hesabın var mı? giriş yap

  • star tv'deki benzemez kimse sana isimli programda sahnede sarki soylerken birden durup "ay ben olmiycem galiba" diyen insan. uzun suredir bir tv programinda bu kadar gulup eglenmemistim, sen cok yasa seyfi dursunoglu.

  • bir arkadaşım sahipti bu arabaya. çalıştı heves etti aldı. helali hoş olsun. bir de hacı babası var bu arkadaşımın. o da renault clio symbol kullanıyor, esnaf adam.

    bir süre sonra arkadaşım bu aracın çok yakmasindan yakınmaya başladı. evde de iki araba var, bizim arkadaş da sabahları babasindan erken kalkıp clio yu kapiyordu. haci amcamiza da sciroocco kaliyordu haliyle. o da garibim ne yapsin mecbur kullanmak zorunda kaliyordu beyaz renkte ve siyah cam filmli şık, sportif sciroccoyu mütevazı hacı sakalı ile istanbul trafiğinde.

  • ilk ifadesinden daha dehşet vericidir.

    ilk ifadesinden anladığımız kadarıyla suphi tecavüz etmek amacıyla kızı kaçırmış, kız biber gazı sıkıp direnince öldürmüş. dna'sının bulunması korkusuyla ellerini kesmiş. ceseti yok etmek için yakınlarına haber vermiş, ortak akıl sonucu yakmaya karar vermişti.

    değişen ifadeye göreyse kaçırıldığı korkusunu yaşayan müşterisini sakinleştirmek yerine ona vurmuş, dakikalarca işkence etmiş, canlı canlı ellerini kesmiş. bir sinir harbiyle kızı darp ettiğini düşünsek bile saatlerce süren eve gidip gelmeler, telefonda görüşmeler, birilerini beklemelerin sonunda dahi içi soğumamış (olay da kaçırıldığını, kötü muameleye maruz kalacağını düşünen bir kızın savunması) cesete kötü muamele ederek onu yakmıştır.

    bu ifade gerçek ifade varsayalım. şayet adalet bu ifadeye daha az ceza verecekse ben artık bu ülkede yaşamak istemiyorum. ya da ben de derhal yola çıkıp işime gelene bu tarz işkenceler yapmayı planlıyorum. işsiz güçsüz adamım. her türlü dexter'lığa gönüllüyüm. amacım tecavüz değil, sadece böyle insanlar beni tahrik ediyor. sinirleniyorum. onları dövüp, hırıltılar çıkarırken ellerini kesip cesetlerini yakmak istiyorum. kötü bir niyetim yok.

  • türkiye'deki şoförlerin trafiğin en önemli kurallarının birinden habersiz olmaları kazanın tek sebebidir. martı sadece ilk aracın önüne çıkmaktadır.

    (bkz: takip mesafesi)

  • "cardiffe handikapli 1 verdim tüpgazi açtim çakmakla evin içinde dolaniyorum"

    ek: cardiff ilk yarı 1-0 mağlup.

  • sözlükteki âdet şudur; bir yapım hangi ülkeden çıkmışsa, orijinal adıyla başlık açılır ve o başlık üzerinden yürütülür. bu dizinin orijinal adı hakan: muhafız'dır. mesela la casa de papel de money heist diye başlıkla yürütülmüyor. dolayısıyla bu başlığın hakan muhafız başlığına yönlendirilmesi gerekiyor bence.

  • (bkz: eksi sözlük lafı asla geçmedi)

    olm adam inanmış lan. bunun gibi naif insanlara yapmayın şöyle şeyler vallahi üzülüyorum.

    debe editi: başlık sahibi #50664061 numaralı entry'ye cevap olarak "ekşi sözlük lafı asla geçmedi, üstelik üç kişiydik bu rezaletin üstüne işletme sahibi kalkmış bana burda iftira atıyor" gibisinden bir şeyler yazmıştı, ciddiye almıştı yani. o entry gidince bu da böyle saçma sapan bişey oldu :(

    neyse ben debeye girince hesabıma yatan paraya bakarım size niye açıklıyosam.

  • başa geldiğinde yapılmaması gerekenleri sayalım. zira herkes birşeyler yapıyor...

    - üzerine basılmamalı, hemen doktora gitmekten imtina edilmemeli, evde ezbere iş yapılmamalı,
    - sakatlanan bilek kurcalanmamalı, oynatılmamalı, bileğe, olay anında (ve doktorlarca belirtilen halin gidişine göre belli bir süre daha) ve ilk anlarda buzdan başka birşey konulmamalı, sıcak su vs. değmemeli, zeytinyağlı bilmemneli sıvılarla masaj yapılmamalı (bunu kim önermiş ilk acaba...), ovulmamalı,
    - lasonil, bengay gibi bölgedeki sıcaklığı daha da artıracak merhemler sürülmemeli,
    - bilek aşağı çok sarkıtılmamalı ki ödem büyümesin (bir defasında irice bir elma kadar şiştiğini bilirim), ayağa pek kalkılmamalı,
    - bilek sarsılmamalı, hemen bandaj yapılmalı ve doktorun vereceği ağrı kesici merhem sürme haricinde bandaj açılmamalı, merhem de tabii langır lungur sürülmemeli,
    - hemen ve hatta olayın vahametine göre 1 hafta veya daha uzun bir süre o ayak üzerine basılmamalı, illa yürünmesi, sokağa çıkılması gerekiyorsa, kol değneğinden destek almadan hareket edilmemeli.

    dolayısıyla,
    - en başta saat başı 15 dakikalık buz kompresten şaşılmamalı,
    - ayağın şişmesinin nedeni, burkulma anında iç kanama / ödem yapmasıdır. şişliğin varlığı devam ettiği sürece, ayak mümkün olduğunca çok dinlendirilmeli, uzanılarak kalp seviyesinden yukarı seviyede tutulmalı ve çok sarkıtılmamalıdır,
    - sakatlık süresince ve hatta ağrısız sızısız yürüyecek kadar iyileşildikten sonra belli bir süre daha, ayağı destekleyecek, elastik bandajsız durulmamalı, sokağa çıkılmamalı...
    - tedavi atlanmamalı. ayak, sakatlık geçtikten sonra tedavi edilmeli, güçlendirilmeli, egzersizler ihmal edilmemeli, öyle ağrıların geçtiğiyle bırakılmamalı.

  • operasyon beş gün önce yapıldı, ama nedense hulusi akar herkes uykudayken, gecenin bu vaktinde kameralar karşısına geçti. ben bu işin içinde büyük skandallar olduğunu düşünüyorum.

    erdoğan çarşamba günü ulusa sesleniş konuşması yapacağını duyurmuş, büyük bir müjde vereceğini söylemişti. kimileri o müjdenin rehine kurtarma operasyonu olacağını iddia ediyordu. aklımda deli sorular.