hesabın var mı? giriş yap

  • cumhurbaşkanının söylediği sözü referans gösterilerek atılan manşettir. burada yanlış manşeti atanda değil, manşetin atılmasına neden olan sözü söyleyendedir.

  • şu dizideki kuzey karakteri var ya, kadın ikiyüzlülüğünün timsalidir. adam bildiğin on numara hödük ama herkesler ağzının suları akarak izliyor herifi. lan madem bayılıyorsunuz maço adamlara bu kadar, vatanımız membağı lan bunların, öküzden bol ne var memleketimde. ama güzel çankırı'mın kavruk delikanlısı yapsa bu tripleri sümüğünüzü atmazsınız adama, bu sarı sikli yapınca ooovvv beybi.

    ben de niye içlendiysem bu kadar amk.

  • kontak kapatmasının benim için anlam ifade etmeyeceği olaydır. çünkü zaten bulamıyorum yani olmayan birşeyin hayatından çıkması bana bir kayıp yaratmaz.

  • bir sabah okula giderken bindikten hemen sonra orta bölümde bir kafes içinde tavuk gördüğüm..inanamadığım..inanmak istemediğim..ayrıca 2. köprünün ptesi trafiğine kapılarak o tavukla ve takriben 60 zavallı kader ortağıyla beraber anca 1.5 saat içinde 4. levente ulaştığım, bende kalıcı zararlar bıraktığına inandığım halk arabası.

  • https://prnt.sc/kj5eun

    https://prnt.sc/kj5fuh

    https://prnt.sc/kj5ixe

    https://prnt.sc/kj5ka3

    ilk gordugumde animasyon zannedip, gercek bir kus oldugunu algilayinca cipil cipil gozlerle seyrine daldigim bir doga harikasi olur kendileri. simdilik platonik bir iliskimiz var, tanisa o da beni sever bence.

    ingilizce adi cok guzel; scarlet ibis. guney amerika'nin kuzey kiyilarinda yasar. trinidad ve tobago'nun ulusal kusudur ve armasinda yer alir. ozellikle bataklik cevrelerinde ve sulak alanlarda konuslanmis.
    boyu yaklasik 75cm, kanat genisligi 55cm ve ortalama 1.5kg agirliginda. gagasi uzun, koyu renkli ve asagi dogru egimli; su ve bataklik icinde avlanabilmesini bu uzun gagasina borclu. ayaklari yari perdeli.
    diyetini kabuklular, yumusakcalar, baliklar, bocekler ve kucuk yilanlar olusturur.
    kipkirmizi bir kus, yalnizca gagasi ve kanatlarinin ucu siyah. bu rengi agirlikli olarak karides gibi kirmizi kabuklu ve yumusakcalar yedigi icin almis (kanatlarin ucu niye siyah kalmis bilemedim). yavrular siyah/kahverengi, sonradan kirmizilasiyorlar.
    oldukca sosyal ve gocebe kuslardir; suru halinde hareket ederler. cogunlukla zeminde yasamalarina ragmen cok iyi ucucular ve sik sik goc ederler (bu arada kuslarin neden v seklinde uctuklarini ogrendim; en ondeki kus hava direncinin onemli bir kismini kestigi icin arkalardaki kuslar daha az enerji harcayarak ucuyorlarmis. ayrica suru ondeki kusun kanat hareketleriyle senkronize ucuyor, bu sayede hava akimindan minimum duzeyde etkileniyormus. ondeki kus yorulunca arkaya dogru suzuluyor, arkadaki kuslardan biri liderligi devraliyormus. hayvanlardaki muhendislik zekasina bak haha).

    ilk bakista kim inanir ki bunlarin gercek olduguna?
    https://www.youtube.com/watch?v=xmz0ajyqhru

    cok guzelsin scarlet, yine de kar baykusuna duydugum kara sevdadan kurtaramadin beni.
    kar baykuşu/@ah minel ask ve minel mevt

  • yarın öbür gün sarı taksiye binip başına bir iş gelen kadına, 'onun da ne işi varmış orada', 'kesin kendi istemiştir' diyecek bir toplum içerisinde bunun uygulamaya geçmesi işgüzarlıktır, ve özgürlük değildir. bu taksiye binmeyen kadınları ateşe atıyorlar resmen.

  • korku filmlerinde monolog öldürür. kendi kendinize konuşmaya başladınız mı öldünüz demektir. "hadi çocuklar şakanın tadı kaçtı artık çıkın ortaya" diyip sağ kalabilen olmamıştır, tıpkı kazık kadar adam olup "dur şuraya saklanayım da şunların aklını başlarından alayım" diyenlere rastlanamadığı gibi. öyle şaka mı olur lan ilkokul mu burası?

    karanlık bir ormanda yürüyorsanız "kim var orada" sorusunu sormanız da salak bi monolog örneğidir. gecenin köründe sinsice ortalıkta dolaşan adamdan ne hayır gelir? kimse kim lan sana ne dümbük. kaç git işte. karanlıktan bi sesin "benim ben, maria sharapova, tenis topum ormana kaçtı da onu arıyodum" demesini mi bekliyorsun?

    bi de ismiyle arkadaşı aramak vardır, o da ayrı bi dallamalık örneğidir. gece vakti çıkın evden dışarı, sevgilinizin adını söyleyip durun. ulan o sevgili azıcık adam olsa zaten gelir bulur seni. "bill? sen misin? bill, orada mısın?" haa evet bill orada, afedersin deli sikmiş bill'i, çıkmış gecenin köründe çalı çırpının arkasına saklanmış sana bakıyo. ulan bunu görünce benim bile öldüresim geliyo seni, katil naapsın?