hesabın var mı? giriş yap

  • (bkz: grup hepsi)

    şaka maka değil he birbirine düşen kaç kız tanıyorum "ben erenim ben gülçinim" diye... ki hoş 5. sınıf yıl sonu gösterimde grubun 4 elemanından biri de ben olmuştum "yaalaan yalaaaan" diye allah benim belamı vermesin.

  • duyurulduğu günden beri vainglory oynuyorum da pubg mobile olayı hakikaten bambaşka bir boyuta taşımış. bayağı bayağı ios'u alıp babaların oturduğu masaya çıkarmış oldular bu oyunla.

    daha iyi nişan almak istiyorsanız aim assist'i kapatmanızı, sağ başparmağınızla nişan alırken sol taraftaki tetik tuşunu kullanmanızı şiddetle öneririm. bana yine de yetmez diyorsanız ayarları kurcalayıp hassasiyetleri elinize en yatkın hale getirebilirsiniz. an itibarıyla pek çok yeni oyuncu olmasından dolayı maçlar çoğunlukla kolay ve sıkıcı geçse de birincilikten birinciliğe koşmak isteyenler için bir kaç ipucu:

    1-bir yakın mesafe bir uzak mesafe silahı bulmaya çalışın. uzak mesafenin en az 4x olursa 8x yakınlaştırması size çevresine hakim bir noktada büyük avantaj sağlar. bu mercekleri sırt çantanızdan kendiniz monte ettiğinizi unutmayın. ayrıca susturucu bulursanız hafife almayın, ekleyin.

    2-bir gözünüz sürekli ateş edildiğinde ve yürüme sesi geldiğinde sağ üst haritada çıkan simgelerde olsun. böylece kim vurduya gitmez, size ateş edenin konumunu tespit edip ağzına tepikleyebilirsiniz.

    3-en az 2. seviye kask, ceket ve sırt çantası bulmaya çalışın. kaskınız veya ceketiniz fazla hasar gördüğünde bir alt seviye bile olsa değiştirmeyi ihmal etmeyin.

    4-beyaz çember iyice daralmaya başladığında eğer solo oynamıyorsanız kesinlikle ama kesinlikle araç kullanmayın, hem görülme hem duyulma riskiniz epey yüksek olacak. yürüyün erimezsiniz.

    5-mümkün oldukça etrafına hakim teraslara, pencere pervazlarına girin ve biri kendini belli etme hatasına düşene dek eğilmiş durumda bekleyin. gerisi çocuk oyuncağı.

    6-bilmeyenler olabilir; birini kafasına sıkmadan öldürdüğünüzde aslında deviriyorsunuz, (ekranda da x knocked out y yazıyor zaten) sürünerek kaçmaya çalışabilirler, onları azaplarından kurtarın.

    7-korunaklı bir konumda ve yeterli cephaneniz varsa sakın öldürülen oyuncuları aceleyle yağmalamayın. o sandık niye fosforlu fosforlu parlıyor? yeşil ışık sönünce etrafı kolaçan edip bakabilirsiniz. aynı şekilde uçaktan atılan eşyalar da kurt oyuncular için tuzak görevi görür, dumanı sönene kadar uzak durun.

    8-havadaki paraşütlere sıkıp ümüğünüzü sıkmak için bekleyen 50 üstü potansitel düşmanınıza "ben buradayım ve beynim yok." check-ini yapmayın. neden yapasınız.

    9-ağrıkesici ve enerji içeceklerini sonlara saklayın, gerekirse üstüste çakın.

    tanım: gençlik yakan oyun.

  • 300bin tl’lik bir araban var.
    almak istediğin araba 500 bin tl. senin maaşın sabit, 10 bin tl. 20 ay çalışman lazım.

    ötv düşerse arabanın değeri 150 bin tl olur diye korkuyorsun.
    almak istediğin araba da 250 bin tl’ye düşüyor.
    10 ay çalışarak alabiliyorsun.

  • marvel studios'un 17 ağustos'ta yayınlanmaya başlayacak yeni dizisi she-hulk: attorney at law'un fragmanı yayınlandı. phase 4 şu ana kadar en fazla yeni karakteri tanıdığımız aşama oldu diyebiliriz. elbette she-hulk'ta bunlardan biri olacak. özellikle dizilerinde varlığıyla birlikte çok sayıda yeni karakterin solo projelerinin de önü açılmış oldu. bu yıl moon knight ve ms. marvel'ın ardından dizilerle gelen üçüncü yeni karakterimiz she-hulk olacak.

    she-hulk gerçek ismi jennifer walters olan şubat 1980 yılında yayınlanan the savage she-hulk #1 çizgi romanında yaratılmış bir karakter. hulk olarak sevdiğimiz bruce banner'ın da kuzeni. çizgi romanlarda kötü giden bir dava sonucu walters vuruluyor. acil kana ihtiyacı oluyor. kuzeni bruce ise kendi kanını ona veriyor. bunun sonucun da karakter she-hulk'a dönüşüyor.

    genelde çizgi romanlarda ünlü karakterlerin kadın, çocuk ya da karakter kadınsa erkek versiyonları o karakterin popülaritesi sonrası yapılmış kopyalar olarak algılanıyor. buna kısmen katılsam da she-hulk için bu pek geçerli değil. karakterin marvel tarihindeki net şekilde bağlantılı olan ana karakterinden en fazla ayrılan ve en fazla ayakları yere basan versiyonu olduğunu söyleyebilirim. çizgi roman kültürüne aşina olanların çok iyi bileceği gibi özellikle john byrne'ın fantastic four sonrası the sensational she-hulk serinin yazarı olmasından sonra she-hulk gerçek anlamda popülaritesini katlar ve en iyi marvel run'larından birini sunar. dizininde o dönemden bolca esinleneceğini şimdiden söyleyebiliriz.

    she-hulk, marvel tarihine baktığımız zaman yaratıldıktan sonra evrene en fazla etki etmiş olan marvel karakterlerinden biri. bir çok seride, bir çok takımda kendisini gördük. reed, sue, johnny ve benjamin dışında en önemi ve en ünlü fantastic four üyesi olduğunu söylersek yanılmış olmayız. avengers'ın yine önemli üyelerinden biri. civil war döneminin en etkin karakterlerinden. ki bu dönemin yazarı dan slott'un byrne kadar yaratıcı olmasa da çok çok iyi bir iş çıkardığını düşünüyorum. slott'un şu an fantastic four yazdığını düşünürsek she-hulk ve fantastic four yazarlarının böyle kesişmesi de güzel bir tesadüf !

    dizinin fragmanına dönersek yerli ve yabancı bir çok mecrada cgı'ın kötü durmasından bahsedilmiş. smart hulk ve abomination olması gerektiği gibi duruyor. she-hulk'ın üzerinde daha çalışılması lazım. çıkış tarihine kadar daha güzel hale getireceklerdir. pandemi'nin ardından işler biraz daha yoluna girmiş gözükse de özellikle post prodüksiyon sıkıntılarını bu ara çok duyuyoruz. ant-man and the wasp: quantumania ve the marvels'ın yer değiştirmesi de bundandı. ant-man çekimlerini çok önceden tamamlamış ve post prodüksiyonda daha fazla yol almıştı.

    fragmanda yakalanan tonun oldukça güzel olduğunu düşünüyorum. bruce banner'ın bu kadar etkili olacak olması güzel olmuş. karakterin çizgi romanlardaki origin'i ile uyumlu. she-hulk okuması çok eğlenceli bir karakter. diziye de bu yansımış görünüyor. tatiana maslany'nin orphan black dizisinde ki performansını izleyenler kendisinin ne kadar yetenekli bir oyuncu olduğunu bilir. o yüzden karaktrer güvenilir ellerde. dizide hafif bir ally mcbeal havası da var. eğer ki çizgi romanlarda olduğu gibi karakter dördüncü duvarı kırarsa bu hava daha da hissedilir.

    dizide ana kötü karakter çizgi romanlarda da she-hulk'ın en önde gelen villain'ı olan titania. karakteri jameela jamil canlandırıyor. fragmanda çok az gördüğümüz için bi'şey söylemek güç. ama güzel olacak gibi duruyor. abomination geri dönüyor. karakteri the ıncredible hulk'ın ardından çok uzun süre görememiştik. geçen sene shang-chi'de görmek çok güzel bir sürpriz oldu. she-hulk'ta da görmeye devam edeceğiz. fragmanda wrecking crew olduğunu düşündüğüm bir grup var. onlar muhtemelen dizini akışı içerisinde çizgi romanlardaki hallerine dönüşeceklerdir. absorbing man'in de dizide kendisine yer bulacağını düşünüyorum.

    jennifer walters'ı dizide süper kahramanlar üzerine davalarda uzmanlaşmış bir avukat olarak izleyeceğiz. bu da bir çok karakterin dizide görünmesinin yolunu açılması anlamına geliyor. wong bunlardan biri olacak ki kendisini shang-chi'de abomination ile birlikte görmüştük. muhtemelen halihazırda mcu'da olan birden çok karakterin dışında sürpriz bazı karakterlerde göreceğiz. en fazla dedikodusu dönen karakterlerden biri daredevil mesela. dizinin bize bu konuda güzel sürprizler hazırladığını düşünüyorum.

    genel olarak keyifli bir dizi vadediyor fragman. bu dizi wandavision gibi 9 bölüm olacak. süre olarak da yine wandavision gibi olacaktır. komedi öğelerinin daha fazla ön planda olduğu açık zaten. jennifer walters'ın mcu yolculuğu böylece başlıyor. takip etmesi güzel olacak.

  • nedeni basit. çünkü üçlü prizi fişe takmadan önce zaten 1 adet prizin var. üçlüyü takınca toplamda 3 adet prizin oluyor. 3-1=2

    işte bunlar hep kapitalizm. şimdi dağılabilirsiniz.

    edit: resmen inanamıyorum. sabah üçlü priz gördüm toplantı odasında, ofise çıkarıyım mı lazım olur mu diye düşündüm, sonra dedim ki zaten sadece +2 faydası oluyor, dur dedim bunun geyiğini yapıyım. pazartesi sendromu ışığında bu başlığı açtım ama millet amma kasmış! bir sürü matematiksel işlemler, özel mesajdan giydirenler, başka işin mi yok'çular, vb.

    3-1=2 = üçlü prizin faydası. buna da yanlış diyenler olmuş. he dostum he 3'lü prizin faydası 3 evet.

    3'lü prizden önce sadece 1 adet cihaz prize takılıydı.
    3'lü prizden sonra 3 adet cihaz prize takılı olabiliyor.
    yani ek olarak 2 yeni cihaz takabiliyorsun.
    sana faydası ek 2 priz.
    ama adı 3'lü priz.
    ve bu komik.

  • müşterilerden hala yüzsüzce para tokatlamaya devam eden şirket, ödemesi gereken parayı ise ödemeyeceğini söylüyor. böyle komedi görmedim, şimdi üyeleri bana maç yayını vermiyorsun ben de sana ödeme yapmam dese avukatları ile beraber binlerce insana taahhütünüz var icra yollarız diyecek olan araplar, kendi ödemesi gereken yükümlülüğe ise ödemeyeceğiz diyorlar.

  • --- spoiler ---
    1 ocak 2022 tarihinden itibaren köprü geçiş ücretleri iki eşit parçaya bölünerek iki yönlü olarak değiştirildi. boğaz köprülerinde tek yön otomobil geçiş ücreti 8,25 lira olarak belirlendi.
    --- spoiler --

    geçen sene karayollları yok öyle bir şey diye kendini paraladı
    ne oldu
    demek ki varmış
    artık köprüden gidiş geliş 16.50 tl verilecek
    boğaziçi köprüsü 40 yıldır faaliyette
    maliyetini şimdiye kadar 100 kez çıkarmıştır
    bu köprüler kamunun değil mi
    neyin zammı olduğunu bir aktrol'den açıklamasını bekliyorum..
    demirel'in özal'ın aklına gelmeyen sağolsun reis'in aklına geldi
    acıma reis
    vur kırbacı
    sanki seçime gitmeyecek gibi kanırt bu milleti

    edit: hızımı alamadım
    birkaç şey daha yazacam
    evim ümraniye'de
    işyerim maslak'ta
    benim için kadıköy'e gitmekle maslak'a gitmek arasında fark yok
    kadıköy'e giderken para ödemiyorum da
    maslak'a giderken neden para ödüyorum

    ayrıca anadolu'da özellikle de karadeniz'de pek çok şehre gittim
    pek çok yolu tüneli köprüyü kullandım
    mesela karadeniz otoyolu neden ücretsiz
    onu da paralı yap
    mesela trabzon'un içinden geçen upuzun tünellerin de başına birer ogs ve hgs gişesi koy
    bakalım trabzon ve rize'den bir daha oy alabiliyor musun
    onlar para ödemiyor da istanbullu neden para ödüyor
    istanbul'da yaşayanlar bu ülkenin sağılacak inekleri mi?

  • ekmek herkese yetecekti aslında...
    tarlaya karga dadandı,
    ambara fare,
    fırına hırsız,
    memlekete harami...

    neyzen tevfik(1879-1953)

    70 senede bir arpa boy gidememiş ülke kültürü olarak.