hesabın var mı? giriş yap

  • günlerdir bu anı bekliyorlar. hazırlandılar. yarın doğan güneşle birlikte sokaklara inecek ve buldukları tüm çocukları ıslak ıslak öpecekler. nice tazeler bayrama küsecek. nice canlar yanacak.

  • dünya ekliptik düzleminde elips yörünge hareketini sürdürürken ekliptik düzlemi yönünde bir çekim kuvvetine maruz kalır. bu çekim kuvveti dünyanın kutup dönüş ekseninin ekliptik düzlemine dik bir eksene doğru hareket etmesine neden olur.

    eksenin bu hareketi batıya doğru bir dairesel hareket olup buna kutupsal hareket denir ve 25800 yılda tamamlanır.

    bu nedenle şu anda kuzey kutbunda bulunan polaris’ in yerini 10000 yıl sonra deneb, 14000 yıl sonra vega, 23000 yıl sonra thuban alacaktır.

    precession hareketi yılda elli saniye kadardır.

    http://imgim.com/sekil.png

  • 6 kişi toplanmadan ve aşı olacağını teyit etmeden aşıyı açmamanın bu kadar zor olduğunu düşünmüyorum. her seferinde insanlar gelmeden aşıyı hazırlıyor ve sonra da kullanılmaz hale getiriyorsanız, kusura bakmayın ama biraz aptallık sizde de var sanki.

  • 24. yuzyilda yillarda dunyalilarin mars'i insanlarin yasayabilecegi bir yer haline getirmeye calismasini konu alan masa oyunu.

    son 2 senenin en populer oyunlarindandir.

    en onemli ozelliklerinden biri tekrar oynanabilirliginin oldukca yuksek olmasi. oyunda yanilmiyorsam 13 ayri sirket ve 200un uzerinde proje karti var. bu da iki oyunun asla ayni olmamasini sagliyor.

    https://boardgamegeek.com/…167791/terraforming-mars

  • nasıl da acıtır bitince... ağladığın adam sevgilin bile değildir, dokunmamışsındır, etmemişsindir. aşk değildir arkasından üzüldüğün, arkadaşın değildir kaybettiğin, elini bile tutmamışsındır ama bir şey vardır. sırtına doğru bir ağrı yayılır aklına gelince.. yolda görürsün, yüzüne bakmadığında edecek iki lafın yoktur, hesap soramazsın çünkü sevgilin değildir, dön diyemezsin çünkü hiç gelmemiştir... biten bir şey vardır ama o biten şey nedir o bile belli değildir....