hesabın var mı? giriş yap

  • tam aksine gidilip, hatta zirve düzenleyip hayvanlar gibi yiyip içtikten sonra, "biz yediklerimizi beğenmedik" denip beş kuruş para vermeden çıkılması gereken mekandır.

    en kısa sürede batasıcalar.

  • gecen gun rastladim da bayagi iyiymis :)

    - ne ictiniz usta?
    - abzolut
    - ne yediniz?
    - kerevit.. abzolut kerevit.
    - pompalamaya devam..

    ...

    - erken bosalma sorunum var.
    - kacta bosaldin abi?
    - saat 7 falandi.
    - harbiden erkenmis..

  • kuşlar haricinde büyük büyük dedelerine yani dinazorlara görsel olarak en yakın akraba olan timsahlar, günümüzün canlı fosilleridir. işte bundan dolayı bir bilim insanı ekibi, pseudosuchia adı verilen soyu tükenmiş akrabaları da dahil olmak üzere timsah aile ağacının haritasını çıkarmış.

    bu haritaya göre timsahlar, kuşlar, dinozorlar ve pterosaurlarla aynı evrimsel mirasın halkasıdır. buna rağmen günümüzde yalnızca 24 timsah türüne karşılık 11.000 gibi yaşayan kuş türü bulunmaktadır.

    timsahlar, arkozorlar veya yönetici sürüngenler olarak adlandırılan, çoğunlukla soyu tükenmiş bir soyun yaşayan tek üyeleridir. bundan dolayı kuşlar ve timsahlar bu soy çakışmasından dolayı yakın bir akrabalık içerirler. işte bu akrabalık yaklaşık 251 milyon ila 200 milyon yıl öncesine, yani erken triyas'a kadar uzanır.

    pseudosuchia adı verilen bir grup yaklaşık 201,4 milyon yıl önce triyas-jura yok oluşu sırasında veya öncesinde tükenmiş ve bununla birlikte, timsahlar olarak adlandırılan bir gruba evrimleşerek diğer kuzenlerinden ayrılmışlardır.görsel

    bir çok canlının ortaya çıkmasında ki gibi timsahlarda bu ayrışmalar ve evrimin tetiklenmesiyle bu güne kadar geldi. bu zamana ulaşmak çetrefilli bir yoldan geçmekteydi; gök taşları gibi yok oluşlar , iklim değişikliği ve diğer türlerle oluşturduğu rekabet sonucu günümüz timsahlarının ve soyu tükenmiş akrabalarının çeşitliliğini şekillendirdiği hayatı bize göstermiş oldu.

    bunu gören bilim insanları bu gün bile bir milyon bitki ve hayvan türünün yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu, türlerin neden yok olduğunun ardındaki temel faktörleri anlamada kullanmaktadır.

    onun için yaşayan fosil olan timsahlar ve onların soyu tükenmiş akrabaları geçmişe ayna tutmamızda ve bizi devamlı şaşırtma devam ediyorlar.

    kaynak:1,2

  • isveç'te profesör olamayacak adamın beyanatıdır. isveç'te burhan kuzu'ye benzeyen adamlar baya vardır. türk ve kürt kökenli bu arkadaşların isveç'te ne işler yaptığı da malumdur. burhan da isveç'e gitse bırak profesörü, çöpçü olamaz.

    burhan kuzu cebinde milletvekilliği sayesinde aldığı pasaport olmasa isveç'ten vize alamaz.

  • ülkenin son 10 yılında yaşanan felaketlerin çok daha azı ecevit ve demirel'in zamanında yaşandığında siyasal islamcılar ecevit ve demirel'in kısırlığından, dinsizliğinden, masonlugundan başımıza bunlar geliyor diyorlardı. şimdi başımızda 3-4 çocuklu, "dini bütün, abdestli, alnı secdeliler" var ve ülkede yaşanmadık felaket kalmadı. ikiyüzlü siyasal islamcılardan hiç ses yok.

  • bu memleketi yıllar önce çözmüş güzel adam.

    "denizlerimiz var, güneş içinde;
    ağaçlarımız var, yaprak içinde;
    sabah akşam gider gider geliriz,
    denizlerimizle ağaçlarımız arasında,
    yokluk içinde"*