hesabın var mı? giriş yap

  • cok afedersiniz ama kendinize fitil tatbik ettiginiz an.

    lutfen yanlis anlamayin dostlarim, aha gotume fitil sokuyorum ibne oldum falan gibi bir sey dedigimi sanmayin; zira tip alaninda ayip olmaz. hayir dostlarim hayir, bu basur nerden gelip beni buldu da demiyorum. dogarken garanti belgesiyle dogmuyoruz ki, elbet hastaliklar olacak. benim sorunum fazla empati kurmak. ayiptir soylemesi gofret yerken etiketini, tuvaletteyken deterjan kutularini okurum. bu huyumun da hangi gofret e 323 maddesi iceriyor, hangi kirlilik seviyesindeki camasira kac olcek deterjan konur gibi konulara hakim olmak disinda bir getirisini gormedim ama huy dedigin birakilmiyor. neyse, demin bahsettigim fitil tatbiki aninda da ilacin kutusunu okuyordum ve boylece fitilin yuzde 3 oraninda kopek baligi karacigeri yagi icerdigi bilgisine haiz oldum. simdi dostlarim kendinizi kopekbaliginin yerine koyun. o kadar muthis bir dizayniniz var ki 30 milyon yildir evrim gecirmenize gerek bile kalmamis, sozlukte insanlar adiniza basliklar acip dogru bilinenler yanilgilar diye birbirini yiyiyor, besin piramidinin tepesindesiniz ve okyanuslarin hakimisiniz. bu arada anti parantez dunyanin yuzolcumunun %70'inin suyla kapli oldugunuda belirtmek istiyorum, yani bir nevi dunyanin kralisiniz. ve sonunuz yaginizin cikarilip maymundan evrilmis bir lavugun gotune girmek oluyor. insanlar size basur devasi gozuyle bakiyor. olacak sey mi bu? adaletin bu mu dunya?

  • almanların adeta amerikanlara "fantastik bir dizinin finali nasıl yapılır, bakın ve öğrenin" gibisinden ders verdiği muhteşem dizi.

    --- spoiler ---

    bazıları jonas ve martha'nın ana evrende kazaya sebep olacak bir paradoks yaratmasının diziyi daha etkileyici kılacağını iddia etmiş. kesinlikle katılmıyorum. böyle bir tercih hikayeyi oldukça anlamsız ve herhangi bir amaca hizmet etmeyen bir hale getirirdi. böyle bir tercihi muhtemelen amerikanlar sırf diziyi daha fazla uzatmak için yaparlardı ama alman disiplini kesinlikle böyle çocuksu fantezilere izin vermez. ne yalan söyleyeyim izlerken aklıma geldi hatta korktum böyle bir tercih yapacakları için ama neyse ki korktuğum başıma gelmedi.

    yukarıda birisi zaten bu tercihin mantıksızlığını yazmış. kazaya sebep olmaları için en başta jonas ve martha'nın bulundukları evrenlerin olmaması gerekiyor. bir de böyle bir tercih, paradoksun ana evrene taşınmasına sebebiyet verirdi ve hikayeyi ucu bucaksız bir hale sokardı. muhtemelen 5-6 sezona yayılacak bir hikaye ortaya çıkardı ve en nihayetinde lost gibi boka saran bir finalle biterdi.

    sonuçta bu bir dramatik kurgu ve 3 sezon boyunca bize anlatılan düğümlerin ve paradoksların mantıklı bir şekilde sonlanması gerekiyordu. şimdi tv dizileri için, hele ki bu tür fantastik paradoksların olduğu bir dizi için final kısmı çok önemlidir. çünkü bu tür dizilerde her zaman final akılda kalır. tatmin edici bir final yapamazsanız, seyirci sizi hiçbir zaman affetmez. dark bu konuda şüphesiz sınıfı yıldızlı pekiyi ile geçmeyi başarıyor. final bölümüne kadar artarak sıktığı o düğümü, tereyağdan kıl çeker gibi çözüyor adeta.

    son olarak zaman yolcuğu konusunu genelde amerikanların popcorn bakış açısı ile izledik. dark sayesinde ise bu konuyu hem bilimsel hem de felsefi şekilde izleme fırsatı edindik. bir anlamda avrupalıların amerikanlara göre her duruma felsefi ve sorgulayıcı bakış açılarını görmüş olduk. umarım dark gibi hem seyir zevki yüksek hem de insanı düşünsel anlamda zorlayan, sorgulatan yapımları daha çok izleriz.

    --- spoiler -—

  • aslinda acaip teknik, acaip eglenceli bir spor. ama o paspas işi biraz sayginligi, ciddiyeti azaltiyor. sen bu kadar teknik bir spor yap, bu kadar zeka ve yetenek istesin ama insanlar senin sporundan "ehehe paspasliolar demi eheh" diye bahsetsinler. acik konusuyorum, federasyon baskani olsam 3. günü adam bicaklamaktan iceriye girerdim.. böyle rezalet olmaz..

    sen paspasi hangi spora soksan o siporun ciddiyeti kalmaz ki arkadas. daha niye bunda israr ediyorsunuz ki..

    bence dünya curling federasyonu derhal kural degisikligine gitmeli. oyle yer falan paspaslanmamali. yapilacaksa da oyle fiti fiti yapilmamali. bir usturup bir adap, bir agirligi olmali sporun.. anasini satiim balikesirli kapicilar derneginin yil basi balosuna ceviriorsunuz güzelim oyunu.

  • hiç duyar kasacak değilim.
    beleş paraya hallenene kadar eşşek kadar tipler. gitsinler, çalışsınlar.
    çocuk yazıp da insanların duygularıyla dalga geçmeyi bırakın. ağzı burnu dağılmış insan şov peşine düşmez.

  • -çok şanslısın karın yatakta çok iyidir..
    -baban çok şanslı anan yatakta çok iyidir..
    sonra bir samimiyet, bir sinerji, şen kahkahalar falan.. hepimiz açık fikirli insanlarız sonuçta, öyle değil mi?