hesabın var mı? giriş yap

  • ingilizce kursu hocasına "do you know how i met your mother?" diyerek kısa süren bir gerginliğe sebep olmak.

  • ne güzeldir birine iyi ki geldin diyebilmek, tam da o an gelmesi, sevildiğinizi yalnız olmadığınızı hatırlatacak birilerinin varlığı.. umutsuzluğa kapıldığınız anlarda size 'umut hep var' diye düşündüren birileri olması ne güzeldir..

    not: okuyanlar içinde halihazırda umutsuzluğa kapılmışlar varsa üzülmesinler, hayatta hep umut var, her an herşey iyi yönde değişebilir, biri çıkıp gelebilir ya da siz kalkıp birine gidebilirsiniz, yeter ki bırakmayın hayat denen şu meretin ipinin ucunu..

  • ülkenin mafya lideri "ben iyiyim. beni merak etmeyin." diye video yayınlıyor. video içerisinde kitap önerisi yapıyor.
    t.c simülasyonu çok farklı bir seviyeye gidiyor.

  • eskiden arkadaşlarla sahile sohbet etmeye giderken markete uğrayalım da bir şeyler alalım derdik.

    o bir şeyler şimdi yılbaşı paketi olmuş işte.

  • - ne muhendisisin sen abi ya?
    - kimya muhendisiyim.
    - e peki soylesene abi cama$ir suyunda ne var? icerik olarak yani?
    - ac arkasini oku.
    - hmm, bunlar bunlar bunlar varmi$, zararli midir bunlar?
    - degildir.
    - icebilir miyim yani $imdi?
    - icebilirsin tabi guvenle, kana kana ic...
    - yandim abi yaniyorum!
    - geber yarragimin kurma kolu...

  • önce web tasarım şirketi kurup, sonra tasarım kursunda öğrenmeye gelen adam gördüm ben.

    soruyordum; ''abi iş geliyor mu?'' diye, ''arada geliyor'' diyordu. ''e nasıl yapıyorsun?'' diyordum, ''kurs bitince yapacağız inşallah'' diyordu. sonra battı o abi...

  • sürekli yaşadığım, ve ağzıma sıçan bir psikoloji.
    ben yemekleri ufak poşetlere döküp bağlıyorum. ardından büyük poşete atıyorum hepsini, bir ihtimal işte. biri karıştırır da yemek isterse, el verdiğince temiz bir şeyler yesin diye.
    insanları çöpten yemek yemeye muhtaç eden, bana da bunu düşünme mecburiyeti veren sistemin de düzenin de allah belasını versin. iki yakaları bir araya gelmeyecektir. ne orada, ne burada.

    debedit: neden çöpe atıyorsun buzluğa koy diyen yazarlara vermek istediğim bir cevap var.
    babaannemin buzdolabını kullanıyorum lan ben, baya küçük onun buzluğu, adam akıllı bir şey sığdıramıyorum. o sebepten yani.
    bu cevabı beğenmeyen yazarlar için ise alternatif bir cevabım var. çok zenginim ve pirensesler gibiydim ben baba evinde, yemeği ısıtmak siz fakirlerin işi sşlfkşasdfk.

    isteyen istediği cevabı kullanabilir. ayrıca tebrik eden ve güzel mesajlarıyla beni mutlu eden tüm herkese teşekkür ederim. elinizden geleni yapmak zor değil, fazlasını isteyen ya da bekleyen yok. sadece yapabiliyorsanız yapın, emin olun haberiniz bile olmadan birilerinin güzel dileklerini alacaksınız ;)

  • bu davranis, mesela kazlarin dunyaya geldikleri ilk birkac saat icinde gordukleri ilk seyi anneleri sanmalari olsun, belirli bir sure icinde gerceklesmelidir, aksi taktirde asla gerceklesmez, ki buna da gelisimde critical period deniyor. mesela kaz ve turevleri icin anneyi/ baglanilacak figuru gorup baglanmalari 12 ila 17 saate kadar gerceklesiyor. bu arada illa ki canli gormeleri de gerekmiyor, dogar dogmaz calan bir calar saat koyarsaniz yanlarina, onu anne zannediyorlar.

    bu konuda en unlu deney konrad lorenz'e ait. kaz yavrularini iki gruba ayiriyorlar, yarisi dogunca anneyi, yarisi lorenz'i goruyor. daha sonraki gunlerde bu iki grubu karistirip bir tarafa anne kazi, bir tarafa lorenz'i koyduklarinda, dogduklarinda ilk kimi gordulerse ona kosuyorlar. klipteki resimler muthis.
    http://www.youtube.com/watch?v=2uiu9xh-mui&nr=1

    yine bu konuyla ilgili ikinci bir video da var ki, izlerken gulmekten kendimden gectim. kopek uyurken yemek isteyerek agzini gagalamasi beni benden aldi, bu allahin salaklarindan yeni dogmusunu yarin sabah masamda gormek istiyorum, mal gibi beni bir omur takip etsin istiyorum, vallaha.
    http://www.youtube.com/watch?v=lgbqqyzid04

    edit: resmen on kere izledim, hala doyamiyorum ulan? sanki yarin bunu sinifta ogretmeyecekmisim gibi, sanki ilk kez duymusum gibi kendimi alamadan izliyorum, delirdim mi acaba? istiyorum bu kazi, her yere benimle gelsin, uyurken agzimi gagalasin uyanip agzina cakayim bir tane mesela, tam gaga ortasindan. ama sevgiyle, hayvan sevgisiyle cakayim, sevgiyle hayvan hirpalamak gibisi var mi be?

    edit2: bunu eklemem lazim, winged migrationdaki cogu sahne, kuslar cekim ekibine imprint ettikleri icin cekilebilmistir.
    http://www.youtube.com/watch?v=pc_qpk2d-ao
    hadi hatta daha sevdigim versiyonunu da vereyim, nasilsa zivanadan ciktim.
    http://www.youtube.com/watch?v=j4skzfntsxm