hesabın var mı? giriş yap

  • 350 tlden satışa koyduğum, 17 fonksiyonlu, belki 40tan fazla parçası olan yarı profesyonel ve sıfır mutfak robotuna
    "kuran kursumuzun mutfağına hediye edebilir misiniz?" diyen sakallı ve sarıklı tiptir.
    sanırım kuran kursu mutfaklarında smoothie falan yapıyorlar

  • hahahahaha muhteşem tespit.

    askerden geldikten 1 hafta sonra instagram'da konuşmaları yakaladım. daha fenası o gecenin akşamı süpriz evlilik teklifi edecektim. her neyse, açıklamamı yaptım, evden çıktım. komşuyduk zaten, 2 dakika sonra kendi evime geldim.

    3 gün sonra, bak abartmıyorum 3 gün sonra evin ordaki şok'da bambaşka bir adama bana sırtı dönükken "hayatım tatlı alalım" dedi. 72 saatte 2.5 senelik ilişkiyi bitirip başka bir adama hayatım dedi.

    sonra da twitter'da orda burda "erkeklerin kalbi yoğğkk, erkolar ölsünnnn" diye ağlıyorlar. ha bu arada ben her gün ağlaya ağlaya işe gidiyorum. çoluğun çocuğun karşısında ağlamamak için tırnaklarımı avucuma bastırıyorum.

    tinder, ot bok derken işin cılkı çıktı. ben artık herhangi bir kadının tek eşli olabileceğini sanmıyorum. güzelinden, çirkinine, akıllsından, aptalına hepsinin yüzbinlerce talibi var. hem de tek tık ötede. senin bakışını mı beğenmedi, istediğin bir şeyi mi yapmadın, paran bi şeye mi yetmedi, akşam eve geç mi geldin, hoooop tek tıkla aradığı yeni adam karşısında....

    sevgilerle.

  • kalede engin, ridvan, oguz ve aykut oldugu surece hic korkmayacagimiz mac. dusundukce heyecanlaniyorum. en az 5 cekeriz.

  • son zamanlarda mısralarını dizelerini istemsizce dilime şarkı yaptığım şair

    --bir gün seni unutmak zorunda kalırsam aşkımın küçüklüğüne değil çaresizliğimin büyüklüğüne inan--

    ne zaman okudum ne zaman ezberledim bilmiyorum ama yüzeye çıkıp dolanıyor dilime şiirleri.

    --nasıl iş bu her yanına çiçek yağmış erik ağacının,
    ışık içinde yüzüyor.
    neresinden baksan gözlerin kamaşır.

    oysa ben;
    akşam olmuşum
    yapraklarım dökülüyor usul usul
    adım sonbahar

  • huntelaar'ın kendisi oyuna girdikten 30 saniye sonra verilen su molasında suya sarıldığı maç. lan bırak da arkadaşların içsin

  • 54000 nüfusa sahip olan faroe adalarının 85 milyon nüfuslu türkiye'ye karşı kazandığı maçtır. faroe adalarında yaşayan 54000 kişinin yarısı kadın olsa, kaldı 27000 erkek. 27000 erkeğin %25'inin profesyonel futbol oynayacak yaşa gelmediğini düşünsek ve %25'inin de futbol oynayacak yaşı geçtiğini düşünsek geriye kaldı 13500 erkek. 13500 erkeğin %80'inin kariyer olarak futbolu seçmediğini kabul etsek(ki geriye kalan %20'de çok yüksek, bol keseden veriyorum) geriye kaldı 2700 erkek. 2700 kişilik potansiyel oyuncu havuzu olan ülkeye bugün 2-1 kaybettik. daha fazla parametre eklenip bu sayı 500'lere falan bile iner. yazıklar olsun.

    edit: ülkedeki 20-34 yaş erkek nüfusu 5300 civarlarındaymış. kaynak: https://commons.m.wikimedia.org/…pyramid_(2018).jpg (kaynak için marston and son'a teşekkürler)

    okay yukarıdaki kaynak 2018'e ait. hadi 2022 verisi olarak 200 erkek de ben ekliyorum 5500 olsun. yine bol keseden bu erkeklerin %20'sinin futbolu kariyer olarak seçtiğini düşünelim. 1100 kişilik potansiyel oyuncu havuzu var adamların. yazıklar olsun x2.

  • yapay zeka ile ilgili oluşturulmuş siteleri derleyen muhteşem bir site de mevcut:

    https://www.internetisbeautiful.co/

    bu sitede derlenen bir sürü güzel siteler mevcut. mesela,

    i.) https://punchlines.ai/ :bu sitede bir giriş cümlesi yazıyorsunuz. size yapacağınız espri için 3 tane punchline(esprinin vurucu noktası diyebiliriz) veriyor. böylece istediğiniz biçimde komedi metinleri yazabilirsiniz. saatlik kullanım limitleri var.

    ii.) https://earth.fm/ :dünyanın çeşitli yerlerinden sesler dinleyebilirsiniz.

    iii.) https://prompts.chat/ :chatgpt uygulamasını çok verimli biçimde kullanmanızı sağlayacak çeşitli soru tasarımları derlenmiş.

    iv.) https://pixelhunter.io/ :yüklediğiniz resimleri 102 farklı formatta yeniden boyutlandırıyor.

    v.) https://weird-old-book-finder.glitch.me/ : eski tuhaf kitapları bulabiliyorsunuz.

    vi.) https://glasp.co/youtube-summary : bu da çok güzel. chrome uzantısı var ve ben de yükledim. olayı şu: youtube'daki tüm konuşma içeren videoların metinlerini görebiliyorsunuz. böylece mesela hem yabancı dilde videoların metinlerini izleyip yabancı dilinizi geliştirebilir hem de türkçe veya yabancı dil videolarda istediğiniz kelmeleri aratabilirsiniz. bazen izlediğiniz videolarda önemli bulduğunuz metinleri hangi dakikada geçtiğini unutabiliyorsunuz. benim çok başıma gelirdi, şimdi aradığını bulmak daha kolay. ayrıca bu metinleri kaynak olarak da kullanabilirsiniz.

    ilk bahsettiğim sitede, incelenmesi güzel olacak birçok yapay zeka sitesi daha var. ama ben bu başlıkta çokça paylaşılmayanlardan ve benim önemli gördklerimden bir seçki yaptım.