hesabın var mı? giriş yap

  • haberde en çok "özel ekip kuruldu" kısmına güldüm. sanki filmlerdeki jason amcamız gibi tipler son teknolojiyi kullanarak suçluları yakalayacakmış gibi bir izlenim veriyor ama doğrusu birkaç kişilik ekip ile civar güvenlik kamerası izlenip ağzında sigara ile ekranda parmağıyla gösterip "bah şoraya gacıyor o kamaraya da bakah" diyen göbekli polisler suçluyu yakaladıktan sonra göç idaresine gidip işlem yapması uzun ve meşakkatli olacağı için uyarı yapılıp serbest bırakılıyor.

  • 1)baba
    2)abi
    3)erkek kardeş
    4)dayı
    5)amca
    6)annenin babası
    7)babanın babası
    8)kocanın babası
    9)kız kardeşin oğlu
    10)erkek kardeşin oğlu
    nikah düşmüyor. asla evlenilmez.

  • cnn ınstagram linki üzerinden gördüğüm kaza.

    yorumlarda çokça emniyet şeridini kullanmalıydı yazılmış.
    yolu uzatmalıydı. her gün bu hareketi emniyet şeridinde yapmaya çalışan insanları görüyorum. başlığı da bu yüzden açmak istedim. emniyet şeridinin böyle bir kullanım amacı yok. yolu uzatın. ne kendi hayatinizi ne de baskasinin hayatını bu şekilde 3kurus benzin parası için riske atacak hareketlere girmeyin.

  • tom wolfe'un yazdığı bir kitap. kendisi asıl olarak gazeteci olduğundan times için bir reportaj yapıyormuş gibi havacılığın bu önemli döneminde katkısı olmuş pilotlar ve aileleri ile konuşmuş ve bu roman'ı yazmış. ses duvarının aşılmasını ve uzaya insanların ilk gidişlerini anlatan bu kitap, aynı zamanda chuck yeager gibi elit pilotların ve ilk başlarda maymundan farkı olmayan astronotların aralarındaki rekabeti de anlatıyor. the right stuff isimli film bu kitaptan esinlenmektedir.