hesabın var mı? giriş yap

  • kızın %5'i görünüyor. bizim insanımız böyle işte. zigi kalkmışsa %5e aşık olup evi arabayı üstüne yapar.

  • üçü birleşip bedavaya bir temiz sizi dövseler nasıl olur? bence daha iyi olur.

    adam zengin, tuzu kuru. "nizamettin'den aşa kasımpaşa" diye geziyor ortalıkta tabi.

  • güzel insandır. oturup iki lafın belini kırabilirsiniz genelde kafa insanlar olurlar.

    sevgili arayan tiple geçirdiğiniz vakitten tad almazsınız çünkü o avının peşinde olur. evet av.

  • bu davranis, mesela kazlarin dunyaya geldikleri ilk birkac saat icinde gordukleri ilk seyi anneleri sanmalari olsun, belirli bir sure icinde gerceklesmelidir, aksi taktirde asla gerceklesmez, ki buna da gelisimde critical period deniyor. mesela kaz ve turevleri icin anneyi/ baglanilacak figuru gorup baglanmalari 12 ila 17 saate kadar gerceklesiyor. bu arada illa ki canli gormeleri de gerekmiyor, dogar dogmaz calan bir calar saat koyarsaniz yanlarina, onu anne zannediyorlar.

    bu konuda en unlu deney konrad lorenz'e ait. kaz yavrularini iki gruba ayiriyorlar, yarisi dogunca anneyi, yarisi lorenz'i goruyor. daha sonraki gunlerde bu iki grubu karistirip bir tarafa anne kazi, bir tarafa lorenz'i koyduklarinda, dogduklarinda ilk kimi gordulerse ona kosuyorlar. klipteki resimler muthis.
    http://www.youtube.com/watch?v=2uiu9xh-mui&nr=1

    yine bu konuyla ilgili ikinci bir video da var ki, izlerken gulmekten kendimden gectim. kopek uyurken yemek isteyerek agzini gagalamasi beni benden aldi, bu allahin salaklarindan yeni dogmusunu yarin sabah masamda gormek istiyorum, mal gibi beni bir omur takip etsin istiyorum, vallaha.
    http://www.youtube.com/watch?v=lgbqqyzid04

    edit: resmen on kere izledim, hala doyamiyorum ulan? sanki yarin bunu sinifta ogretmeyecekmisim gibi, sanki ilk kez duymusum gibi kendimi alamadan izliyorum, delirdim mi acaba? istiyorum bu kazi, her yere benimle gelsin, uyurken agzimi gagalasin uyanip agzina cakayim bir tane mesela, tam gaga ortasindan. ama sevgiyle, hayvan sevgisiyle cakayim, sevgiyle hayvan hirpalamak gibisi var mi be?

    edit2: bunu eklemem lazim, winged migrationdaki cogu sahne, kuslar cekim ekibine imprint ettikleri icin cekilebilmistir.
    http://www.youtube.com/watch?v=pc_qpk2d-ao
    hadi hatta daha sevdigim versiyonunu da vereyim, nasilsa zivanadan ciktim.
    http://www.youtube.com/watch?v=j4skzfntsxm

  • arkadaşlar, insanlar sizin kadar sosyal olmayabilir. evlenmiş boşanmış ve kötü bir psikolojide olmuş olabilir. yeni insanlarla tanışmak için yeni ortamlara girme enerjisi kalmamış olabilir. olabilir de olabilir.

    adamlar ciddi ciddi evlenmek istiyor ve ciddi ciddi evlenmek isteyen kadınlar da vardır mutlaka. konuşurlar, tanışırlar içlerine sinerse bir süre de birlikte geçirdikten sonra evlenebilirler.

    ha buradan tanışmış ha ingilizce kursundaki aynı sınıftan.

    yok kritik vakaymış yok geçmiş olsunmuş. umalım ki kalplerine göre birileri denk gelsin!

    not: evliyim.

  • adam terörist ise müracaat sırasında adaylığını reddedersin, kaç yerden olur alınıyor aday olana kadar, fakat seçildikten sonra yapılması adalet duygusunu sorgulatıyor... akp buradan da puan kaybetti.

  • türkiye'de, 657 sayılı devlet memurları kanunu'nun 94'üncü maddesi gereğince normal zamanda geçen 10. güne müteakiben "10 gündür mazeretsiz olarak işe geri dönmediği" gerekçe gösterilerek memuriyeti sona erdirilir. ayrıca memurlar maaşlarını peşin aldığından, bir sonraki maaşa kadar kalan gün sayısı hesaplanıp; aldığı maaşı geri ödemesi istenir. astronot bu sürede bulunamayacağından borcu faiziyle birikmeye başlar. ancak bu arada yaklaşık 7190 gün geçeceğinden 6183 sayılı amme alacaklarının tahsil usulü hakkında kanun'un 102'nci maddesi uyarınca "kamu alacakları 5 sene içinde tahsil edilemediğinden" dolayı borçları zaman aşımına uğramış olur.

  • bi bon jovi parçasından sonra

    -üff eski sevgilimi hatırladım ya
    -hangisini?
    -ya,işte onu hatırlıyamadım...