hesabın var mı? giriş yap

  • hayal etmekte zorlandigim aga. yahu ben kardesimi sandiga gitmeye ikna edemiyorum adamin bir lafiyla nasil oluyor da 7000 kisi hem de onun istedigi partiye oy atiyor.

  • açılın beyler yeni interstellar izledim. ama öncelikle uzayda korumasız, başlıksız, üstten tişört alttan kaprili insana ne olur onu açıklayayım.

    soruları alabilirim:

    1- hocam kurtulur muyuz?

    kurtulamazsınız güzel kardeşim. tahmini olarak 9 ila 11 saniye bilinciniz açık kalır. hemen sonrasında hızlı bir felç ardından kasılmalar sonrasında tekrar felç durumu ortaya çıkar. bu arada dokularda hızla su buharı oluşmaya ve vücudunuz şişmeye başlar. kalp hızı hemen yükselir sonra yine aynı hızla düşer. atar damarlardaki kan basıncı 30 ila 60 saniye içinde çakılır, toplar damarlardaki basınç yoğun gaz ve su buharı nedeniyle artar.bir dakika içinde bu iki sistem arasında basınç eşitlenir, dolaşım durur. akciğerlerden ve hava yollarından yoğun bir gaz ve buhar çıkışı olur. bu yoğun buhar çıkışı ağzı ve burnu dondurur.

    yapılan hayvan deneyleri kalbin ilk dakikada fibrile olduğunu ve sadece 90 saniye içerisinde müdahale olursa allahın inayeti ve yardımıyla geri dönebileceğini, bir kere durduktan sonra da ölümün kaçınılmaz olduğunu göstermiştir.

    yani uzayda dolaşmaya çıktığınızda yanınıza bere ve gocuk almazsanız sizin 5-10, sizi kurtarmaya çalışanların da 60 ila 90 saniyesi var.

    2- hocam diyorlar ki uzayda kanımız damarlarımızda kaynamaya başlarmış. bu doğru mudur bu durumda orucu kaza etmek gerekir mi?

    hayır bu yanlıştır. tipik kan basıncı 120-75'tir. 75 mm basınçta suyun kaynama derecesi 46'dır. vücut sıcaklığı 37 derecedir. kan damarlarındaki elastik basınç buna izin vermeyecektir. yani kazaya gerek yoktur.

    3- hocam uzay soğuk diyorlar. uzayda donar mıyız? bu durumda abdestimizi mesh üzerinden alabilir miyiz?

    hayır uzayda sıcaklık kavramı yoktur. uzay sıcak yada soğuk değildir. uzayda astronotların giydiği beyaz gocuklardan giymezseniz deriniz su buharlaştığı için soğuyacaktır ama donma diye bir şey inşallah olmayacaktır.

    4- peki hocam uzayda ölürsek cesedimize ne olur? bulunup gömülmesi icap eder mi?

    mevcut sıvının buharlaşmasından dolayı ceset bir nevi mumyalanmaya başlar. aerobik bakteriler kısa sürede ölür. anaerobik bakteriler ise oksijene ihtiyaç duymadıkları için vücudun göz ve testis gibi yumuşak bölgelerinde kısa süre de olsa yaşamaya devam ederler. en sonunda vücut sıvısız bir kaya parçası halini alır ki o saatten sonra gömülmesi icap etmez.

  • üniversitenin ilk senesi. eve çıkalı çok olmamasına rağmen annemden cuma günü bir telefon aldım.

    "oğlum, babanla önce amcanlara sonrada size uğrayacağız, en geç pazartesi orada oluruz."

    telefonu kapatır kapatmaz tutuşmaya başladım. gözlerimi telefondan ayırınca halının görünmediğini fark ettim. 2 aydır kaldığım eve ilk kez bu gözle bakıyordum, yerde boş şişeler, pizza kutuları, market poşetleri...

    evi temizlerken hiç görmediğim tişörtler, çoraplar buluyorum. duşa kabine varana kadar temizledim. pazar günü olunca tüm bulaşıkları yıkayıp sarı bezi mutfağın ortasına serdim. anahtarı ilk aldığımdan daha temiz bir ev görüyordum, temizlik bitince belimin ağrısından nasıl uyuduğumu bilemeden pazartesi oldu. okula gidemedim haliyle. annem aradı,

    "bitti mi temizlik?" dedi, "bitti anne." dedikten sonra ne olduğunu anladım. kızamadım. teşekkür edip kapattım, evi 800 km öteden temizlettiği için.

  • seçim vs diyen şerefsizmiş, kansızmış, dezenformasyon yasası bunun için varmış falan.. kansız sana benzer vatansız, üç kuruş için allahı da dini de vatanı da her boka alet edersiniz. 5 yıllık iktidar süresince 4.5 yılda bir şey olmuyor, son 6 ay hdp ile de yakınlaşıldığında bomba patlıyor. siz allah bilir bu yasayı akp ile bu tür olayları ilişkilendirenleri içeri tıkmak için çıkarmışsınızdır münafık herifler.

    t: üzücü, vicdan yaralayıcı, ülkenin ahvali düşünüldügünde şaşırtmayan patlama olayı