hesabın var mı? giriş yap

  • haluk bilgineri cok severim, cunku muazzam bir oyuncudur.

    ancak aldigi odul emmy degil, international emmy'dir. sponsorlarindan biri de ay yapim denilen sirkettir. daha once de dandik bir dizi almisti bu odulu bizden.

    kendisinin yine onore edilmesine sevindim. ama yineliyorum, aldigi odul ile emmynin bir alakasi yoktur. emmy zaten eylulde sahiplerine verildi.

    edit: valla bircok kisi kufurler etmis, sayip sovmus dandik bir odule dandik dedigim icin. kara sevda diye bir sey saha once odul almis bu torende. gecen sene, bakin gecen sene, tekrarliyorum henuz gecen sene, soz diye bir tv seyinden tolga saritas diye biri ayni kategoriden aday olmus. kim oldugunu maalesef tanimiyorum.

    haluk bilginer bir ustadir. kariyeri ve oyunculugu iemmyde aldigi bir odul icin tebrik edilecek seviyede degil, cok daha buyuktur. adamlar game of thronesun son 2 sezonki dandik yonetmenleri odul aldi diye bu odul torenini ovmeye calisiyor resmen.

    umarim kendisini daha bircok odul toreninde goruruz.

  • "ben zengin olma tehlikesini atlattım, şimdi daha huzurlu yaşayabilirim." diyen, yeri dolmayacak sanatçı.
    ışıklar üstün de olsun.

  • kredi kartını bırakmak zor, stratejik olmak gerekiyor.

    1) market alışverişleri :

    market alışverişlerini azaltmak istiyorsan hacı, bir öküz yiyip öyle git alışverişe. test ettim, ne kadar çok yiyip gidersen, o kadar az alışveriş yapıyorsun.

    e bir öküz yiyince, tuvalet kağıdı, şampuan neyse ihtiyacı alıyor çıkıyor insan. alışveriş listesi harici ekmek bile almıyorsun, o derece! öküz diyorum bak!

    2) akaryakıt ücretleri :

    hacı şimdi "ne yaparsam, ben daha az benzin harcarım?" diye bir düşün. eğer benzinli bir araç kullanıyorsan, git lpg taktır, ne duruyorsun? lpg taktırman demek, ayda yüzde 40 daha az benzin parası vermen demek. evet, lpg taktırmakla ilgili bir önyargın olabilir, o zaman bunu oku!

    (bkz: lpg/@uhc)

    haa ben lpg, benzinle uğraşamam diyorsan, az yakan bir dizel araba al, bir de devrinde kullan arabayı. sonra motoru bağırtıp, "çok para veriyorum akaryakıta" diye ağlama!

    3) kredi kartı kullanımı :

    a) kredi kartının limiti bir maaşın kadar olsun. 1.000 lira maaş alıyorsan, 5.000 lira limiti ne yapacaksın? temel matematik diyorum, hacı.
    b) kartını evde unut! bir şey beğendiğinde, eve gidip kartını alana kadar, alacağın o şeyin gereksiz bir şey olduğunu keşfedeceksin.
    c) mümkünse tek slip geçilecek her şeyi nakit al! kartla alınca bedava olyor sanki?
    d) taksitli alışverişler de maaşının dörtte birini geçmesin. duruma göre üçte bir de kabul edilir.

    4) indirimli mağazalar :

    en dikkat edilmesi gereken bu. kapıda "kapatıyoruz" yazıyorlar ama kapatmıyorlar, uyanın artık yaa? buralara giderken bütçeyle gidin. 100 liraysa 100 lira. "aaa ama bu çok ucuz, kaçırmaman lazım" diyorsan, alacağın diğe şeyden vazgeçicen.

    ekonomi demek, sınırlı kaynaklarla sınırsız ihtiyaçları karşılamak demek! unutma bak bunu!

    5) şöyle bir dolaşmak!

    şöyle bir dolaşmak demek, vitrinlere bakmak demek. vitrinlere bakmak demek, alışveriş yapmak demek. "şöyle bir dolaşmak" öyle olmuyor maalesef. kendimizi kandırmayalım.

    6) kız/erkek arkadaşa hoş görünmek!

    kız ya da erkek arkadaşın seni seviyorsa, en son bakacağı şey kıyafetin olur. bir çeki düzen ver kendine, yeter! bu beğeniyi sağlamak için de çok para ve çok fazla elbiseye gerek yok. kafi olanı sağla, yeter!

    ...

    evet, stratejik olmak zor. hayat bu, burada atıp tutuyoruz ama 2 kere 2 hakikaten hayata sökmüyor. gene de çok zor değil be, kurtulabilirsin bu kredi kartından.

    - ne demiş obama?
    + yes we can!

  • içinde tatlı bir sitem barındıran cümle. duşa girmeye üşenmesine karşılık, malzemenin kalitesi karşısında kendine hakim olamayan kardeşimizin haklı sitemini içeriyor.

  • kardeş sen bu araştırmacı yeteneğini şeyma için heba etme bak. memlekette çözülmeyi bekleyen onca dert var hazır, bi el atıver.

  • gene iyidir. hatta çok iyidir... ben sms’le terk edilmişim. evet, edilmişim! anlatayım.

    yıllar önce...

    efendim, o ara sevgilim(bkz: tus)a hazırlanıyor, pek görmüyorum. istesem görürüm de, kafa beyin bırakmıyor... düşün, deneme sınavı anlatıyor!

    bir gün dedim ki; “sen sakin sakin çalış, zaten 1 ayın var, ne uyuduğun saat belli, ne uyandığın... konuşmak istedikçe sen beni ara.” (valla pislik yapmıyorum, seviyorum üstelik. ama elini yüzünü yıkayacak hali yok, nerde kalmış birlikte zaman geçirmek.)

    sınava girdi, memleketine gitti... aradım bakmadı... sınav sonuçlarının açıklandığını tesadüfen duydum... bir tuhaflık var! gene aradım, gene bakmadı. o ara benim de gündem yoğunlaştı. oturup da kritik edecek, dertlenecek kadar boş vaktim yok.

    (bak tarihi de unutmam) ekim’in 1’i... gündem durulmuş, aylak bir gün, boş beleş telefon kurcalıyorum. “uf amma da çok reklam sms’i gelmiş.”

    silerken silerken, bir sms serisi!

    bana bir sms’ler yazmış, bir laflar hazırlamış! hoş, lafı hep uzatırdı da, orda daha da uzatınca... başta konuyu da pek anlamadım! destan gibi... geçmişten günümüze! sonra sonra ayıktım, e ben meğerse 2 hafta önce terkedilmişim... terkedilmişim! haberim yok!

    demem o ki; whatsapp bence iyi. bir kere, takibi/farkedilmesi kolay. tamam, terkedilmek hepimize acı da;

    - vatan bilgisayar flash indirimi
    - bonus hesap ekstresi
    **terkedildiğim sms zinciri
    - şen kardeşler halı yıkama kampanyası

    arasında terkedilmek... daha bi acı değil mi kardeşlerim?!

    (edit: mesaj alıyorum, yanlış anlaşılmış. doktor olan ben değilim, o zamanlardaki sevgilim)

  • açılışinda yaşanan izdiham nedeni ile türk halkının görmemiş, aç, cahil, karaktersiz gibi hakaretlere uğramasına neden olmuş tükkan...

    çok değil 3 gün önce berlin alexanderplatz'da açılan mediamarktta, dün yaşanan izdihamın kat be kat fazlası yaşanmış, mağaza resmen yerle bir olmuştur. amerikada iphone denen osuruktan alet için haftalar önceden kapı önlerinde yatmaya başlayan denyolar vardır. bu dünyanın her yerinde böyledir. promosyon varsa insanoğlu gider...

    nedir bu aşağılık kompleksi, nedir bu her fırsatta kendi milletine bok atma hevesi anlamak mümkün değil.

    sanki herkes kraliyet soyu, o açılışa giden vatandaş tü-kaka anasını satiim.

    her fırsatta "türk olmaktan utandım" demek için abidik gubidik nedenler uydurmayın güzel kardeşim.. ne utangaç insanlarmışsınız lan...!