hesabın var mı? giriş yap

  • daha kurulmadan önce, faaliyetleri fbi bünyesindeyken türkiye ile 1949'dan beri birlikte çalışan istihbarat teşkilatı. milli istihbarat teşkilatı ve tsk bünyesindeki sinyal istihabarat birimi ile ortaklık içerisindedir. türkiye nsa'e ana olarak rusya'yı ve karadenizde olup biteni dinlemeleri için imkan sunar (radar üsleri ya da diğer imkanlar olsun) karşılığında da pkk, günaydoğudaki diğer unsurlar ve dhkp-c hakkında istihbarat alır.

    ilginçtir ki türkiye'nin nsa ile olan ilişkilerinde türkiye hem ortak, hem de düşman konumundadır. nsa, gchq ortaklığı ile beraber g20 zirvesinde ekonomi bakanı ile beraber yanında bulunan birçok bürokratı dinlemiş, ekonomi bakanının gmail hesabını takibe almıştır. ayrıyeten bu dökümanlarda 180 gün içerisinde birtakım network'e sızıldığından, bunun büyük bir başarı olduğundan bahsedilmekte.

    network demişken, spiegel'de deutsche telekom hakkında yayınlanan haberde telekom'un treasure map sistemine dahil olduğunu, dolayısıyla telekom içerisindeki önemli routerların ele geçirildiği görülmekte. bu makalede ortaya konulan dökümanda aynı treasure map sistemine türk telekomun da dahil olduğunu görüyoruz (as9121). yani nsa türk telekom içerisinde de at koşturuyor diyebiliriz.

    nsa'in türkiye hakkında sızan bir diğer belgesi ise hakan fidan'ın iran ilişkileri üzerine. bu belgede iran ile olan ilişkilerinin var olduğu söylenmekte ve bunun nsa'i nasıl etkileyeceğinin bilinmediği belirtilmekte. milli istihbarat teşkilatı'nın birinci adamının nsa belgelerinde iran ilişkileri olduğu sabitken, bu teşkilatın türkiye'ye ne fayda sağlayacağı ise merak konusu gerçekten.

    bunlar, bahsedilen dökümanın çok kısa bir özeti. daha birçok faaliyet mevcut ve hepsini tek bir seferde yazamadım. zaman buldukça bu faaliyetleri ilgili başlıklarda görebilirsiniz.

    belgenin tamamına erişmek için:

    [http://cryptome.org/…turkey-der-spiegel-14-0831.pdf http://cryptome.org/…turkey-der-spiegel-14-0831.pdf]

  • sinema çıkışı yemek yeniyor, filmin kritiği yapılacak..:

    -altyazılar çok kötüydü ya..
    -bakmadım.

  • https://www.youtube.com/watch?v=tbde2rpi4ik

    90'li yillarin baslari, eskisehir anadolu universitesi sineması:

    film cinema paradiso, filmi seyredenler bilir. küçük bir italyan kasabasında kilisenin işlettiği sinema dışında sinema yoktur. o sinemada da rahip öpüşme sahnelerini hep sansürler.

    yillar sonra esas oğlan bir sinema açar ve kasabadaki herkes nihayet bir öpüşme sahnesi göreceği düşüncesi ile filme gider. filmde tam öpüşme sahnesi gelir...

    bizim sinemanın makinisti tam filmin içerisindeki filmde öpüşme sahnesinde şalteri kapatır. ortam birden kapkaranlik olmustur. açtığında ise opusme sahnesi geçmiştir.

    insanlar bir sure ne oldugunu anlayamaz, ardindan kahkahalar arasında makinist alkışlanır. film biraz geri sarilir, aynı sahne izlenir ve film devam eder :)

  • "ne güzel yazmişsin jokond abla ellerine sağlık" diye mesaj geldi geçenlerde.
    ulan karı, kız yerine konulurken bile yavru, fıstık olamadık bir türlü. abla diyor yahu!

  • osmanlı döneminde yayımlanan en uzun ömürlü kadın dergisidir.
    derginin sahibi mehmet tahir efendi'dir.
    dergi, gelirlerinin yüzde beşini gelinlik çağına gelmiş kimsesiz kızlara çeyiz parası olarak vereceğini açıklamıştır.

    1895 - 1908 yılları arasında kesintisiz şekilde yayım hayatına devam eden dergi, 624. ve son sayısını çıkararak veda eder.
    halide edip, ahmet mithat, ahmed rasim gibi isimler de bu dergide yazmışlardır.
    lâkin geneli imzasız yazılardır çünkü coğu kadın, ismini vermekten çekinir.

    sağlık, din, evlilik, çocuk bakımı, moda, giyim kuşam vb. bir sürü konuda yazılar çıkar dergide.

    bir de bu dergi kısm-ı musavver adlı bir ek de yayımlar. burada da resimli dantel, oya örnekleri vardır.
    " çocuklara mahsus resimli hikâye " kısmı da var ayrıca.
    2. abdülhamid tarafından da fazlasıyla destek görmüştür dergi maddî - manevî.

    bir de kendi adıma ilginç bir kısım var ki geçmişte yayımlanan kadın dergilerini bildiğim hâlde günümüzde yayımlanan tek kadın dergisi bilmiyorum.