hesabın var mı? giriş yap

  • yerebatan sarayi'nin tam yanında yer almakta olup aya sofya muzesi'nin karsi köşesinde tramvay yolunun yanında bulunur. italya'da roma şehrinde bulunan bir diğer anıt olan milliarium aureum ile aynı islevi gormektedir. bizans'ın yeniden inşaası ve başkent kimliğini kazanması esnasında yapılan birçok görkemli anıt gibi imparator i. konstantine tarafından 4. yüzyılda buyuk konstantin tarafından yerleştirildiği dusunulur.
    milyon ilk yapıldığında dört yöne bakan bir kapı ve bu noktada kesişen yolların üzerine yükselen, dört sütun üzerine oturmuş bir kubbeden oluşmaktaydı. tetrapylon mimari ismi ile anılan bu yapılar roma kültürünün önemli öğelerinden biriydi. milyon anıtının ve kubbesinin üzerinde birçok bizans dönemine ait heykel ve kabartma bulunmaktaydı ve bu anıtın ihtişamını çok daha fazla arttırmaktaydı. 16. yüzyılda istanbul'a su taşıyan, kemerlerin genişletme çalışmaları esnasında yıkılıp, ortadan kaybolmaya başladığı tahmin edilmektedir. bu gun sadece kucuk bir parcasi kalmistir.

  • çizgileri çizdim. ortaya israil bayrağındaki yıldız çıkıyor. hatun bilmiş. arkasında israil olabilir.

  • ''adam kadını özledi, başka kadına sarıldı.
    kadın adamı özledi, adamın yokluğuna sarıldı...''

    cemal süreya

  • -webcam açsana oradan görüşelim
    -odanın lambası yanmıyo gözükmez
    -bi tane yeni ampul alamadın mı odana?
    -yok benim oda değil zaten...tabipler odası
    -gecenin ikisinde ne yapıyosun orada?
    -dışarısı soğuktu camı kırdım ve...
    *izmir19f logged out*

  • birisi yurt dışına gidiyorsa ve bu kişinin sosyal medya hesabı varsa çoğunlukla yaptığı eylemdir. pasaportun yanına nereye gidildiğinin görünmesi için boarding card konulur, fotoğrafı çekilip sosyal medya da paylaşılır. sanki gittiğinde o ülkeden yüz binlerce fotoğraf paylaşmayacak ve nerede olduğunu bağırmayacakmış gibi yapar yine de bunu.

  • içeriden gelen bilgilere göre cenazeden sonra liderlik mücadelesi iyice ayyuka çıkmış ve iki grubun destekçileri kısa menzilli ve uzun menzilli olarak bölünmüşler.

    gelişmeler oldukça editleyeceğim.

    edit1:
    semerkant ve semerkent kolu olarak bölündükleri söyleniyor.
    ingilizler tarafından desteklendiği rivayet edilen kısa menzilliler "semer kant" adını almışken
    amerika tarafından desteklendiği rivayet edilen uzun menzilliler ise "semer kent" adını almışlar