dragiç : bu adam nereye gitse orası için iyi haber. ancak 34 yaşında olsa da 19 milyonluk kontrattan çıkmış doğu şampiyonunun play-off skor liderini almak biraz zor olabilir. 3 yıl 40 milyon civarı bir kontrat yapıştırırsa dragiç isterse minnesota'ya gitsin -30 derecede oynasın. şöminede nakit yakar...

    - davis bertans : bu adamın lakers oyunu içinde verebilecekleri sınırlı ancak pelinka böyle herifleri sever.

    - danilo gallinari : bu adam da lakers'a ilaç ancak o da 20 milyonluk imzaları unutsun artık :) yine de 3 yıl 50 milyon seviyelerinde bir imza zorlayacağı için lakers'ın kendisini radara alması olası. dragiç'e göre daha garantili bir imza olur.

    - ibaka, hernangomez, bazemore gibi isimler imza atarsa fayda verir net ama bunları da tutacaklar sanki...

    jerami grant'i saymadım çünkü lakers'a gelmesi bence imkansız. bunlar dışında portis (new york kendisini sallarsa) muscala, ennis gibi isimleri 9. 10. 11. oyuncu olarak alabilirler ancak bu isimlerin katkıları minimum olur.

    uzun sözün kısası free agent market lakers için kısıtlı, o kısıtlı markette başka takımlar da belli oyuncuları isteyecekler ve lakers'ın takas imkanları da sınırlı. özellikle kcp giderse onun yerine işe yarar bir isim gerekiyor. kadroyu biraz daha geliştirmezlerse şampiyonluk ihtimalleri bu sene daha az olabilir.

    debe edit : ekşide nba konularında eşşeklik etmeye yemin etmiş tipler dışında burası bence çok kaliteli kimi yazarlar barındırıyor. hatta spor alanında da... ekşiden çıkma nba muhabbetleri dinlemek ya da izlemek isterseniz size buradan bir yol yollamak istedim bu defa : yeraltı her zaman özeldir...

  • evimin yanında kreş olması sebebiyle her sabah gördüğüm manzara.
    annesinin peşinden sürüklene sürüklene, ayakta uyur vaziyette kreşe bırakılan çocuk bu.
    küçücük yaşta yaşam kavgasına girişmiş bebecik.
    bir bıraksalar oracıkta kıvrılıp uyuyacaklar oysa.
    lan bir insan 3 yaşında mı başlar hayatın yükünü yüklenmeye?
    bir kaç sene sonra da okul derdi başlayacak.
    sonra sınavdı, ygs lgs igs hayatı sikilecek garibimin.
    sokaklarda topaç çevirmek, akşam ezanına kadar maç yapmak hiç olmayacak hayatında.
    varsa yoksa ders, sınav, koşuşturmaca.
    dershane, rekabet ve başarılı olma zorunluluğu.
    şu an ne olduğunu tam idrak edemese de birşeyler oluyor.
    tv'de mutsuz insanları görüyor.
    nefretten gözü dönmüş amcaları görüyor.
    polisler var, sirenler çalıyor.
    sonra uyku saati geliyor.
    sabah gene annesi uyandıracak.
    süklüm püklüm annesinin peşine takılıp kreşin kapısına bırakılacak.
    akşama kadar annesini özleyecek.
    debe edit:
    (bkz: taşlıdere ilköğretim okulu yardım kampanyası)

  • altı yaşında şımarık bir velet... muayenesini yaptım. ilaçlarını yazarken bi türlü durmuyor. türlü şımarıklıklar yapıyor.

    ben: hişş, uslu dur.
    anne: doktor amca iğne yazar bak, uslu dur oğlum.

    azıcık durur gibi oldu, yine bozdu.

    ben: iğne yazıcam haa...
    velet: şaka yaptığını biliyom ki...
    ben: afferim bee... yemedin haa... süpersin...
    velet: yemem ki...

    ilaçları yazdım. annesine nasıl kullanılacağını anlattım ve ifadesiz bir suratla:

    ben: iğneyi de karşı odaya geçiyosunuz, hemşire hanıma yaptırıyosunuz.
    anne: (şaşkınlıkla) iğne mi yazdınız doktor bey???
    ben: evet, iki saattir ne diyorum?
    velet: (dolu gözlerle) neee??? iğne miii???
    ben: (elimi velede doğru yumruk yaparak) yaaa, nası yediiiiin!!!
    anne: ben bile yedim doktor bey!
    ben: nihohahhaaa...

  • bıyığını aldırdığın gün kaşların henüz çıkmamıştır. kaşlarının çıktığı gün ise henüz bıyıklar alınmaya elverişli değildir. böyle bir ömür kımıl kımıl kuaförlere tek tek gide gele geçirirsin.
    (pes edip ikisini de aynı anda aldırmak amacıyla nadasa bırakmaya karar verdiğin an hoşlandığın adam yemeğe davet eder. skerin böyle işi, yoların ha.)