hesabın var mı? giriş yap

  • yıllardır neden yapılmadığını ben de merak ediyorum. imam atamaktan daha anlamlı ve verimli olacağı kesin.

  • "su kıtlığı olabileceği 1,5 yıl önceden belliydi ama allah nasip etmedi, yağmur yağmadı. biz nasıl olsa yağmur yağar diye su getirme projelerine önceden başlamadık. şanssızlık, kısmetsizlik oldu. bu yüzden kesintilere başlamak zorundayız" diyerek ankara'nin susuzluk sorunun sucunu allah'a havale eden ve bu bahaneyle kendisini temize cikaran(!) bir belediye baskanina oy vereceklere mal demis yazar.

    ne terslik var ben anlamadim sahsen.

  • yeni otobüslerinde öndeki koltukla arada 1 metre boşluk bırakmışlar. önceden bacaklarımızı sığdırmanın tek yolu dizlerimizi burnumuza değdirmekti. şimdi kulaklığı tvye takmak için uzatma kablosu gerekli. öndeki adam koltuğunu 180 derece yatırınca artık dansöz gibi kucağınıza yatmıyor siz de alnına para yapıştıramıyorsunuz haliyle. çok rahat ve modern olmuş ama nedense laz bir müteahhit gibi ulen bu boşluklara 10 tane koltuk sığardı ne müsrif adamsın kamil demekten kendimi alamadım.

  • sabah çay servisinde çay yerine kahve istemek için çay ocağı aranır ama telefon açılmaz. bir kaç dakika sonra serviste çay yerine kahve gelir. "telefona yetişemedim, sen az çaldırıyorsun, aradığında da kahve istiyorsun, kesin sensindir diye kahve getirdim" der emekçi ablam.

    ben mi çok basit yaşıyorum o mu çok zeki bilemedim.

  • öncelikle iptal kararını veren disney değil netflix’dir. daredevil bir disney karakteri olsa da, bir netflix dizisidir.

    3. sezonunun ardından iptal edilen en iyi süper kahraman dizisi ve en iyi netflix dizilerinden bir tanesi.

    ben iptaliyle ilgili konuşmak istiyorum.
    daredevil üçüncü sezonu ilk haftasında, ikinci sezona göre %57 daha az izlendi. (ama hala en çok izlenen üç netflix dizisinden bir tanesi.)

    25 kasım’da daredevil yapımcısı eric oleson sonraki sezon planlarını (5 sezon daha yapılması planlanıyordu) netflix’e bildirdi.

    30 kasım da ise dizi iptal ediliyor. sebebi düşük ratingler değil disney ile olan anlaşmazlık olarak belirtiliyor. iptal edilme sebeplerini biraz açarsak:

    -daredevil da dahil olmak üzere her dizi genellikle ilk sezondan sonra rating olarak düşüş yaşar.
    -netflix dizileri normalde devam etmesi için gelir gider çıkarıldığında %30 kar getirmesi yeterlidir. marvel netflix ise %60 çünkü şıllık disney köpek gibi telif istiyor.
    -ilk sezonlarda bu sorun olmamış çünkü hem netflix’in hem de disney’in bu dizilere ihtiyacı varmış.
    -disney, disney+ ile kendi karakterlerini kendisi kullanmak istiyor malûmunuz, netflix ben sezonları 6-7-8 bölüm yapayım giderleri düşsün, gelirim artsın diyor.
    -disney ise e benim gelirim düşecek sik*ir git diyor, ayrıca ben platform kuruyorum, kendi karakterimden kendi paramı ben kazanayım da diyor.

    kısacası çift taraflı para konusu çıkmaza girince netflix buz dağının görünen kısmında yeteri kadar kar getirmediği için marvel dizilerini iptal ediyor.

    ne yapımcılar ne yazarlar ne de oyuncular iptal kararını beklemiyorlarmış. hepsinin teker teker ne dediklerini yazardım ama hepsi aynı şeyi söylüyor.

    şimdi daredevil’a ne olacak? şu an kesin olan şey şu ki; netflix marvel dizileri netflix’in ödediği teliflerden dolayı 2 yıl disney+’da yayınlanamayacak, prodüksiyon aşamasına geçilemeyecek.
    ayrıca disney+’nın yakın zamanda daredevil çıkarmak istemediği de biliniyor. 2 yıl sonra yeni daredevil dizisi çıksa bile ne yazık ki mevcut dizi iptal edildiği için aynı oyuncuları ve karakterleri göremeyeceğiz.
    ayrıca kalan netflix dizileri jessica jones ve the punisher ise yeni sezonları çıktıktan sonra iptal edilecek.

    kişisel düşüncem iki gerizakalı şirketin anlaşamaması yüzünden en iyi süper kahraman dizisinden olduğumuz. hayranlar düşünülerek bir orta yolda anlaşma sağlanabilirdi. tipini sik*iklerim yapmadılar. canları sağolmasın. netflix servisinin gelişmesinde, tanınmasında daredevil’ın da rolü var. böyle yapılmaması gerekiyordu. a*cıklar.

  • ulan 55 yaşında adam 15 yaşında çocukla sidik yarıştırıyor. bu ali koç’tan hiç bir şey olmaz.1000 sene fenerin başında kalsın 1000 sene başarısız olacaktır.