hesabın var mı? giriş yap

  • muazzam bir gameplay videosu gosterdiler. o akicilik ve animasyonlarin dogalligi agzimi acik birakti. siddet seviyesinin artmasi da daha bir geriyor insani. yalniz ilk oyunun da ilk gameplay videosu icin “script bu ya” diyenler olmustu. ama cikan oyun aynisiydi. ayrica buyuk ihtimal joel da oyunda olacak.

  • makarius'un avukatı olan pavlides'in, silah kaçakçılığını rahatça yapabilmek için* enteresan şekilde dekore edilmiş kıbrıs'taki evi.

    müthiş bir manzarası olan ev, kıbrıs'ın her yerini görüyor. fakat, ev hiçbir yerden görünmüyor. helikopterle dahi ev görünmüyor, konumu bulunamıyormuş. en çok şaşırdığım ve aklımda kalan şey bu oldu. evin farklı yerlerinde kaçış noktaları ve tüneller var. evi bir mimara yaptırmış pavlides. sonrasında da kaçış noktalarını bildikleri için mimarı ve işçileri öldürmüş.

    her oda başka bir renkte kombinlenmiş. 13 odası, 13 banyosu var. ayrıca deprem odası da var. bahçenin bir noktasındaki yere boyayla yuvarlak çizilmiş. içine geçince sesiniz yankı yapıyor, fakat yuvarlağın dışına bir adım atınca sesiniz normale dönüyor. yatak odasındaki pencerelerden hem güneşin doğuşu hem de batışı gözlemlenebiliyor. bahçedeki havuzun zemini ise yokuş şekilde eğimli yapılmış.

    toplantı odaları, konuşma salonları ve yemekhanesi var. yemekhanesi çok büyük, renk renk masalar, tabaklar var. bahçede değişik heykeller var. bunların çok büyük çoğunluğu çocuk temalı. çocuk heykellerine fazlaca yer verilmesinin sebebi bilinmiyor.

    evden ziyade evdeki bu ayrıntılar çok değişik ve ilgi çekiciydi. fakat bu adamla övünür gibi yatağıyla, kapısıyla, bacasıyla 32 diş gülerek fotoğraf çekilen türk vatandaşlarını görünce sinirlenmemek elimde değildi. yine de kıbrıs'a giden herkesin görmesi gerektiğini düşünüyorum.

    not: mavi köşk, asker tarafından korunmaktadır. girişte kimlik bırakılması zorunludur. ayrıca evin girişindeki kantinden yiyecek/içecek satın almak ve mavi köşke giriş ücreti ödemek için kredi kartı ya da banka kartı ile gelinmesi mecburidir. çünkü askeri denetim altında olduğu için nakit para geçmemektedir.

  • ''benim babam hala çalışıyor. babamın sabah erken kalkıp işe gitmesi bana koyuyor.'' demişsin ya güzel kardeşim. 2006 yılında barcelona'nın kaptanı puyol'un babası öğleden sonra nerede olur? el corte ıngles'de alışverişte? marbella'da golf mü oynar? dünya turundadır; tokyo'ya az önce mi inmiştir? lebiderya evinde, dizlerinde battaniye; kitap mı okur? diagonal'de yürüyüşe mi çıkmıştır? şehir kulübünde briç masasında ayakları mı uyuşmuştur? barcelona kaptanının babası öğleden sonra nerede olur? oğlu deportivo la coruna maçı için el prat'dan takımla havalandığında bir iş makinesinin üzerinde de olurmuş. 56 yaşındaymış. iş kazası. puyol, la coruna'ya indiğinde "baban öldü" demişler. barcelona'ya 200 km uzaklıkta puyol ve kardeşi putxi'nin doğup büyüdüğü yerde. babalar hep ölür. milyon dolarların da olsa ölür... sen oturup o kadar milyon kazanırken hala babam çalışıyor ve bu bana koyuyor diyorsan, kusura bakma ama güzel kardeşim, biz yaşamayalım geberip gidelim. aceto balsamico'ya saygılar.

  • tahtada cümle yazarken, z harfim 2'ye benziyor diye türkçe öğretmenimin senden bir şey olmaz otur yerine diye azarlaması.
    türkçe öğretmeni oldum.
    z'lerim hala 2'ye benziyor.
    mal.

    edit: arkadaşlar seneler sonra bir yazar arkadaşın bana bu yazdıklarımla ilgili bir soru sormasıyla tekrar okudum bu entrymi, bu kadar fav almasına da çok şaşırdım. bunu yazdığımda yirmilerin başındaydım, belki de sırf yazmak için yazmışımdır hatırlayamıyorum.

    on sene olmuş yazalı, düşününce aynı fikirde değilim. tabii üslup yanlış ama belki şakayla söyledi, belki ben ısrarla anlamayıp hocayı sinirlendirdim, bilemiyorum. söylemese iyiymiş ama mal hakaretini hak edecek bir durum değil bence.

    sözlükteki öğretmen düşmanlığı bu on yılda inanılmaz arttı, belli ki bu entryle benim de bunda payım var. yine de bu entryi silmeyip editlemeyi tercih ediyorum, demek ki insanın düşünceleri epey değişebiliyormuş. ha derseniz ki bu hakareti hak edenler yok mu, var arkadaşlar. maalesef. ama herkes aynı değil. tüm öğretmenlere yargısız infaz yaparken iyi niyetli olanları da üzüyorsunuz. hepimiz bu ülkenin haline üzülüyoruz, her açıdan epey zor günler yaşıyoruz. linç kültürüyle gaza gelip hak etmeyen insanların üstüne gitmeyin. kimseyi durduk yere strese sokup üzmeyin arkadaşlar, üç günlük dünya, değmez.

  • diyelim iliski bu yil bitti. iliskinin baslama yili 2004. yugoslavya vardi lan o zaman. yeni yikilmisti. putin, bush, tayyip gibi dunya liderleri yeni yeni isimlerini duyurmustu. saddam, arafat, kaddafi, bin ladin dunya gundeminin en populer isimleriydi. lebron liseyi yeni bitirmisti. messi'yi kimse bilmezdi. xavi genc yetenekti. robben chelsea'de yine 53 yasinda idi. jose mourinho'nun saclari siyah idi. twitteri gectim youtube, facebook falan yoktu. ayrilmadan once bi daha dusunun. beraber bi tarih yasamissiniz amk. david seaman hala kaleciydi. freddie mercury'den sonra 2.biyikli ingiliz.

  • türkün starbucks ile imtihanı

    - bana bi tane maçarotti..
    + efendim ?
    - bi tane makivetti..
    + nasıl ?
    - nescafe var mı ?
    + yok maalesef..
    - hassssssss, o zaman bi tane makamotti..
    + ne ?
    - ver bişi işte amk

  • türkiye'de büyücüler varmış da bir zamanlar bunları toplayıp idam etmişler gibi historic bir şey sandım ilk okuduğumda, ya da komikli şakalı harry potter göndermeli bir şeyler bekledim. başlığa girince kanım dondu.

    gündemde yer alması ve ciddi yaptırımlarla komple engellenmesi gereken bir durum.

    edit:

    türkiye'de ki büyücü katliamı/#117457061 entry'niz türkiye'deki büyücü katliamı başlığına taşındı
    -yok, hala olmadı

    türkiye'deki büyücü katliamı/#117457061 entry'niz türkiye'deki büyücülerin yaptığı katliam başlığına taşındı
    -sonunda *