hesabın var mı? giriş yap

  • pekçok şirkette, pekçok olay ile gerçekliği kanıtlanmıştır.

    zira varolan müdürlerin, yöneticilerin yerine de kendilerinden daha yırtık, daha çalışkan, kafası çalışan alt kademe personeller geçecek kural bu. bunu istemeyen yöneticiler de potansiyele sahip personelleri şutluyor.

    kendi biriminde sırf sonradan şirkete girdi diye birim yöneticisi olmayan ama uzun vadede sağlam bir aday olan personeli saçma sapan bir şekilde işten çıkartmışlardı. sonrasında 3 kişi aldılar, meğerse adam 3 birimin işini yapıyormuş ciddi anlamda. tabi bu olayar genelde dedikodu ile dönen, yöneticilerin personeli sadece gelen dedikodular ile değerlendirdği şirketlerde yaşanıyordur.

    yönetici herşeyi bilir, yönetici bilmiyorsa senin bilmen mümkün değildir. biliyorsan da yanlış biliyorsundur. malesef bizdeki mantık bu.

  • yıllarca insanların bunun neyini sevdigini anlamadıktan sonra eşim sayesinde sevmeye başladım bu avokadoyu.

    benim icin en guzel yeme sekli , kızarmış ekmeğe surulen beyaz krem peynir uzerine bir kat gouda (kaşar da olur) uzerine avokado ve domates. karabiber de tavsiye edilir, yakışır. selam ve dua ile.

  • süpernovadan binlerce kat daha fazla enerji açığa çıkaran, bir yıldız ölüm şeklidir.

    süpernova ve hipernovaların oluşumları birbirlerine benzer de olsa ikisi birbirine karıştırılmamalıdır. bir süpernovada yıldızın dış kısmı parçalanır ama merkezinde genellikle bir nötron yıldızı olan yeni bir yıldız bırakır. (bkz: süpernova)

    bir hipernovada patlama, iç yıldızı da parçalara ayırır. bir yıldızın hipernova oluşturabilmesi için kütlesi yaklaşık olarak güneş'in 30 katı veya daha büyük olmalıdır. bir hipernova oluştuğunda saniyeler içinde güneş'in 10 milyar yılda üreteceği enerjiden daha fazla enerji açığa çıkar.

    hipernovalar, sanıldığının aksine son derece nadir aralıklarla gerçekleşir. araştırmalar galaksimizde yaklaşık her 1 milyon yılda bir, bir hipernova gerçekleştiğine dair bilgiler vermekte. çok sık gözlemlenememeleri hipernovalar hakkında daha fazla araştırma yapılmasını zorlaştırıyor. genellikle yakıtı biten büyük kütleli yıldızların kendi içlerine çökerek patlamalarıyla gerçekleşseler de iki büyük kütleli yıldızın çarpışıp birleştikten sonra patlaması sonucu da ortaya çıkabildikleri düşünülüyor.

  • şu fani hayattaki en büyük lüksüm. bi de nutella var işte.

    bi de bir tespitim var bununla ilgili. bir insan aldığı pringles ın yarısını kendisi yiyebiliyorsa düzenli bir hayatı vardır. az bi kısmını paylaşarak kurtuluyorsa çok saygılı arkadaşları vardır. ama eğer tamamını kendisi yiyebiliyorsa, o insan yalnızdır dostlarım. çok yalnızdır.

  • sol framede gorunmesi bile yuzume bi gulucuk kondururken basligina girip hem filme zaman kaybi diyen hemde puana gore oturup film izleyen insan gercegiyle karsi karsiya kaldim

    cok sevdigim guy ritchienin cok sevdigim filmi