hesabın var mı? giriş yap

  • başlık:askerlik paralı olacak diyorlar.

    entry: hazır bedavayken hemen gittim kaydımı yaptırdım. kasım'da askerim inş.

  • ben burada ortağa değil katil olan adama aciyorum keşke ikisinin de dünyasını mahkemelerde karartsaydi ama başa gelmeden konuşmak kolay

  • akademisyenim. hani ülkenin yine en azından ekonomik açıdan şanslı kesiminden sayılıyorum. 7500 lira maaş alıyorum. yani başımdaki belek’te bir maaşımla 3 gün tatil yapamıyorum. elin ingiliz’i 5000 km öteden gelip 2 ay ülkemin sefasını sürüyor. söyleyeceklerim bu kadar.

  • agiz tadi gelismis bircok kisinin umutsuzca yaptigi hareket.o gokkusaginin altindan bir kere gectin mi, o tadi bir kere aldin mi saplantiya donusmesi kuvvetle muhtemeldir.simdi iyi peynir genelde nasil tanimlanir?hani yagli ama sert olacak,parmakla basinca parmak gomulmeyecek,yerken kokusu rahatsiz etmeyecek ve hemen ek$imeyecek..bu tip peynirler zaten yillardir iyi peynir olarak satilir ve %80 tatmin eder.peki ya kalan %20?iste pesinden kosulan o paydir.yillarin kovalamacasindan sonra farkedersin ki olay mekanda yahut ureticide diil, o lezzeti saglayan karisimin altin oranindadir.ve yine tecrubeyle sabittir ki bu aranan aslinda koyun-inek sutu karisimi(bir cok yerde boyle birsey olmadigi iddia edilir ama vardir, israrla arayiniz..gerci bulunca da bu sefer bu karisimin orani problemi cikiyor insanin karsisina, genelde en iyi oran olan %60 inek-%40 koyun karisimini bulabilirseniz ne ala), sert ama mermer gibi susuz olmayan(yine sarkuterilerde mermerlesmis, sert, sarimtirak koyun peynirlerini abi en iyi peynirimiz bu diye uzatirlar bicak ucunda, fena diildir ama asil aranan da bu diildir)peynirlerdir.peynir konusunda benzer hassasiyeti olanlar anadolu yakasinda yali ciftligi adli muesseseye ugrayabilirler.cogu zaman bu altin orani tutturuyorlar ve cesitleri cok.ama dedigim gibi cogu zaman..tutturamadiklari donemler icin alternatif mekanlari el altinda tutmakta fayda var.

  • menekşe: (şair ihsan yıldırım’ın yazılı anonsunu yapmaktadır)
    efendim müsaadenizle. baylar bayanlar ve pek değerli muhterem,
    sözlüklerde azamet kelimesi, saygı duyulan, büyüklük, ulaşılmazlık, huşu veren bir güç kelimeleriyle ifade edilir, ancak iki kelime hep unutulur: ihsan yıldırım!!!!
    sözü daha fazla uzatmadan, huzurlarınıza sizlerin sevgili dostu -benim değil- şairi azam ihsan yıldırımı davet ediyorum…..

    ihsan yıldırım: (sahneye çıkar ve başlar şiirlerini okumaya)
    sevinç sevinç
    sen ki sevgide benim için birinç
    senin yerini tutamaz ne dolunay ne de bir vinç
    sevinç, sen ol hep bana ayıklayan pirinç

    pelin pelin
    aldım seni gelin
    hem de piskopos olmasına rağmen velin
    fakat, bana torun verdin
    afferin afferin

    yorgo ve feraye
    sizin bu gidişat nereeeye nereeeye
    sizi dökesim geldi egeeeye egeeeye
    fakat, özlerim sizi biraz yüzüp dönün geriiiye geriiiye

    irfan
    seni her görüşümde derim haydaaaa
    bana öyle geliyorki senin akrabaların var uzaydaaa
    fakat, yerini tutamaz kimse ne dünyada ne aydaaaa
    fidayda da irfancığım fidayda

  • ailesinin öğrettiğini yapan çocuk denmiş. evet tabii ki ailesinin öğrettiğini yapıyor ama dikkat edin etrafta kimse yok. onay verecek ya da takdir edecek bir aile üyesi veya büyük insan yok. kimsenin görmediği yerde yapıyor. bunu bilinçsizce birileri görsün diye değil gerçekten benimsediği için yapıyor. o aileye de o çocuğa da kurban olurum. inşallah benim çocuğum da böyle olur. memleket bok gibi oldu, insanlar bok gibi oldu ama o bayrak ve o bayrağa rengini verenler her zaman bizim için kutsal olacak.