hesabın var mı? giriş yap

  • hayvan gibi dürtülerine hakim olamayıp üreyenlerce linç edilen insanlardır. evladım parası yoktur, imkanı yoktur, sağlık sorunu vardır, ne bileyim denk gelmemiştir hayatını birleştirecek birisi, evlendiği kadında veya erkekte sağlık problemi vardır, çocuğu olmuyordur, borçları çoktur...

    bir gelecek bırakamayacağı bir can dünyaya getirmek istemiyordur. ulan hepiniz çocuğunuza iyi bir hayat vereceğinizden emin misiniz? o çocuklar büyüdüğünde iş aradığında, üç kuruş için sabahın beşinde metrobüs beklediğinde göreceğim sizi. evlatlarınız sizi nasıl anacak bekleyin bakalım.

    yemin ediyorum maymundan hallice yorumlar baştan aşağı hayvansal dürtü. birisi "soyumun devam etmesi için" demiş evladım sen kimsin? senin soyun devam etse ne olur etmese ne olur? sen olmasan dünya ne kaybeder olsan ne kazanır?

  • sozlukte ki yanlis anlasilmalarin onune gecmek icin bizzat konu olan yerden size yazayim. brondby aslinda bir sehir olmamakla birlikte ilce tabir edecegimiz sehre 45dk uzaklikta bir yerlesim yerinin genel adi. cogunlukta turklerin olusturdugu gocmen aileler kaliyor. ayni zamanda danimarkali`larin koloni evleri dedikleri yazlari gelip cimen-ot-bocek vs ozlemlerini gidermeleri icin satin aldiklari evler de burada. bu gorunen duzen aslinda koloni evlerin tasarimi, herhangi bir koy degil ve kullanicilarin yazin gecelik konaklamalarina izin veriliyor. yani siz buraya sahip olsaniz da kisin gelip kalamiyorsunuz. bazilarinda elektrik ve isitma sistemi bile yok. dusunun kisin nasil kalinabilecegini. buradan ev alabilmenin en onemli sarti 20km mesafede oturma izninizin kayitli olmasi. yani mevcutta zaten bir evinizin olmasi gerekli. ata`mizin hayalini kurdugunu soyledikleri koy yapisi ile uzaktan yakindan alakasi yok. (danimarka muhabiriniz gururla sunar)

  • hangi ilçe olursa olsun huzurun, refahın, barışın ve insan kalitesinin anlaşılmasında en önemli rolü kediler oynar. kediler bir ilçede inaan gördüğünde korkmuyorsa o ilçenin insanları iyi insanlardır. o ilçe yaşanılabilir bir ilçedir. şayet insan gördüğünde bir kedi, kendini kaybedip mahalle değiştiriyorsa oradan uzak durmak gerekir. kendi yaşadığınız il ve ilçeyle bu durumu karşılaştırıp da kendi gözlerinizle görebilirsiniz sonucu.

  • series x'in fiyat farkını hak ettiği karşılaştırma.

    - series x'in gpu'su: 12.14 tflops (rdna 2)
    - series s'in gpu'su: 4.06 tflops (rdna 2)*

    sx'in gpu'su 3 kat daha güçlü. 1080p ekran bile kullansanız, s ile x arasında 60 fps, 120 fps veya grafiksel iyileşme gibi farklar oluyor.

    - series x ram miktarı: 16 gb
    - series s ram miktarı: 10 gb

    sx'in ram farkı 4k çözünürlük için. fakat fark biraz fazla tutulmuş. dmc 5'in series s versiyonunda ray tracing olmaması muhtemelen vram farkıyla alakalı. gelecekte, gerek gpu gerek ram kaynaklı olarak, bu tür durumlar yaygınlaşabilir.

    mesela unreal engine 5 demo'su series x'te 2k@30 fps çalışıyordu. ileride onun gibi, grafiği çözünürlük ve fps'nin önüne koyan bir oyun yapılırsa series s'te ciddi kısıntı gerekir.

    - series x depolama boyutu: 1 tb (802 gb kullanılabilir)
    - series s depolama boyutu: 512 gb (364 gb kullanılabilir)

    bu da önemli bir fark. tabii harici depolama ekleme imkanı var; ancak next-gen upgrade'i alan oyunlar şu an sadece seagate'in nvme ssd kartlarıyla oynanabiliyor. normal usb sürücüler sadece eski nesil oyunları oynatmaya veya next-gen olanları saklamaya yarıyor.

    - cpu ve ssd hızı olarak x ile s arasında fark yok denebilir.

    kısaca, bütçe kısıtlamanız yoksa series x'e fark vermekten çekinmeyin. ayrıca, series s'in üzerine sadece 100 dolar ekleyerek playstation 5 digital edition alınabileceği unutulmamalı. series x'e yakın bir gpu ve daha üstün i/o arabirimini, dualsense ve exclusive avantajıyla birleştiriyor.

    * farklı mimarili gpu'ları kıyaslarken faydalı olacak bilgiler:

    (bkz: #116230478)
    (bkz: #115792803)

  • laik bükücü olmak iyi bir şey değil. laiklik, amerikada müslüman kimlikli birinin emniyet müdürü olmasını sağlıyor. çünkü devlet, dini kimliğe değil liyakata bakıyor.

    tanım: kendisini sevmem. fikirleri de benim için değersizdir

  • - evet dostlar, artık devrim günü yaklaşıyor... şimdi finans piyasalarını içten çökertme planımızın bir parçası olarak uzun süredir bankalara yerleştirdiğimiz marksist arkadaşlarımızdan birisi olan faruk dost geldiğimiz süreci anlatacak. buyur faruk dost söz sende...

    - bismillahirrahmanirahim. kalplerinde allah korkusu olan müslüman kardeşlerim dünya ölümlü dünya. gelin ibadetimizi yapalım, ahiretteki yerimizi kurtaralım, bu öğle namazını birlikte eda edelim...

    - ne diyorsun sen faruk dost? bankadan bahsedecektin, devrimden, o şanlı günden... hangi bankaya yerleştirmiştik biz seni?

    - albaraka türk: faizsiz bankacılığın doğru adresi.

    - hemen bu arkadaşı olimpos'a tatile gönderiyoruz. 15 gün. ağaç ev...

  • nevruza başka adlar takmaya çalışanlara kapak olan durumdur.

    faşik de sensin ipne.