hesabın var mı? giriş yap

  • ülkenin sınır güvenliğini sağlamak ve kendi insanlarını korumak için başkan'a kafa tutabilen sivil ve askeri bürokratların, yerel yöneticilerin ve siyasetçilerin var olabildiğini gördüğümüz ilginç olay.

  • dünyanın en çok izlenen spor dallarından biri olan atletizm'de en az 20 yıldır kırılamayan ve artık naftalin kokan toplam 22 dünya rekoru bulunuyor.

    önce erkeklerle başlayalım

    yeniden eskiye doğru

    * erkekler 1500 metre dalında faslı hicham el guerrouj'un 1998'den kalma 3.26.00 derecelik dünya rekoru 21 yıldır kırılamıyor.

    * erkekler cirit atma dalında çek cumhuriyetinden jan zelezny'in 1996'da kırdığı 98.48'lik dünya rekoru 23 yıldır kırılamıyor.

    * erkekler üç adım atlama dalında britanyalı jonathan edwards' ın 1995'te atladığı 18.29'luk dünya rekoru 24 yıldır kırılamıyor.

    * erkekler sırıkla yüksek atlama dalında ukraynalı sergey bubka' nın 1994'te atladığı 6.14'lük dünya rekoru 25 yıldır kırılamıyor.

    * erkekler 4x400 metre bayrak yarışı dalında amerika birleşik devletleri bayrak takımının 1993'te kırdığı 2.54.29'luk dünya rekoru 26 yıldır kırılamıyor.

    * erkekler yüksek atlama dalında kübalı javier sotomayor'un 1993'te atladığı 2.45'lik dünya rekoru 26 yıldır kırılamıyor.

    * erkekler 400 metre engelli dalında birleşik devletlerden kevin young'un 1992 barcelona olimpiyatları'nda elde ettiği 46.78 dünya rekoru 27 yıldır kırılamıyor.

    * erkekler uzun atlama dalında birleşik devletlerden mike powell'ın 1991'de yaptığı 8.95'lik dünya rekoru 28 yıldır kırılamıyor.

    * erkekler gülle atma dalında birleşik devletlerden randy barnes'in 1990'da attığı 23.12'lik dünya rekoru 29 yıldır kırılamıyor.

    * erkekler çekiç atma dalında sovyetler birliğinden yuriy sedykh' nin 1986'da kırdığı 86.74 derecelik dünya rekoru 33 yıldır kırılamıyor.

    * erkekler disk atmada doğu almanya'dan jürgen schult'un 1986'da attığı 74.08 derecelik dünya rekoru 33 yıldır kırılamıyor.

    --------------------------------------------------------

    * kadınlar üç adım atlama dalında ukraynalı inessa kravets'in 1995'te kırdığı 15.50'lik dünya rekoru 24 yıldır kırılamıyor.

    * kadınlar heptatlon dalında birleşik devletlerden jackie joyner kersee'nin 1988 seul olimpiyatları'nda kırdığı 7291 puanlık dünya rekoru 31 yıldır kırılamıyor.

    * kadınlar 100 metre dalında birleşik devletlerden florence griffith joyner' ın 1988'de kırdığı 10.49'luk dünya rekoru 31 yıldır kırılamıyor.

    * kadınlar 200 metre dalında birleşik devletlerden florence griffith joyner'in 1988 seul olimpiyatları'nda kırdığı 21.34'lük dünya rekoru 31 yıldır kırılamıyor.

    * kadınlar 4x400 metre bayrak yarışı dalında sovyetler birliği bayrak takımının 1988 seul olimpiyatları' nda kırdığı 3.15.17'lik dünya rekoru 31 yıldır kırılamıyor.

    * kadınlar uzun atlama dalında sovyetler birliğinden galina chistyakova'nın 1988'de kırdığı 7.52'lik dünya rekoru 31 yıldır kırılamıyor.

    * kadınlar disk atma dalında doğu almanya'dan gabriele reinsch'nin 1988'de kırdığı 76.80'lik dünya rekoru 31 yıldır kırılamıyor.

    * kadınlar yüksek atlama dalında bulgar stefka kostadinova'nın 1987'de kırdığı 2.09'luk dünya rekoru 32 yıldır kırılamıyor.

    * kadınlar gülle atma dalında sovyetler birliğinden natalia lisovskaya'nın 1987'de kırdığı 22.63'lük dünya rekoru 32 yıldır kırılamıyor.

    * kadınlar 400 metre dalında doğu almanya'dan marita koch'un 1985'te kırdığı 47.60'lık dünya rekoru 34 yıldır kırılamıyor.

    * kadınlar 800 metre dalında çekoslavak jarmila kratochvilova'nin 1983'te kırdığı 1.53.28'lik dünya rekoru 36 yıldır kırılamıyor.

  • evi arayıp, evdeki yaşlı insana, "polis olduğunu, ilçede kuyumcu soyulduğunu, kuyumcuyu soyan çarşaflı kadının kimlik düşürdüğünü, kimliğin aradığı kişiye ait olduğunu, eve polis geleceğini ve evdeki altınları arayıp, el koyacağını" söylemiş olan dolandırıcının telefonu.

    bu iti, emniyet binasına gidip polise şikayet ettim, ancak sizin de başınıza gelebilir diye buraya yazıyorum. bu dolandırıcı itin telefon numarası internet'te kayıtlı olsun. geri arandığında ulaşılamıyor diyor. emniyetteki polis de zaten, "bu tiplere siz değil, onlar size ulaşabilir" dedi.

    bu it, polisim diyerek yaşlı insanları dolandırmaya çalışıyor. nasılsa artık, aradığı kişinin kimlik ve adres bilgilerine de sahip. senin, benim gibi adamlar yemez, ancak siz evde yokken annenizi, anneannenizi, halanızı, teyzenizi, dedenizi, vb. dolandırabilirler.

    ilçe emniyeti bir şey yapamam diyor. buradan türkiye cumhuriyeti savcılarına ve bu telefona servis hizmeti veren şirkete sesleniyorum; bu telefonun sahibinin peşine düşün, insanları dolandırmadan yakalayın. telefonun sinyal verdiği yeri tespit etmek, şahsa ulaşmak zor olmamalı.

  • benim bu. üniversite yıllarıma kadar makarna ve menemen dışında pek bir becerim yok idi. kahvaltıda yağda sucuk kavurmaktan başka bir becerisi olmayan iki adamla eve çıkınca birden oktay usta'ya bağladım azizim. sabah kalkıyorum sucuk, akşam eve geliyorum menemen... 15 günün sonunda bakmışım 2 kg vermişim. yok dedim bu böyle olmayacak, bu iki andavalın şu ev menüsünde bir sik geliştireceği yok . gittim marketten yarım kg fasülye aldım. annemden görmüştüm, o bir gece önceden ıslatıyordu. gece yatmadan önce çocuk gibi heyecanlanarak suya koydum onları. okuldan gelmem ile birlikte heyecan ile mutfağa attım kendimi. bir yandan odaya gidip internetten tarifine bakıyorum, diğer yandan mutfağa koşup uyguluyorum. lan 45 dakika oldu, tüp harıl harıl yanıyor fasülye bana mısın demiyor. hala daha taş gibi. aradan bir 45 dakika daha geçti ve sonunda kuru fasülye halini almaya başladı. ilk deneme olmasından dolayı biraz kötü yapmışım ama sonraki denemelerimde muhteşem bir fasulyeci oldum ben. ilerleyen günlerde yanına pilav yapmaya falan da başladım, sonra mercimek çorbası, türlü, patates yemeği derken bir baktım annem gibi olmuşum.(tamamen abartı)

    yalnız dikkatimi çeken birşey oldu. alt tarafı bir fasülye yapacaz 90 dakikada ancak pişiyor. milangazın tanesi olmuş 55 lira. buna ne gaz dayanır, ne bütçe. meğersem bunun da teknolojisi varmış. tabi ne bilelim, aradım valideyi sordum. yav dedi o öyle zor pişer, sana evde kullanmadığımız düdüklü tencereyi yollayım daha kısa sürede pişirirsin. hah dedim anacım elini ayağını öpeyim yolla. düdüklü tencere teknolojisini öğrenene kadar 15 günde bir tüp bitiriyoruz. beşiktaş, milangaz patronu demirören zamanı o dört portekizli yıldızı türkiye'ye getirdi ya; hah işte o benim kuru fasülye yapmaya başladığım günlere tekabül eder.

  • bu nasıl bir umursamazlıktır aklım almıyor artık. seçimden beridir halkta inanılmaz bir durgunluk var. zam üstüne zam yağıyor ve kimsenin sesi çıkmıyor.
    erdoğan istediği gibi at koşturuyor istediği yeri satıyor peşkeş çekiyor. ülkeyi babasının malı gibi kullanıyor ve hiç kimse bir şey yapmıyor.
    güzelim ülkemin bunların elinde çürümesi beni delirtiyor artık.
    muhalefetten bir şey beklemiyorum onlar da aynı bokun laciverti. başka bir kurtuluş yolu olması lazım.