hesabın var mı? giriş yap

  • normal dna'da adenin guanin, sitozin, timin isminde 4 bileşen varken ve belirli bir dizilimle sıralanıyorken bu bilimadamları fazladan x ve y olarak iki bileşen daha oluşturup bunu da sarmala katmışlar ve bugüne kadar hiç olmayan yeni bir dna yapısı oluşturmuşlar. bunlar şu an tek hücreli olarak yaşayabilecek organizmalar, kompleks yapılar değil. henüz de uygulamaya geçmemişler.
    bazıları yukarıda urey miller deneyinden bahsetmiş. sözkonusu deney belirli şartlar altında "kendi kendine" bir yapı oluşup oluşamayacağı üzerine idi. o deney evrimsel bir gelişmenin yoktan canlı üretip üretemeyeceğini sınıyordu. buradaki bilimadamlarının böyle bir kaygısı yok, bir ortam hazırlayıp bırakmış falan değiller. direk kendileri üretmişler. taslak olarak hazır bir dna aldılar mı her ne yaptılarsa bilmiyorum, aldılarsa insan dnası mı, patates dna'sı mı, çok da açık yazmıyor haberde. ama sonuçta üretilen şey yeni.

    canlı üretilmesi olarak özetlenebilecek bir durum değil, ama çok hızlı çoğalan, çöp yiyip havaya oksijen üreten bakteriler laboratuvarda türetilmek üzere sanırım. ya da çeşit çeşit biyolojik silahlar.

  • kendi tarihini, kendi benliğini bir kenara bırakan ve başka bir milletin dini değerlerini ve hayat tarzını yücelten bir milletin evlatlarının, özendikleri milletin fertleri tarafından aşağılanması durumudur.

  • bir meyve.

    lan bütün başlıkları niye böyle açmıyoruz. mis gibi. insan daha bi gaza geliyor yazmak için. böyle sadece elma başlığı olsa içimde gelmez. böyle biri direktif verince daha bi motive oluyorum anladın mı sen beni? öbürüne kafam basmıyor, gerizekalıyım.

  • arkadaşımın sigarayı bırakmak istemesi ve sigarayı bırakma hattını aramasıyla olaylar gelişir:

    arkadaş:merhaba ben sigarayı bırakmak istiyorum
    adam:tamam ablacım
    arkadaş: (ablacım mı?)
    adam: günde kaç paket içiyorsun?
    arkadaş: 3 günde 1 paket
    adam: aman sen de, fazla bir şey içmiyormuşsun ki bırakmasan da olur
    arkadaş: (nasıl ya?!) ama ben bırakmak istiyorum, kendi çabalarımla olmuyor
    adam: e tamam ablacım, o zaman yapacağım şey günde 3 tane içmeye başla, sonra 2'ye düşür, sonra günde 1 tane iç, zaten kendiliğinden bırakırsın. hangi marka içiyorsun?
    arkadaş: monte carlo
    adam: eh be ablacım, sen de en kötü markayı içiyormuşsun
    arkadaş: e peki hekim ile falan görüşmeyecek miyim?
    adam: valla benim sana yapabileceğim bu kadar. istersen bir de 171 sigarayı bırakma hattını ara
    arkadaş: ? ben nereyi aradım?
    adam: orman yangınları 177

  • 8-6 çalışıp günlük işe git gel 2,5 saatin yolda geçsin. işe gidebilmek için sabah 7.00 da uyan.

    gün 24 saatten oluşuyor sen 13 saatini iş için harcadın, geriye kaldı 11 saat, günlük 7 saat uyusan kaldı sana 4 saat. banyo kişisel bakım, yemek gitti oradan 2 saat, boş vakit olarak harcayacağınız en fazla 2 saat kalır bu 2 saatte de kölelik kalktı diye yazabilirsiniz.

    ülkenin çalışan nüfusunun %50'si bu şartlarda çalışıyor bundan çok eminim. özellikle istanbul'da çalışanlar bu rakamı oluşturmakta.

  • yegenim mine, 3 yasinda, seftali yerken:

    - bu seftalinin cekirdegi mi?
    - evet
    - yenmez degil mi?
    - yenmez evet
    - tabaga atmak icin degil mi?
    - evet, tabaga atmak icin yaratilmis

  • "benim naçiz bedenim elbet bir gün toprak olacaktır" diyen birini mumyalamak,
    "beni görmek demek yüzümü görmek demek değildir" diyen birinin resimlerini her yere asmaktır.