hesabın var mı? giriş yap

  • muntons pilsner kit için yaparken dme (kuru malt özü) kullandıysanız daha güzel biranız olur. hatta bana göre en iyisi 1 kg dme ve 200 gr şeker. bu noktada dikkat edeceğiniz şey 3 hafta kovada beklemek. evet sitede 2 hafta diyor ama bence de pek çok insanın dediği gibi ticari bu söylem. ha 18-19 gün olabilir belki optimum değer ama kesinlikle 14 gün değil. ha bu demek değil ki 14 günde iyi bira olmaz ama kovada bence 21 günü beklemeye çalışın ya da 15. günden sonra hidrometre aldıysanız her gün numune alıp yoğunluk ölçüp, değişim yoksa şişeleyin. benim tahminim 19. günde fermantasyon bitiyor ama henüz hidrometrem olmadığı için 21 gün bekletiyorum :) 21 gün beklemişseniz şişelemeden sonra 5. gün 1-2 saatlik derin dorunduruda hızlıca soğutup içilebilir biranız olur ama berrak olmaz ve hafif maya tadı gelir, ki maya tadı bence kötü değil :). tam berrak ve iyi lezzet için en az 7 gün şişe sonra 4 gün ve üstü buzdolabı. tabi 7 gün bitti diye komple buzdolabına yığmayın, bekleyecekse dışarıda beklesin, daha lezzetli olur :) ha bu arada en kötü yapılmış hali piyasa biralarına göre gerçekten lezzetlidir yeter ki birayı yudumlamanız 25-26 günden önce olmasın. şişeleme şekeri keyfe bağlı, çok gazlı seviyorsanız 750/360 şekerlerden 2 tane, az seviyorsanız 1 tane bu kullanın. az dediğim de öyle çok az olmaz, yeteri kadar diyelim.

    edit: şişeleme şekeri için 2 tane 750/360 kullanmışsanız tadım için bile 7 günü bekleyin, 1 tane kullanmışsanız 5. gün hızlı soğutma ile tadım yapabilirsiniz. 2 şekerliler 5. günde biraz şekerli olabiliyor tadarken.

    edit 2: en iyi duruma ne zaman geldiğini soranlar var. hadi yuvarlayalayım 20 gün kova, 20 gün şişe. buzdolabı süresi çok önemli değil pilsner için, soğutun için. illa o da mükemmele yaklaşsın derseniz 3-4 gün de buzdolabı diyelim ama çok farketmiyor, zaten tortuyu kaldırmadığınız sürece berrak bir bira pilsner. buzdolabından aldıktan sonra tortuyu kaldırmak da kolay değil öyle, çalkalamadığınız sürece sorun yok. tek seferde şişenin dibinde 2 parmak seviye kalana kadar bardağa dökün. o kalan 2 parmaklık seviyeyi de şifa niyetine sonra için :)

  • haha video güzel, togg'un özeli dışında üretim videolarını izlemeyi severim. ortaya logo koymalarının sebebi sanırım bu tarz videolar stock görseller olarak kullanılmaya müsaittir.

    entry'ler sitem dolu ve bunun nedeni bildiğiniz 100% özel sermaye yani turkcell,zorlu, bmc gibi şirketlerle hayata geçen projeyi iktidar partisinin "akp araba üretiyor, vooaaahh" diye paylaşmasıdır. akp'nin cebinden çıkarıp araba üretiyormuş gibi kastığı siyasetin bu kadar para harcanan bu ticari faaliyete vereceği zararları anlatmak isterim. (ki akp'nin bunları umursadığını sanmıyorum)

    bu proje sırf akp ile siyasete alet edildiği için iç pazarda bunun olumsuz etkilerini çok yaşayacak.(genellikle iç pazarda tutunamayan projeler dış pazara da tutunamaz) togg=akp algısı oluşacağı için akp'ye oy vermeyen demiyorum bizzat nefret eden 50% ve fazlası nüfus kafadan bu arabayı almayacak. bu arabayı gördüğünüz yerde " akp'li" düşüncesi kafanıza zuhur edecek. bunun bi ticari marka için ne kadar berbat olduğunu biliyor musunuz?

    özellikle akp iktidardan düştüğünde, bağımsız yargı ve medya tarafından dökülecek kirli çamaşırlar ve açılan dosyalar ile bu marka çok talihsiz bir duruma düşecektir. o yüzden 100% yerli olmasa da 100% akp siyasetine alet edilmiş bu projeye yatırım yapan şirketlere vah vah diyorum. olsun yine de bir tecrübe işte, bir girişim.

  • 60 yaşındasın yetmedi

    120 tane cihangirde evin var yetmedi

    yalıda oturuyosun yetmedi

    reklamcı oldun o sıfatınla yetmedi

    hala yalakalık peşindesin , ne olsa yetecek sana merak ediyorum.

  • -ibrahim bi kafanı kaldır lan, utangaç durma.
    +abi zaten kafamı kaldırabilsem barcelona'da olurduk şimdi.

  • grene; cinsiyet: erkek; yaş: 24; il: ankara
    yemekte balık olduğu zaman yemek masasının yanındaki akvaryumun üzerine örtü örtüyoruz.

    meali: böyle de şakacı bir aileyiz.. evde salatalık yenirken de benim üzerime örtü örtüyolar...

  • ya ben de bu türk taraftarını anlamıyorum, on takımlı sikko litvanya liginden kalkmış gelmiş adamlar kısıtlı imkanlarıyla bizim kısıtları pek geniş takımımız ile eşleşmeyi başarmış, her iki turda da çirkeflik etmeden, ellerinden gelen mücadeleyi göstermiş ve elenmiş yollarına gitmek üzere ve sayıca takımdan daha az olan taraftarını selamlamaya gitmiş tribüne, neyini ıslıklıyor neyini yuhluyorsun lan bu adamların. alkışla sen de işte eve mutlu gitsin herkes, ki düşmanın değil senden eksilen bir şey yok, o adamların hayatının unutmayacağı gecelerinden birine ortaksın. yemin ediyorum hıyarlarla bir arada yaşamaktan bıktım ya

  • bizim insanımız taharet musluğuna rağmen nasıl kokuyor?

    hem nasıl kokuyor? öyle kokuyor işte. terler avuçların, kesilir solukların. hem nasıl kokuyor? öyle kokuyor işte.

    debedit: #açıklamabekliyoruz.

  • "hiç şüphesiz kader, seni hastalıklarından kurtarmayı benden daha kolay yapacaktır. ama, senin histerik acılarını ikimizin ortak umutsuzluğuna dönüştürebilirsem bu işten kazançlı çıktığına sen de kendini inandırabileceksin" diyerek kafamı karıştıran kişilik ayrıca kırmızı başlıklı kız masalını incelemesi de oldukça ilginçtir.

  • ilkkan: ceyhun o kafeyi kendisi açamaz. para biriktirmeyle olacak iş değil. arkasında kesin biri var.

    ceyhun'u görür görmez ilkkan: böyle kimse o ne demiş, bu ne demiş, sen bunlara takma güzel kardeşim. güzel bir şekilde burayı işlet.

    yemin ederim şu muhabbet türk halkının yüzde 90'ını temsil ediyor.

  • ulen adamlar 70lerde cocaine diye şarkı yapmış dünyayı sallamış

    yıl 2010 türkiye'nin megastarı kokain kullanıyor diye gözaltına alınıyor...

    mick jagger falan bizde olsa 30undan sonra mapus türküleri söylerdi.