hesabın var mı? giriş yap

  • dogu anadolu'da bir birlik. er tuvaletlerinden biri tikanir. boluk komutani bir turlu actiramaz tikali tuvaleti. hadise bir sekilde, kurmay baskaninin kulagina gider. kurmay baskani hisimla, boluk komutanini, nobetci subayi ve tuvalet sorumlusu eri tuvalete toplar. hic bir sey soylemez, ceketini cikarir, gomleginin kolunu omzuna kadar sivar, milletin saskin bakislari arasinda kolunu delikten iceri pis sulara daldirir, dirseginden yukariya kadar sokar, karistirir. etraftakilerin mideleri agizlarina gelmistir. bir asker donu cikarir delikten veee, oracikta esas duruşta beklemekte olan tuvalet sorumlusu erin suratina şlaaaaaaap!!! diye carpar donu. butun sular milletin ustune basina sicrar. tuvalet acilmis, sular cekilmeye baslamisken, kurmay yarbay, bir kelime dahi etmeden, lavaboya gider, kolunu sadece suyla soyle bir yikar, ceketini giyer ve gider. o gunden sonra birlikteki tuvaletler ornek tuvalet haline gelir.

  • zayıflama,kansızlık, soğuk algınlığı ve migren ilaçları damar daraltıcı etki gösterirler. dolayısıyla, soğuk el ve ayakların sebebi olabilirler. stresi azaltın. gergin kişiler, soğuk ellere sahip olmaya daha yatkındır. kronik stres ve gerilim, sinir sisteminin sürekli olarak adrenalin salgılamasına yol açar, bu da damar daraltıcı etki gösterir.ellerin ve ayakların soğuk olmasının, kan dolaşımı bozukluğu veya damar sertliği hastalıklarının belirtisi olabileceğini düşündür. ısınma ve soğuma mekanizmaları herkeste aynıdır.küçük, yüzeysel kan damarları daralarak, kalp ve beyin gibi önemli organların ısısını korumak için, kan akımını deri yüzeyinden uzağa yönlendirir.şüdüğünüzde, otonom sinir sistemi, bedeninizin düşmüş iç ısısına, deri yüzeyine olan kan akımını azaltarak cevap vermektedir. eller ve ayaklarda küçük yüzeysel kan damarları daha çok olduğundan, bu işlemden daha çok etkilenirler.
    vitamin mineral kontrollü tahliller yapılıp soruna sebep olabilecek konulara yönelik uzmanın önerisiyle gerekli tedavi-diyet vs.uygulanmalı.hareket kontrolü yapılmalı.giysilerle desteklenmeli.

    eski bir deyim aklıma geldi gençlik ve yaşlanmayla ilgili.

    ''genç iken eller soğuk kalp sıcak olur
    yaşlılıkta eller ısınır kalp soğur''-anonim

  • ortada "oglumuz kayiptir, yasamindan supheliyiz" dememis bir garipoglu ailesi varken
    ortada cinayet saatinden beri kayip olan bir cem varken
    ortada kesik bir bas, bir de govde varken
    ortada kan kokulu bir villa varken
    ortada her gun, hatta hayatlari boyunca o kesilme olayini hatirlayacak, dusunecek bir karabulut ailesi varken,

    kimse kusura bakmasin, hukukcularla degil karabulut ailesi ile empati kurarim ben.

    ha bir de ben onun hukuken masumiyetini yerim.

  • biz ayasofya'nın açılmasından değil, ekonomisi bitik olan ülkede gündemin sürekli başka şeylerle değiştirilmesinden rahatsızız. önce menderes'in idamını iptal ettiniz, o yemedi, şimdi ayasofya'yı açıyorsunuz. bu da yemeyecek. çünkü insanlar yiyemiyor artık. ceplerinde para kalmadı.

  • yıllar önce bir arkadasim kredisine kefil olmami istemişti zor durumda olduğunu biliyorum dedimki ben sana kredi alayim kefil olmamak için yeminim var. gözden çıkardığım tutar için kredi aldim ve verdim . artık vermese de ne yapayım dedim. taksitleri gecikterek de olsa ödedi. ben kredi tarihinde kendim ödeyerek kredi skorumu bozmamıs oldum .kredi bitti ben bir oh çekmişken bir hafta sonra aradi bana tekrar kredi alırmısın dedi. bende isyerimi degiştirmemi düsünuyorum kısa surede iş bulurmuyum bulmazmıyim belli değil
    durumu kendisine anlatip tekrar kredi alamiyacagımi ilettim. bana küstu ve bir daha da aramadi.yorum size kalmış