hesabın var mı? giriş yap

  • gerizekalı gibi videonun tamamını izlemeden gelip yorum yapmayın. kadın kürtçe konuşan kadını stüdyodaki kızlara kürtçe hakaret ediyor diye yayından aldı. lafın sonunu başıyla birleştirip algı kasmaya çalışmayın.

  • solist ya da enstruman kanallarindaki entonasyon sorununu, baska bir deyisle 'detoneleri' duzeltmeye yarayan plug-in. antares firmasi tarafindan piyasaya surulmustur. bu plug-in ozellikle cher in soyledigi "believe" adli hit parcadaki siradisi ve naturel olmayan kullanimindan sonra populer olmustur. dikkatli kullanilmadigi zaman sesteki "detoneleri" cok hizli bir sekilde duzeltmeye calistigi icin ses naturelligini yitirir ve mekaniklesir. bu mekaniklik alisilmadik ama enteresan oldugu icin, produktorler tarafindan naturel olmayan bu sekliyle, boku cikartilana kadar kullanilmis ve bircok parcayi da hit haline getirmistir.

    auto-tune'un turk pop muzigindeki kullanimi ise daha ziyade sanatcinin sarkiyi ustun koru soyleyip studyodan cikmasi ve ses muhendisine "bir kac yerde ufak tefek sorun oldu onlari da sen duzeltirsin" diyip gitmesiyle sinirlidir.

  • resmi dil derken?

    bir bölge, bilgilendirmeler kürtçe nin bir lehçesinde de yapılsın demiş. habere göre arapça, farsça ve türkçe yapılıyor kürt vatandaşlar anlamıyormuş.
    dezenformasyon içeren başlık açan yazara göre isviçre hükümeti türkçe, arapça ve farsçayı resmi dil olarak kabul etmiş mi oluyor?

  • doblo aynaya bakmak zorun değil, hemen açıklayalım.

    sağda duran otobüs sağ şeridi, soldaki doblo sol şeriti kullanıyor. bakın yolda iki şerit var; sadece iki şerit.

    doblo otobüsün durduğunu bilerek ve hızını düşünerek sağdaki şeride geçiyor. trafik kurallarını göre doblonun sağında veya otobüsün solunda bir araç olamaz, çünkü orada şerit yok. bir şeridi aynı anda sadece bir araç kullanabilir. motorcu şerit ihlali yapıyor ve yüzde yüz suçlu. bu kadar basit.

    motorcunun orada geçebiliyor olması kural ihlali yapmasını mazur göstermez. iki şerit yolda sadece iki araç yan yana olabilir ve motor bir karayolu aracıdır.