hesabın var mı? giriş yap

  • allah aşkına bu ne ya :)

    millet öyle bi yazmış ki sanırsın hepsi afganistanda uyandı :)

    askerlikte ilk sabah azıcık kafanı çalıştıracaksın. ortalama zekalı bir erkek gibi davranırsan tuvalette sıra bekler, tıraş olurken lavabo paylaşır, yüzünü yıkayamadan ictimaya çıkarsın.

    gece yatmadan önce uzun dönemlere2 kritik soru soracaksın:
    1. sabah kalkış saati kaç?
    2. tuvalet nerede?

    gerekli cevapları aldıktan sonra kolundaki casio f-91w saatininin alarmını "koğuş kalk" saatinden yarım saat önceye kurar; temiz tuvalete sıçar; boş lavaboda tıraş olursun.

    sonra diğer ortalama zekalılar bunlarla uğraşırken boş koğuşta yayıla yayıla giyinip, temiz hava almak için dışarı çıkarsın.

    olay budur askerlikte ilk sabah.

  • yakında kokusu çıkacak olan olay. müşteriler showroom'da araçların kapısını kapattıklarında bir düğme tetikleniyor ve tok_kapi_sesi.wav sesi hoparlörden veriliyormuş. türkiye'deki satışlarına emisyon hilesinden daha fazla zarar verecektir.

  • 12.150 adet puding satın alarak 1 milyon uçuş mili kazanan david phillips'in lakabıdır.

    adamın hikayesi donanımhaber ölücüleri'ne taş çıkartan cinsten;

    bir inşaat mühendisi olan david phillips, 1999 yılının mayıs ayında alışveriş yapmak için bir markete girer. rafları gezerken healthy choice adlı markanın pudinglerindeki promosyonu gören david önce inanamaz çünkü her bir pudingin promosyonu tam 50 uçuş milidir. sonrasında gördüklerinin gerçek olduğundan emin olan genç adam, promosyonlu pudinglerden tam 12 bin 150 adet satın alır. 3140 dolar tutan alışverişin dikkat çekmesin diye de y2k problemi için erzak topladığını belirtir.

    (hatırlatma: 2000'li yıllara girerken herkesi bu korku sarmıştı. eski bilgisayarların zamanları 1900'lü yıllara göre ayarlı olduğu için, 1 ocak 2000 itibarıyla eski bilgisayarların artık çalışmayacağı gibi bir hurafe dolanmıştı ortalıkta, sonra fos çıktı tabii.)

    kampanyada bir de şöyle bir detay vardır; eğer kuponlar mayıs ayında postalanırsa 50 yerine 100 mil kazanılacaktır. amansız ölücümüz david bu fırsatı kaçırmaz ancak tek başına yapamayacağı için bir yardım kuruluşu olan salvation army'den destek ister. karşılığında da pudinglerin çoğunu bu kuruluşa bağışlar david.

    kuponları zamanında yollamayı başaran david, healthy choice firmasından 1 milyon 250 bin mil kazanır. millerin 1 milyonunu advantage hesabına aktaran david, ömür boyu gold üyelik de kazanır böylece. hiçbir fırsatı kaçırmaz.

    david phillips, sadece 3140 dolar ile kazandığı millerle 50+ kez amerika içine, 31 kez avrupa'ya, 42 kere hawaii'ye veya 21 kere avustralya'ya uçabilecektir. 2000 yılından beri uçuş millerini kullanan david phillips, yaptığı uçuşlarla da birçok ekstra mil kazanmış.

    ayrıca yardım kuruluşuna bağışladığı pudingler sebebiyle 815 dolar vergi indirimine de hak kazanmış sevgili david phillips.

    kaynak

  • o kadar gezecek enerjiyi nereden bulduğu konusunda aydınlandığımıza göre başlığını daha fazla hortlatmayalım derim.

  • buyrun bu da yeni bir haber.

    başka bir minibüsçü, başka bir genç kız, yine yoldan ayrılan bir dolmuş ve minibüsçünün inmek isteyen kıza söylediği cümle..

    sonuçta kız minibüsten inmeyi başarmış. yani tecavüze uğramamış, yaralanmamış, ölmemiş. ve bunlar başına gelmediği için mahkeme bu minibüsçüyü tutuksuz yargılanmak üzere bırakmış.

    kızın isyanı çok haklı değil mi?
    "şikayetçi oldum ve olay mahkemeye taşındı. ama tutuklanmadı bile. tutuklanması için illa benim ölmem mi gerekiyordu."

    unutulmaması için
    #özgecanyasası

  • bulgurla mukemmel bir iliski yasayan, birliktelikleri asiri derecede lezzetli olan, çok ama çok faydali besin kaynagi.

    yulaf ezmesini cok sevmezdim, oyle keyifle de yemezdim, taaaaa ki "en sevdigin yemek nedir ?" diye sorsalar dusunmeden bir çirpida soyleyecegim bulgur pilavinda deneyene kadar :

    ben kucuk esmer bulguru tercih ediyorum pilav için. once bulguru bir guzel, çok ama çok az miktarda zeytinyagi ile kavuruyoruz ve uzerine kaynamis suyu dokuyoruz. hemen akabinde bulgur miktari kadar yulaf ezmesi ekliyoruz ve bir guzel karistiriyoruz. pismesi icin bekledikten sonra, suyunu ceker cekmez altini kapatiyoruz ve cok az dinlendiriyoruz. buyrun size mukemmel bir pilav. tuz kullanmam, arada sadece bolca pul biber koydugum olur.

    bir de ertesi sabah yogurtla mukemmel besleyici bir kahvalti olmakta kendisi...

    ben son gunlerde bu ikiliye, bulguru kavurma asamasinda bolca da ceviz koyuyorum. iste o zaman ortaya cikan lezzet saheser oluyor. tavsiye ederim, kesinlikle yapiniz yaptiriniz, yiyiniz yediriniz...

  • birkaç ay kahve içmeyin, alkol almayın falan tamam ama en önemlisi büyük markete alışverişe gitmeyin derim ben. sigara içseydim şu kadar para harcamış olcaktım diye diye saçma sapan şeylere acımadan para veriyor insan.

    -güney dakota mantarı... hmm.. şekli de ne değişikmiş. köftenin yanına koysam... oha kilosu 60 lira yuh!
    (iç ses: 200 gr alsan iki paket sigara parası eder. sigaraya olunca acımadan veriyodun ama?)

    -bu neymiş pekin inciri.. hmm. hiç yemedim. tadı nası acaba... tanesi 7 lira aherey delimiskiyo be!
    (iç ses: bi paket sigara parası hepi topu. sigarayı bıraktığıma göre...)

    uzatmayayım sonuçta karfurun normalde yanından geçmeyeceğin yok avrupa mutfağı, yok uzak doğu bişeysi raflarında ne kadar pahalı değişik abur cubur varsa, sebze meyve reyonunda ne kadar abidik gubidik ekvator meyvesi varsa, sigara paketi açısından ederini hesaplayıp "e sigarayı bıraktım nasolsa" diyerek alıp dolduruyorsun, bilincin yerine geldiğinde de için yanıyor o verdiğin paralara. bu yüzden ilk birkaç ay şekilli büyük markete sakın girmeyin, mümkün mertebe bakkala, mini markete gidin derim ben, domates, kabak, tat salçadan başka bir şey görmeyin rafta.