hesabın var mı? giriş yap

  • 1- yaparız hayatım.
    2- gideriz hayatım.
    3- çıkarız hayatım.
    4- alırız hayatım.
    5- olur hayatım.
    6- nasıl istersen hayatım.
    7- sen daha iyi bilirsin hayatım.
    8- aaa çok iyi hayatım.
    9- özür dilerim hayatım.
    10- tabi ki hayatım.

  • 11 yaşında ölen kardeşin mezarını uzun süre sonra ziyaret edip, mezarın üzerindeki defne ağacının* ne kadar büyüdüğünü fark etmek.. dönüş yolu boyunca babayla tek kelime konuşamamak.. yol boyunca repeate alınmış halde sadece tek bir cümleyi tekrarlayıp duran iç sesi susturamamak; " aman da aman büyümüş de kocaman defne ağacı olmuş aslan kardeşim"..
    takip eden günlerde aynanın önündeki defne yaprağını arada bir koklayıp, okşamak..
    çok daha sonra aynı yapraktan babanın cüzdanında bulmak..

  • 9 tane de olsa zaten anca hep iki tanesiyle geçirir günlük yaşamını. erkeğin hayatı 1 bilemedin en fazla 2 kota endekslidir zira. diğerleri pişmanlıktır. dışlanmıştır.

  • avrupa'da hasbelkader kağıt üstünde dahi olsa bağımsızlığını korumuş, isviçre - avusturya sınırı arasında kalan ufak bir prenslik.

    nüfusu 37.000 kadar olup, fürstentum liechtenstein (almanca liechtenstein prensliği) resmi adından dolayı fl plaka koduyla geçer. isviçre'den arabayla rahat ulaşılabilir, zürih'e iki saatten biraz daha az bir mesafededir.

    vaduz kasabası başkenti olup, schaan kasabası en büyük yerleşimidir.

    vaduz birkaç ana caddeden ibaret şirin bir kenttir. tüm müzeleri, parlamento, hükümet binası, katedral vs. staedtle adlı aynı caddede bulunur. tepesinde vaduz kalesi (schloss vaduz) adı verilen, prenslik ailesinin de ikamet ettiği şato bulunur. şatoya arabayla çıkılıp kenarda kalan kırmızı ev (rotes haus) adı verilen anıt da görülebilir. mitteldorf'da da birkaç şirin ev vardır.

    balzers kasabası tarafında yol kenarından da görülebilecek gutenberg kalesi bulunur.

    eh işte bu kadar.. çizgi film/masal kahramanı heidi'nin köyü de yakındır buraya (25 km) kadar; orayla birleştirilip bir tur yapılabilir.

  • bugün ne olduysa ard arda atatürk aleyhine, atatürk düşmanları tarafından sözlükte başlıklar açılıyor ve bizde bunları görmek durumunda kalıyoruz. sözlüğün bir denetimi, bir süzgeci yok mu nasıl durabiliyor bu başlıklar böyle. başlığı açanlar da 10 entryli troller. bu insanları kin ve düşmanlığa itmek olmuyor mu? ben aynen böyle hissediyorum.
    t: sözlüğün atatürk aleyhinde başlıklarla dolması.

  • manyaklık..bu konuda en iyi sözü arthur schopenhauer 200 sene önce söylemiştir : "dünya, 15 yaşından küçük çocuklara din dersi vermeyecek kadar dürüst olursa, belki o zaman ona umut besleyebiliriz."