hesabın var mı? giriş yap

  • 1,85 - check (tam hem de)
    zeki - check (nobel beklemiyorsan tabii)
    espirili - check (bir cem yılmaz olamam elbette)
    yakışıklı - check (yani bir brad pitt değiliz tabii ama elimiz yüzümüz düzgün)
    kültürlü - check (seneye doktora bitiyor çok şükür)

    hepsi tamam. hatta fazlası var. 140 kiloyum ve evliyim.

  • afrika kökenleri insanların kullanması şekillendirmesi zor saç tiplerine buldukları çözümlerden biridir. box braid , twist, micro braids gibi çeşitleri var. twist'i de kalın veya ince ayrımlarla yapmak görüntüsünü çok farklılaştırıyor. * ayrıca box braids'i de ucu kapalı veya ucu açık şekilde ördürmek mümkün. fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere kısa saçlar uzayabiliyor, benim gibi uzun saçtan sıkılıp kestirmek istemeyenlerse örülürken kısalan saçları sayesinde kestirmeden kısa saç* kullanabiliyor. saçın boyunu değiştirebilmenin yanında yine boyatmaya gerek kalmadan farklı renklerde ek saç seçilerek saçın rengi de değişebiliyor.

    kullanması inanılmaz rahat. haftada maksimum 2 kez kremsiz şampuanla yıkanıyor ve saçın yağlı olduğu hiç belli olmuyor, en güzeli de hiçbir şey yapılmadan da saç her zaman bakımlı duruyor. en fazla 10 dakika içinde ise çok güzel modeller yapmak mümkün. bir kaç kullanım önerisi olarak buraya bakılabilir.

    kötü yanı ise normal saç kadar çabuk kurumuyor ve örüldüğü ilk günler ayrım yerleri doğal olarak kare kare gözüküyor ama 4-5 gün içinde o görüntü kaybolduğundan problem yaratmıyor. geç kuruması ise yaz olduğu için bana hiç sıkıntı vermedi.

    örgünün yapımı*normal örgüden farklı değil aslında ama çok emek isteyen bir iş ve iyi ayrılıp doğru oranda ek saç eklenmezse saçların dökülmesine sebep olabiliyormuş. saçım örülürken ören kişinin hızından parmaklarını takip edemediğim halde 7 saat sürdü yapımı.

    saça zarar vermiyor hatta saçı yanan hatunlara saçın kendini toplaması için afrika örgüsü öneren kuaförler varmış. son olarak yazın kullanım süresi terleme, daha sık yıkama ihtiyacı, deniz havuz vs yüzünden daha görece daha kısa olmakla birlikte ortalama 3 ay kullanılabiliyor.

    edit: çok sık sorulan iki soruyu buraya eklemek istedim.

    1- açılınca ne oluyor? zor mu kolay mı? saça zarar veriyor mu? nasıl açılıyor vb.

    açması uzun sürüyor, iki kişi 3 saatte açtık. diplerden uzayan yerler biraz keçeleşmişti fakat krem ve saç açıcı spreylerle az bi uğraşla sorunsuz taradım. ilk etapta elinize çok fazla saç geliyor, saçım kalmadı diye korkmayın. onlar kullanım süresi boyunca doğal olarak dökülmesi gereken fakat dipten kopup örgünün içinde kalan saçlar oluyor. ben ördürmeden önce saçlarımı her açıdan fotoğraflamıştım, örgüleri açınca da aynı dolgunluktaydı, doğal olarak biraz uzamışlardı ve örülürken kırıklar örgülerden fırladığında kesildiği için daha sağlıklı gözüküyordu.

    2- şu şehirdeyim nereye yaptırayım? nereye yaptırdın? fiyat ne kadar?

    izmir için ben kargart'ta yaptırdım, fiyat kullanılan renk, uzunluk vs gibi değişkenlere bağlı olarak artıp azalıyor. örgülerinden çok memnundum, yapan arkadaş sonraki süreçte de çok ilgili idi. gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim o sebeple. diğer iller içinse maalesef hiç bir bilgim ve deneyimim söz konusu değil.

  • bu takımlardan biri de leeds united'tır. galatasaray leeds united'ı eledikten 5 ay sonra, beşiktaş şampiyonlar ligi'nde leeds united'tan tam 6 gol yemiştir.

  • her boku bilmediklerini/bilemeyeceklerini ogrenemiyor bizim millet. aklima cok net 2 ornek geliyor bu konuda. birincisi oss zamanlarindan kalma. universiteyi kazandigim 1999 senesinde evimizin karsisindaki surekli alisveris yaptigimiz esnaf amcayla girdigim diyalog. yaklasik olarak su sekilde gerceklesmisti, hala aklimda.

    esnaf: geldi mi tercih sonucu? nereyi kazandin?
    ben: x universitesi y bolumunu kazandim.
    e: x universitesinde y bolumu yok. z bolumudur o.
    b: var yahu, z bolumu de var y bolumu de var. ben z'yi tercih etmedim y'yi tercih ettim.
    e: yok yok yanlisin var senin. z bolumudur o.
    b: neyse hadi hayirli isler.

    adam benle iddia ediyor. 3 yillik lise hayatim boyunca hangi universitede hangi bolum var yalamis yutmusum, hadi onu gectim ustune osym'den sinav sonucu gelmis. adam hala benle iddialasiyor.

    ikinci olay da daha guncel. yukaridaki ornek ulke universitelerini icerek capta bir ornekti. ikincisi dunya capinda bir ornek. bir internet forumunda bilgi universitesindeki son icki yasagini tartisiyorduk. ben kisaca elestirel bir mesaj attim, benim de bulundugum yabanci universitede ogrenci kantininde icki satildigini ve bunun hic sorun olmadigini falan anlattim. adamin verdigi cevap su: "dunya'nin hicbir universitesinde kantinde icki satildigini gormedim, yok oyle sey." sinirden kendimi sikicektim. hadi bana yalanci demesini falan gectim artik, adam dunyadaki butun universiteleri iceren bir iddia ortaya atiyor amina koyim. bu nasi bir cahil cesaretidir yaa.

  • valla mühendis gözüyle şöyle bir baktım iyi kötü tahminlerimi söylüyorum:

    -kesin olarak son kat, muhtemen de son 3 kat kaçak.
    -normalde bodrum, sığınak vs olması gereken ve görülebildiği kadarıyla şu anda dükkan olarak kullanılan bir bodruma sahip. (evden eve nakliyatı demiyorum onun da altı)
    -soldaki terasımsı diğer binayla bitişik nizam kısmı kaçak. dolayısıyla altındaki dükkan da kaçak.
    -dükkanın kaçak olan kısmını tek dükkan olarak büyütmek için kolon kiriş ortaya karışık dalınmıştır gibi tahminim var.

    gerçek tahminim orası da değil ama. görünen kadarıyla bahçe dahil komple altını oymuşlar binanın ve bahçe kadar bir bodrum yapmışlar. (bahçenin altında penceresi gözüküyor) . yani binanın altı ve bahçenin altı komple bodrum gibi sanki. muhtemelen projesinde olmayan ve bu büyütme nedeniyle genişleyen kiriş-döşeme açıklıkları zamanla ekstra katların bindirdiği yüklerle de deforme olmuş ve bina bodrum katın içine yutulmuş gibi inmiştir.

    edit: yıkılma anında gördüğüm kadarıyla problem gerçekten de burada gibi. zeminle bodrum arasındaki döşeme aşağı iniyor gibi gözüküyor. yani bodrum üstündeki bahsettiğim kirişlerden bir veya bir kaçının patlama olasılığı yüksek. yıkılma nedeni evden eve nakliyatın altındaki tabliyeyi taşıyan kirişlerin patlaması muhtemelen.

    edit 2: https://eksiup.com/8975049b2184 arkadaşımın uyarısıyla bunu da ekleyeyim . bu kapalı çıkma kirişleri duvarlardan daha ince. tüm katlarda da bu boyutlarla iş yaptıklarını düşünürsek binanın durumu pek iç açıcı değilmiş zaten.

    edit 3: https://eksiup.com/6f73cebb8653 anlattığım şeyin görseli.

    so guess what?

    aynı problemler yanındaki binada da var? hatta onun yanındakinde de. üzerinde maşallah yazandan bahsediyorum. hatta onda napacağız çatıyı canım diyip çatıyı da daire yapmış çok zeki müteahhit. peki bu bina gözden kaçtı ama yanındaki bina da bir problem var mı diye bakacak mıyız? tabi ki hayır dostum. bu binada biraz yalandan araştırma yaparız. yaşıyorsa projeciyi-müteahhiti göstermelik bir içeri alırız (ikisi de yaşamıyordur eminim binanın yaşını düşününce) ve sıradaki yıkılacak binayı bekleriz. bu binalar bu halleriyle bir kaç bin lira para yatırarak imarla barışmış bile olabilirler. sonuç olarak imar böyle bir şeydir. küs olmanın ne lüzümu var?

  • instagram dışında siklenmedikleri içindir. gerçek hayatta ne bok olduğunu çevresindekiler zaten biliyor ama instagramda hem sevinsin gariban diye layk basan var hem de görmemiş abazalar var.

    kıçı kırık bi hatun 3-5 bin takipçiye ulaşınca kendini star falan zannediyor. sosyal medya dışında tatminsiz sidiklisin halbuki biz bilmiyor muyuz?