hesabın var mı? giriş yap

  • dingilin biri istanbulun yerlisi kadim bir kültürleri olan rumlar ve ermenileri, çölden gelen suriyelilerle karşılaştırmış. çok cahilsiniz çok.

    edit: mesaj patlaması yaşıyorum. hala adamlar, 50 yıl önce beyoğluna bile takım elbise kravatla çıkan rumlarla, bugün zeytinburnu sahilde deve güreşi yapan afganları bir tutuyor.

  • eğer gerçekleşirse öğrencilerin en sevdiği virüs corona virüs olur.

    2 gün sonra gelen edit:beklenen oldu öğrenciler çok mutlu*

    1 yıl sonra gelen edit: lanet olsun,virüsü batsın.tüm öğrenciler okulların açılmasını istiyor artık.

  • 3 doz oldum aşı, aşı çıkmadan önce çok ağır covid geçirdim, öleceğimi düşündüm evde karantinadayken,10 kilometre,yi 46 dakikada koşuyorum, yaş 43, yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum.görsel

  • motosiklet sürücülerinin en büyük sorunu istedikleri yerden geçebileceklerini sanmaları.bir motorlu taşıt olarak sende şeritini takip etmek durumundasın.öyle iki otomobilin arasından geçmeye çalışmayacaksın.efendi gibi kurallara uyacaksın sonra başkalarını uyaracaksın.

    tanım:iki adet trafik kurallarını ihlal eden sürücü barındıran vidyo.
    not:motosiklet sürücüsüyüm.

    debe editi:öncelikle entry bu kadar oylandigi ve beğenildiği için herkese teşekkür ederim.ancak, söylemek istediğim şey farkli.bir okula labaratuvar kurulmasina yardim edebilirsiniz. bu konuda oluşturulmuş ve eksi duyuru üzerinden devam eden bir yardim kampanyası zaten mevcut `http://www.eksiduyuru.com/…/bilgisayar-laboratuvari` buradan gerekli bilgiyi alabilirsiniz. kampanyanin nihayete ulaşabilmesi içinse az bir miktar daha gerekli.daha fazla bilgi için lechery adli yazara ulasabilirsiniz.

  • bu hafta boomcu onur'un yardırdığı dizidir.

    --- spoiler ---

    "evlencem ben para lazım. kızı istemeye gittik verdiler.biz verirler diye düşünmüyorduk, bütün planlar altüst oldu. biz oraya ayağımız alışsın diye gittik, ailecek şaşkınız."

    --- spoiler ---

    açıp açıp izliyorum sahneyi.

  • 2022 yılında, 'the power of the dog' filmindeki performansıyla 'en iyi erkek oyuncu' dalında oscar heykelciğine sahip olacak olan aktördür. dileyenle, itinayla bahse girilir ...

    büyük büyük büyükbabası olan 'robert william cumberbatch', 25 nisan 1864 tarihinde izmir'deki ingiltere elçiliğinde konsolos olarak göreve başlamış ve 30 mart 1876'da ölümüne dek izmir'de diplomat olarak kalmış. mezarı bornova ingiliz mezarlığında görsel ...

    2005 yılında, bir 'bbc' projesinin çekimleri için 'güney afrika'da, 'kwazulu-natal' şehrindedir. zifiri karanlık bir gece yarısı, iki oyuncu ekip arkadaşıyla birlikte, kaldıkları otele dönerlerken araçlarının lastiği patlar. kontrol etmek için arabadan indikleri anda da etrafları kalabalık ve silahlı bir çete tarafından sarılır. banka kartları ve tüm para ve ziynet eşyaları gasp edilir. soyguncular, kartların limitlerini derhal sıfırlamak istedikleri için işlem yapacak çete üyesi, en yakın atm'ye gidip dönene kadar 'cumberbatch' ve arkadaşları, elleri bağlı ve kafalarına silah doğrultulmuş halde 2.5 saat tutsak kalırlar. lastik patladığı sırada radyoda dinledikleri şarkıyı ise hiç unutmuyor : how to disappear completely - radiohead :)

    aktör babası 'timothy carlton', küçük 'benedict' yatağa girdiğinde, ona hemen her gece, uyuyana kadar 'tolkien'in fantastik eseri 'the hobbit'i okur ve okurken de her karakteri farklı tonlamayla seslendirir görsel. yıllar yıllar sonra, 'cumberbatch'in, sesiyle katkıda bulunacağı film serisinin seçmelerine katılmasındaki en önemli motivasyon kaynağı, çocukken babasının yaptığı bu tiplemelerdir. smaug performance

    'sophie hunter' ile evli ve 3 oğlu var. görsel

    'sherlock'ta, ünlü dedektifin anne ve babası rollerinde izlediklerimiz, gerçekten de 'benedict cumberbatch'in gerçek anne ve babası (timothy carlton ve wanda ventham) ... holmes (cumberbatch) family

    kaynaklar :

    marc maron podcast benedict cumberbatch
    robert william cumberbatch
    bc fan page

  • "sevgili okuyucular, şimdi siz dinlemek isteseniz de istemeseniz de ben size niçin bir böcek bile olamadığımı anlatmak istiyorum. tüm içtenliğim ve ciddiliğimle söyleyeyim, böcek olmayı bile şiddetle istedim."

    yeraltından notlar* - fyodor mihailoviç dostoyevski

    "bir sabah tedirgin düşlerden uyanan gregor samsa, devcileyin bir böceğe dönüşmüş buldu kendini."

    dönüşüm* - franz kafka

    kafaları aynı çalışan ama dilleri farklı dönen, benzer acıların içinde debelenen ama bu acıları farklı açılardan anlatan iki yazarın karşılaştırması. ikisi de toplumdan, insanlardan, düzenden ve bunların çarpıklıklarından şikayetçi ve genel bir değişikliğin/düzelmenin mümkün olmadığının farkında olduklarından bu şikeyetlerini kişisel isyanlarla dile getiriyorlar. biri tüm bu çarpıklıklardan kurtulmak için böceğe dönüşmeyi arzularken, diğeri bu dönüşümün nasıl bir çarpıklıkla sonuçlanabileceğini anlatmış.