hesabın var mı? giriş yap

  • (bkz: #118548917)
    "madem masumsun neden ülkende değilsin" diye sormuş birisi.
    kardeş; ergenkon balyoz zamanında da masumdu herkes. masumluğuna güvenip kaldı herkes ülkesinde. her birine en az 40 yıl ceza verdi erdoğan'ın ben bu davanın savcısıyım dediği mahkemeler.
    bu ülkenin genel kurmay baskanı 'silahlı terör örgütü kurmaktan müebbet hapse mahkum edildi!
    iktidar fetöyle köşe kapmaca yaşamasaydı onca insan hala suçsuz yere içerde yatıyor olacaktı. herbiri 5-6 yıl yattıktan sonra devran değiştide öylelikle tahliye oldular. sen ne ezberden konusuyorsun!

    muhalif gazeteciye atarlanamak en kolayı. milliyetçilik yapmak istiyorsan; ne istedin vermedik diyen cumhurbaşkanına, darbeden haberi olmayan mit mustesarina, askeri tarafindan rehin alinan genelkurmay baskina, "o gece bu devleti halk topladı sokaktan. dusman evimizin içine kadar girmiş siz ne is yaparsiniz" diye soracaksın...

    sonra hepimizden iyi anlayacaksın bu ülkede insaların neden kalamadığını!

  • bir paketin içerisine saçma sapan şeyler koyup, 100 yıl sonra açılması için bir yere teslim etmek. norveç'te yapıyorlar bunu mesela.

  • ----------------------------------
    mevcut durum:

    - oteller her yıl nevruz dolayısıyla iranlı turistlerle açılışı yaparlardı. mart ayında odalar dolar ve bu fırsatla dönemlik yüksek sezon personeli iş başı yaparlardı. şu anda dönemlik yüksek sezon personeli açıkta kaldı. nevruz ile birlikte nisan ayı da gözden çıkarıldı.

    -şu anda otellerin haziran ayı doluluk oranları daha fazla iptaller gelmezse %25 civarında.

    - ülkedeki virüslü kişi sayısının 100 kişi üzerine çıkması halinde bir çok otel kapılarını hiç açmamayı düşünüyor.

    - şimdilik ilk fatura çalışanlara kesildi. içeride izinli günleri olmasına rağmen çalışanlar zorunlu ücretsiz
    izne çıkarılıyor.

    - bir çok otelde 4000 tl altında maaş alanlar 4 gün, 5000 tl üzeri maaş alanlar 7 gün ücretsiz izne çıkarıldı.

    - 2020 yerli turist hedefi %5 idi. virüsten sonra bu oran %15' e çıkarıldı. bu demek oluyor ki hala turizmci ümitli ve hala yerli turist istemiyor. (2016 yılında gerçekleşen uçak krizde iç pazara ayrılan oran %25'ti fakat sezon içerisinde gerçekleşen talep ile iç pazar %68'e ulaşmıştı).

    -virüş sona erdiği anda rusların antalya'ya akın etmesi bekleniyor. ege bölgesi ise virüs sona erse bile avrupalı turistten pek umutlu değil.

    - bakan’ın otelcilere sezon açılış tarihini nisan sonuna erteleme önerisi nedeniyle oteller ile tur operatörlerin arasında sorunlar oluşmuş durumda. otellerin elinde bakanın sözü varken acentaların elinde sözleşmeler var. özellikle yabancı acentalar için bakanın sözü bir şey ifade etmiyor yerli acentalar ise bitik durumda. acentalarda da ücretsiz izinler başlamış durumda.

    - havayolları, bir yandan yolcu kaybederken, öbür yandan almış oldukları havalimanına iniş-kalkış saatlerini (slot) kaybetmemek için yolcusuz uçuş yapmaya başladılar.

    - thy kabin memurlarına 45 gün ücretsiz izin vereceği konuşuluyor. doco'da izinler başladı. the last soul in a fish bowl uyardı 700 kişi işten çkarılmış
    - acentalar ile anlaşan bireysel ve grup (otobüs) taşımacıları iş başı yapamadılar. şu anda binlerce taşımacı beklemede.

    - seracılar gelişmeleri çok ama çok tedirgin bir şekilde izliyorlar. bu yıl dönem başındaki turizm rezervasyonları dikkate alınarak antalya'daki seralarda (örtüaltı üretimde) 4 milyon ton sebze üretimi için yatırım yapılmıştı.

    - sercılıkta çoğu kayıt dışı olduğu için toplam çalışan sayısı bilinmiyor. fakat şu anda yalnızca antalya'da örtüaltı tarım yapan 75 bin kayıtlı işletme var.

    ----------------------------------------------

  • yaşamayanın bilmeyeceği duygudur.

    o ustanın ordinaryüs profesör havasıyla ağır ağır arabaya gelişi, kollarını yay gibi açarak aracın önünü hatun beli kavrar gibi kavraması, ağzında sigarasıyla 67 derece motora eğilmesi, bas diye araç sahibine emir vermesiyle beraber başlayan çevre araç sahiplerinin sanki kırk yıllık dostunun arabasıymış gibi aracın yanında saniyesinde belirip kardeşimli, dostumlu, sıcak bir sinerjinin anında yaratılması durumudur. ulan şu ülkede her yer oto sanayi olsa inan bana hiç bir yerde kavga gürültü, türk kürt, fener cimbom kavgası yaşanmaz.
    yok abi oto sanayide mutsuzluğa yer yok, hele ki bi de bir aracın kaputu açılmışsa.

  • ölümü ölümle kıyaslamadan samimi duygularla: masum hayatını şerefsiz ellerce kaybeden dünyanın mazlum çocuklarından bir diğeri.. güzel uyusun masum çocuk..

    berkin elvan da güzel uyusun..
    mısırlı esma da güzel uyusun..
    israil'in plajda vurduğu 3 masum güzel filistin çocuğu da güzel uyusun..
    hamas'ın katlettiği 3 isralli genç de güzel uyusun..
    yasin börü de güzel uyusun..

    çocuk ölümlerinden siyasi saldırı, siyasi malzeme yapan bu zihniyet de yere batar umarım! sizin zihniyetiniz dünyaya hakim oldukça ölümler devam eder insanlığını bırakmış tuhaf yaratıklar sizi.

    "bana her berkin diyene senin adını söyleyeceğim" diyor. samimiyetine sıçayım senin.

    edit: ulan ölen her çocukta sizin zihniyetinizin benzeri zihniyetlerin payı var. insanlığınıza, vicdanınıza ayrı ayrı sokayım. paramparça olmuş çocuk bedenlerinden nemalanmaya çalışmayın. alevi ölünce susup sünni ölünce konuşmayın. noldu, zoruna mı gitti israilli, alevi, senin dininden olmayan gençleri korumam? çocuğun dini mi olur, ırkı mı olur yüreğine tükürdüklerim?

  • benimdir.

    edit: yuh amk!
    benimdir derken...
    "ben o kadınım" demedim.
    "o kadın bana aittir" demek istedim.
    5 dakikada 7 mesaj?
    eliniz şeyinizde mi geziyosunuz, neyin refleksi bu anlamadım ki.

  • belki 50 kere söylendi, 1000 kere yazıldı ama bir daha altını kalın harfler ile çizerek belirtmekte fayda var ki bu adamlar türkiyede türkçe sözlü hard rock'ı hakkıyla yapabilen ender 3-5 gruptan biri. hatta yabancı kaynaklara türkiyede müzik adı altında referans olarak sunulabilecek kadar kaliteli işler çıkarıyorlar.

    (bkz: gelme)
    (bkz: sorma)

  • universite zamanlari arkadas evinde gecenin 3'unde hayvanlar gibi ziplayip gurultunun alasini yaptigimiz bir gece, asagidaki teyze caldi kapiyi, basladi bagirmaya. bir sekilde ozurler dilendi olay tam kapanacak konusmalari duyan yan komsu hayvani ayni bu videodaki hayvanat gibi kufurlerle saldiriya gecip olayi bastan baslatinca zaten kafasi guzel olan 5-6 kisilik erkek guruhu adamin uzerine yuruduk. tabi neresinden baksaniz yanlis bir suru sey. teyzenin polis cagiracagim bagirislari falan derken herkes evine gitti gurultu bitti.

    ertesi sabah evde bir basina uyuklarken alt kattan ayni teyzenin cigliklarini duyup yalinayak asagiya kostum. teyze elinde bir koca tas yogurt, karsisindaki adama bagirmakta. kapi kapi yogurt satan adamlarin eski numarasi. kapiyi acarsiniz, der ki yogurt istermisiniz 3 lira. tamam dersin, kap getir der, bosaltir yogurdu, borcun 9 lira der. e hani 3 liraydi dersen abla burda 3 kilo yogurt var der. geri de almaz bosalttim artik kaymagi bozuldu falan filan. maksimum 2 kilo yogurt icin bisuru para ister.

    adam resmen teyzenin uzerine yuruyor ver lan parami diye. girdim araya kimsin ulan sen falan derken ufak bi surtusme sonucu adam kosarak uzaklasti. neticede ayni teyze ah evladim sagol,etraf hep hirsiz kayniyor laflari esliginde bana tesekkur edip, bir tabak tursu verdi. yukariya cikarken baktim ki aksamdan uzerimize yuruyen amca da olay boyunca aralik kapidan dinlemis ama aksiyona hic girmemis.

    simdi "bu ne arkadasim ne anlattin" diyorsunuz biliyorum. evet ne diyecektim? hah! insan insana her zaman lazim. uzmeyin birbirinizi.

    genis ozet: tursu da tursuydu haaaa!!!