hesabın var mı? giriş yap

  • bu millete bayılıyorum ya.

    abi siz kendinizi tam olarak ne sanıyorsunuz millet olarak? hani akp'liler diyor ki "almanya bizi kıskanıyor" da siz de bu kafaya girerseniz o latteye yakın zamanda 640 tl de verirsiniz. hatta o latteler bu ülke topraklarından da uzaklaşır yakında...

    işin gerçeği şu. biz millet olarak akp gibi bir partiye, tayyip gibi bir elemana 20 senelik yetki verdik. tek gerçek budur abi. benim yorumum, senin yorumun değil. 20 sene bunlar var başımızda. gerçekler bunlar.

    siz elin cunta rejimiyle yönetilen afrikalı vatandaşına, o vatandaş "ya şöyle güzel son çıkan telefonları, bilgisayarları alayım, avrupa'ya tatile gidelim" dediğinde gerizekalı gözüyle bakmaz mısınız? demez misiniz "lan elinde keleş, boynunda altından zincir, ot içip cümle kuramayacak tipler tarafından yönetiliyorsun istediğin şeylere bak" demez misin?

    o yüzden başa dönüyorum: sen 20 senedir akp rejimi ile yönetilmeyi kabul edip bir de yukardaki afrikalı gibi refah içinde yaşamak düşüncesini mi geçiriyorsun içinden? kimsin abi sen?

  • ilk inanislara gore madde ve antimadde evrende simetrik halde bulunurlardi ve aralarindaki denge evrenin ve bircok inanca gore hayatin temelini olustururdu.

    son donemdeki calismalar ve deneyler ise madde ve antimadde arasinda bir asimetri oldugunu ortaya koyuyor. henuz ornekler genelleme yapacak kadar genis capta olmasa da en son yapilan bir deney orneklerin sayisinin giderek arttigini ve bu teorinin kanitlanmaya yoneldigini ortaya koyuyor.

    b-meson adli bir grup partikul uzerinde yapilan ve dunyanin cesitli yerlerinden 700 bilim adaminin katilimiyla yapilan deneyde b-meson ve antimaddesi arasinda asimetri bulundugu saptandi. fermilab'de yapilan deneyde b-meson ve antimaddesi arasinda agirlik yonunden belirli bir fark oldugu ortaya cikti. tabii sunu da belirtmek gerekir ki b-meson'un antimaddeye donusmesi ve geri maddeye donusmesi islemi saniyede 3 trilyon kere oluyor ve bu beklenenden yavas bir hiz.

    fizikte istisnalarin olmasi bile bir teorinin curumesi icin yeterli oldugu varsayimindan yola cikarsak madde ve antimadde ansimetrisinin madde acisindan agir basan yonde varligina inanabiliriz.

  • normal olan tabeladır.

    şimdi durum şöyle ki: doktorlar bildiğiniz gibi hastaları olan insanlardır. ameliyat vb. gibi acil durumlar olduğunda acilen hastaneye yetişmesi gereklidir. ossuruktan nem kapmaya gerek yok aslında.

  • 7 yaşındaki kızımla alerji testi için hastanede sıranın bize gelmesi beklenmektedir:
    - ne o kızım? mırıl mırıl ne konuşuyorsun?
    - dua ediyorum baba?
    - ne duası?
    - alerji duası.
    - nasılmış o dua?
    - allaam n'olur brokoliye alerjim olsun, çikolotaya olmasın.

  • bazı aşağılık şahsiyetler doğal seleksiyon yazıyor hala. umarım sizin çocuklarınız ileride "doğal seleksiyona" uğramazlar. keza onlar çocuk. adı üstünde.

  • istanbul büyükşehir belediye başkanı ekrem imamoğlu ibb'de bugün rapor edilen bulaşıcı hastalık kaynaklı ölüm sayısını 164 olarak açıklarken, aynı dakikalarda yalancı fahrettin'in ülke çapında ölüm sayısını 92 olarak vermesiyle ortaya çıkan sonuçtur.

    edit: her bulaşıcı hastalık covid değildir diye karşı çıkan arkadaşlar haklıymış. imamoğlu az önce ölenlerin hepsinin kara veba kaynaklı olduğunu açıkladı. covid'den 1 kişi ölür gibi olmuş ama suni teneffüs yapıp hayata döndürmüşler.