hesabın var mı? giriş yap

  • şimdi şöyle izah edeyim
    bir kupa ölçüsüne göre
    15 gr sidamo ( etiyopya) kahvesini önce çok ince olmayacak şekilde çekiyoruz.
    basit bir filtreyi önce sıcak suyla ıslatıp üzerine çekilmiş kahvemizi koyuyoruz .
    su kaynar ise kahveyi yakacağından yaklaşık 85-90 derecedeki suyumuzu ( özel dereceli makinalar var ayarlama imkanınız var üstünde demlik oluyor sadece) yavaş yavaş dıştan içe dökmeye başlarsınız filtrenizin altındaki bardak dolana kadar. berrak görüntüye ulaşmışsanız mükemmel bi kahve deneyimi sizi bekliyor olacak
    hepsi bu afiyet olsun..

  • bu kadar türk futbolcu yurt dışında başarılı olurken bu kararı almak önce milli takıma sonra kulüplere ihanettir.

  • kimseyi gaza getirmek istemem fakat kendi adıma söylemek gerekirse bir daha bonus card kullanırsam anamı avradımı yedi sülalemi ak gençlik siksin.

  • nemrut, ağrı, tendürek, süphan, erciyes ve hasan dağları aktif yanardağlardır. bu dağlar yaklaşık 6 milyon yıl önce, doğu anadolu bölgesinin sıkışmasıyla yerkabuğunun kalınlaşması ve bunun sonucunda meydana gelen kırıklardan magmanın yükselmesiyle oluşmuşlardır. bazılarında gaz ve buhar çıkışı gözlemlenmeye devam etmektedir. tendürek dağından püsküren su buharının sıcaklığı yaklaşık 60 derece civarındadır. bu yanardağlar uzun vadede harekete geçebilirler. bu nedenle türkiye'de aktif yanardağlar olmaması önermesi yanlıştır.

  • kesin olmayan durumdur. rivayete göre, terhisten sonra sanki asteğmen arkadaşımız subaylığa devam etmişçesine arada geçen süre hesaplanarak rütbe bulunuyor imiş. yani terhisten sonraki 3 sene içerisinde savaş çıkarsa teğmen, 3-9 sene ise üsteğmen, 9-15 sene yüzbaşı gibi. yaklaşık 40 yıl önce terhis olanlar genelkurmay başkanı olarak savaşa katılıyor bu hesaba göre.