hesabın var mı? giriş yap

  • o zaman yönetmeliğe, öğretmenlik yeterliliklerine veya kanuna bunu eklersin. kekeme olan da mülakata girmez. boşu boşuna yıllarca okul okuyup kpss'ye çalışmaz. insanların hayatlarıyla oynamak bu kadar basit olmaz, olamaz, olmamalı.

  • - doğal yağları karıştırarak kendi nemlendiricinizi yapmayı deneyin. aktardan bulabileceğiniz hindistan cevizi, jojoba, shea, susam vb yağlar mucizevi.
    - peeling için duş sonrası buhara maruz kalmış cilde esmer şeker + limon + zeytinyağı bileşeninin üzerine tanımam. nazik hamlelerle cildinize uygulayın.
    - peeling uygulamasından sonra pirinç unu ile gül suyu veya sütü karıştırarak yüzünüze sıvamanız ve kuruyana kadar bekleyerek yıkamanız, cilt tonunuzu eşitleyerek yüzünüzü aydınlatacaktır.
    - güneş kremi önemli, dermokozmetik bir güneş kremi edinmek lazım.
    - bol su içmek hayati önem taşıyor. ilerleyen yaşlarına rağmen güzel cilt sahibi kadınlara sorduğumda ilk verdikleri cevap "çok su içiyorum" oluyor.
    - ara sıra bepanthen ve çok az medacassol karıştırarak yüze sürmek faydalı. güneşin tahribatını gideren iyileştirici kremler.
    - direkt uygulamayın vs diyen var ama ben e vitaminini avucuma damlatıp yüzüme masaj ile yediriyorum. yıllardır faydasını gördüm zararını görmedim. eczacı arkadaşlar daha iyi bilir.
    - aloe vera bitkisi yetiştirebilirseniz kral olur, cilt için ödül gibi.
    - ara sıra yüzünüzü su ile seyreltilmiş elma sirkesiyle silebilirsiniz.
    - gül suyu, soda veya e vitamini damlatılmış suyu buz kalıplarına dökerek dondurup bu küplerle yüzünüze sabah uyanınca masaj yapabilirsiniz.
    - yüz yogasını duyanlar duymayanlara anlatsın. yüz kaslarınızın formunu koruması ve yapılan hareketlerle kan dolaşımının hızlanması sonucu taze bir görüntüye sahip oluyorsunuz. yüz yogası yapın.
    - makyajı zeytinyağı ile çıkardığım zamanlar sabahına çok yumuşak bir ciltle uyanıyorum.
    - ben yapamıyorum siz yapın ve şekeri bırakın.
    - yeşil sebze suları tüketmek önemli.

    mümkün mertebe kimyasallardan ve ambalajli bakım ürünlerinden uzak duruyorum fakat anarşist olmadığım bir dönem caudalie kullanmıştım. oldukça iyiydi. yine de altını çiziyorum, her şeyin doğal alternatifi mevcut ve petrol ürünü ile işlenmiş maddeleri ağzımıza yüzümüze sürmesek daha iyi. aklıma gelirse editlerim, güzel bir cilt her yaşta mümkün.

  • adam galiba benim hayalimi gerçekleştirdi ve döneri bütün haliyle satın alarak ısıra ısıra yedi.

  • özet: hoca bir öğrenciye “bu kız” demiş ama o kızın bir adı varmış. bu kız pek konuşmuyormuş, yeri değiştirilmiş, yanına oturtulduğu öğrenci yaramazmış, hoca da yaramaz olana bu kızı konuşturmazsın di mi, demiş. bir de sınıfa, konuşan birinin mi yoksa konuşmayan birinin mi tepkisinden korkarsınız, diye sormuş, bu kız da çok alınmış.
    inanılmaz.

    troll müsünüz, bilmem ama “o kız” normal değil. hayattaki tüm prenseslik haklarını tek bir derste, saçma sapan bir sebepten kullanmış.
    insan gerçekten hayret ediyor. aşırı sinirlendim. hocaya öğrenci resmen zorbalık yapmış aq.
    “bu kız dedi hüüüüüü” deyip çıkışmak nedir? hoca “bu kız”ın sözlüsüne 15 vermiştir umarım. böylece ağlaması için geçerli bir sebep sunmuş olur.

    debe editi: şımarıklıktan nefret eden, tüm çiğliklerden tiksinen bir insan olarak yalnız olmadığımı görmek sevindirdi. lösemili çocuklarımız da sevinsin o halde: büyük harflerle “bağış” yazıp 3406’ya sms gönderirseniz lösev’e 50 lira bağışlamış olacaksınız. teşekkürler.

  • kisinin portakala bakis açisini degistirebilen film.

    don vito corleone manavdan portakal alirken tetikçileri farkeder. kaçmaya çalisirken portakallar yere dökülür. portakallarin elinden gitmesi, ondan uzaklasmasi, bir saldiriya ugrayacagini fakat sonunda kurtulacagini haber vermektedir.

    the godfather part3 te michael corleone babalar meclisinde otururken masa birden sarsilmaya baslar. michael`in önündeki portakal sarsintiyla yere düser, michael portakalin yuvarlanarak kendinden uzaklasmasini izlerken, tepeden kursunlar yagmaya baslar. portakal, michael`dan uzaklasmistir, michael saldiridan kurtulmustur.

    vito corleone torunuyla oynarken ölmüstür. ölmeden önceki hareketi de agzina portakal kabugu yerlestirmek olmustur.

    part3 te michael`in düsüp ölmeden önceki görüntüsü incelendiginde elinde tuttugu portakal farkedilecektir.

    babalar meclisinde önüne portakal konan babalar öldürülür.

    part2 de michael`a portakal ikram edilir, fakat almaz. o gece saldiriya ugrar lakin ölmez.

    part2 de fanucci öldürülmeden önce eline portakal alir.

    bu üçlemede portakalla bir sekilde iliski kurup öldürülen daha nice kisi vardir.

    etkileyici sayilabilecek bir diger sahne ise part3`te portakal suyu ile ilgilidir. michael seker komasina girince hemen portakal suyu ister. portakal suyu onu hayata döndürür. kanaatimce bu sahnede michael`in yasamak için ölümlere, düsmanlarinin kanini içmeye mahkum oldugu anlatilmaktadir.

  • bir kere arkadaşla starbucks'a gittim. isim soruldu, arkadaş murtaza dedi. bardağın üstüne murtaza yazıldı ve çıkışta güldük.

    sonra bu benim çok hoşuma gitti. kızların tercih ettiği piç erkek var ya, adını murtaza diyen arkadaştı benim için.

    ben de piç olmalıydım, ben de böyle ibnelikler yapmalıydım. starbucks'a gittim tekrar adımı sordu, utanarak sıkılarak mıy mıy bir sesle murtaza dedim. çıkar kimliğini dese bittim ama. starbucks'ta rezil olmayı kaldıramazdım, naif bir insanım ben.

    19 tl murtaza bey dedi eleman. cebimde 20 tl var. kredi kartımı tam çıkartıyordum ki kartın üstünde gerçek ismimin yazdığı geldi aklıma. neyse ya ben nakit vereyim dedim, 20 tl uzattım, 1 tl para üstünü aldım ve ebesinin .mındaki evime yürüyerek gittim.

    piçlik benim neyime lan?

  • 2019 yazındaki muhteşem free agent market ortamından sonra bu sezon zorlu bir senenin sinyallerini hissedebilecek olan şampiyon.

    a.d. opsiyonunu kullanıp serbest kalacak ve lakers ile imzalayacak. herkes bunu bekliyor. rich p.. , pardon, lebron james'in müşterisi olan davis'in başka yere gitme şansı yok. bu durumda lakers'ın ödeyeceği yıllık maaşın 35 milyon dolar civarında olacağı beklenen durum. ha bu arada lakers, elinde 2 tane s-tier franchise player olmasına rağmen ligde salary ortamlarında en çok para harcayan 16. takım. yani oldukça iyi bir idari yıl geçirdiler.

    ancak onlar için olay davis'in tutulması değil. lakers'ın durumu biraz farklı bir zorluk barındırıyor:

    1 - rondo ve kcp sorunu : rajon rondo ve kcp bu takımda lebron ve davis'den sonra hiyerarşide 3-4 sırasının sahipleri. green eşşeği ve kuzma tembeli sağolsun, son durumları gerçekten "epik". neyse, rondo ve kcp free agent market ortamını test edip başka kontrat bulurlarsa -ki kcp oldukça olası- lakers'ın uzun sezonu topu yere vurabilen ve dış şut da bulabilen bir 3. skorer arayarak sürdürmesi riskli. kcp'nin danny green gibi 15 milyon yıllık bir kontrat zorlaması olası. mevcut kadronun yetenek düzeyini ilerletmeleri gerekirken bu iki isim de elden giderse lakers normal sezon ve playoff'lar için risk barındırmaya başlar.

    2 - takas piyasası : onlar hep (daha doğrusu lebron) 3. all-star'ı istiyor ancak ellerindeki takas malzemeleri de green, kuzma ve caruso. üçünü toplasan demar derozan'ı bile alman zor :) bir şekilde kuzma'nın yanına bir kontrat dengeleyici (bu green olur sanki) ittirip bir isim almak mümkün olabilir ancak hem kuzma hem de green çok değer kaybettiler. ikisini verip 18-20 milyonluk bir kontrat almak ama bu paralara "iş yapan değerli bir parça" almak çok zor. klutch sports'un da huzursuzluk çıkarıp "lakers'a gitmek istiyorum" diyeceği müşterileri de bir yere kadar :p

    burada sıkça çıkan derrick rose haberleri var. derrick rose gelirse rondo'nun gidişini ve bazı anlarda kcp'nin faydalarını kısmen alabilirler ama özellikle kcp ikamesi bekliyorsa rose ile lakers ancak babayı alır!!! rose topu ona verdiğinizde etkili ve lebron'la topu ne kadar paylaşacakları bir muamma. rose lakers'a giderse 32 yaşında bir isim olarak bir sonraki kontratına da undervalued şekilde girmesi çok yüksek ihtimal. rose için kötü lakers için iyi takas olur ama lakers'ın ihtiyacı olan şey tek başına rose değil ve onun sunduklarının bir kısmına lakers'ın ihtiyacı olmayacağı için de rose'un küsüp işi savsaklaması, performansını düşürmesi de bir ihtimal. "20 dk oyna, 8-9 oyun kur ve ayrıca sana top gelirse oynarsın" planı rose için biraz verimsiz.

    3 - pota altı : evet davis bir titan, o efsane bir oyuncu ama 82 maç + playoff'lar için ya dwight howard'ı ya da başka bir oyuncuyu takıma almaları lazım. howard bu defa minimum kontrattan 2.5 milyon'a imza atar mı bu da bir bilinmez. yine de lakers için en az korkutucu olan şey pota altı sorunu. javale mcgee çok fena dağıttı yanlız. onun odaklanması lazım biraz daha...

    peki lakers free agent market ortamından adam alamaz mı ?

    tabii ki de alabilir ve alacak. ancak onların alabileceği potansiyel isimlere ilişkin sanki sorunlar var :

    - fred van vleet : kendisinin 9 haneli bir kontrat imzalamasını bekliyorum. bu da lakers'ı şu an için adaylar dışına çıkarıyor gibi.

    - bogdan bogdanovic : bu herifi alırlarsa ellerindeki takas imkanlarıyla da beraber 1 yüzük daha "sökerler" ama gelmesi çok zor çünkü piyasası cidden şu anda çok yüksek. 17-18 en az alır yıllık....

    - joe harris : bu adamı çok severim ve keşke kyrie leşliğinden kaçıp herhangi bir takıma gitse... o takım lakers olursa lakers green takası dahil pek çok şeyi yapma şansını yakalar. küçük ama etkisi büyük bir iş olurdu bu adamı almak ama nets tutar sanki bunu.

    - wesley matthews : büyük ihtimal minimum kontrat sınırlarındaki dandik kontrattan çıkıp markete girer bu durumda da lakers'ın kendisini 3&d olarak alması olası.

    - austin rivers : eğer o da düşük kontratından çıkarsa lakers kadrosunda rotasyonda iş yapabilir. houston'da harden'dan dolayı eline top gelmesini beklemeye alışık ancak topu yere de vurabilen bir isim.

    - demar derozan: kontratından çıkacak deniyor ancak 29.000.000 $ kontrattan çıkacak adama toplamda 50 milyonluk 3 yıllık kontrat falan veremezsiniz. derozan bana çok zor gözüküyor.

    - tim hardaway jr: kontrattan çıkarsa taliplisi çok olur ancak gelirse çok şık imza olur.

    - goran dragiç : bu adam nereye gitse orası için iyi haber. ancak 34 yaşında olsa da 19 milyonluk kontrattan çıkmış doğu şampiyonunun play-off skor liderini almak biraz zor olabilir. 3 yıl 40 milyon civarı bir kontrat yapıştırırsa dragiç isterse minnesota'ya gitsin -30 derecede oynasın. şöminede nakit yakar...

    - davis bertans : bu adamın lakers oyunu içinde verebilecekleri sınırlı ancak pelinka böyle herifleri sever.

    - danilo gallinari : bu adam da lakers'a ilaç ancak o da 20 milyonluk imzaları unutsun artık :) yine de 3 yıl 50 milyon seviyelerinde bir imza zorlayacağı için lakers'ın kendisini radara alması olası. dragiç'e göre daha garantili bir imza olur.

    - ibaka, hernangomez, bazemore gibi isimler imza atarsa fayda verir net ama bunları da tutacaklar sanki...

    jerami grant'i saymadım çünkü lakers'a gelmesi bence imkansız. bunlar dışında portis (new york kendisini sallarsa) muscala, ennis gibi isimleri 9. 10. 11. oyuncu olarak alabilirler ancak bu isimlerin katkıları minimum olur.

    uzun sözün kısası free agent market lakers için kısıtlı, o kısıtlı markette başka takımlar da belli oyuncuları isteyecekler ve lakers'ın takas imkanları da sınırlı. özellikle kcp giderse onun yerine işe yarar bir isim gerekiyor. kadroyu biraz daha geliştirmezlerse şampiyonluk ihtimalleri bu sene daha az olabilir.

    debe edit : ekşide nba konularında eşşeklik etmeye yemin etmiş tipler dışında burası bence çok kaliteli kimi yazarlar barındırıyor. hatta spor alanında da... ekşiden çıkma nba muhabbetleri dinlemek ya da izlemek isterseniz size buradan bir yol yollamak istedim bu defa : yeraltı her zaman özeldir...

  • -"güçlü ol, ben seni bekleyecegim . milletin agzini kapat, bütün sorunlarini çöz' gel.bekleyecegim."
    dedi ve gitti.

    -yalniz hanımefendi...
    köyde cenazeye gelmeyeni, düğünde halaya almazlar.

    edit: beklemedi.

    edit 2: defalarca geri dönmek istedi. elbette halaya almıyoruz beyler.