hesabın var mı? giriş yap

  • yediğini içtiğini, evinin köşesini bucağını, nişanını, düğününü, balayını, hayatıyla ilgili her türlü detayı 7 milyar insanın bir tıkla ulaşabileceği şekilde paylaşan kişilerin olumsuz yorum aldıklarında mağduru oynamasını son derece iki yüzlü buluyorum.

    buse terim de onlardan biri.

    teşbih hata kaldırmaz ama hisselerini halka açıyorsan düştü çıktı diye ağlamayacaksın.

  • -jokond amcaaa
    -efendim güzelim?
    -hafta sonu bize gelsene
    -gelemem işim var
    -ama lütfen yaaa
    -niyekine?
    -parti vericem arkadaşlara senin de gelmen lazım
    -ne partisiymiş lan bu bacaksız?
    -cacık partisi
    -ahaha şimdiki çocuklar harika
    -gelicen mi gelicen mi?
    -eheh tamam tamam gelirim
    -oleeeyy hıyar da geliyor artık menümüz tamam!
    -lan!

  • bir filmi dram yapmanın en kısa yolu filmin bir yerine aşağıdaki diyaloglardan birini serpiştirmektir.

    çocuk histerik bir şekilde anasıyla konuşur.

    çocuk: danowan babam değil anlıyor musun, hiç bir zaman da olmayacak anne.
    anne: jashua, stop it. (dolu gözler)
    çocuk: babamın ölmesine sen sebep oldun sırf bu adamın damarlı borusunu emmek için.
    anne: joshua enough! (dolu ve kanlı gözler)
    çocuk: ayrıca cümle alem biliyor bu adamın kelebek misali sikip kaçtığını anne.
    anne: çota!

    danowan: joshua, allah senin belanı versin lan.

  • açılın otel işletmecisi geldi.

    öncelikle sevgili tatil severler gitmeyi planladığınız yerdeki otel yorumlarına baktınız ve aklınıza yatan bir kaç otel var.

    bir çok otel internet fiyatını yüksek koyar, bizim gibi. çünkü o tarihe gelene kadar hedeflediği bedeli ödeyecek misafir muhakkak bulur. şöyle bir örnek vermek gerekirse; son dakika alınan odalar dip fiyata verilebilir. eğer otelde müsait odalar varsa aynı gün kalmayı deneyip bu rezervasyonu 17.00’den sonra yapabilirsiniz. aynı tip oda için eskiden rezervasyon yapan kişiden %50’ye kadar daha az ödeme şansınız olur. yani otelimize 2 ay önce rezervasyon yapan biri 1000?’ye konaklarken son gün gelen kişi 600?’ye kalabilir. bu müşteri kaybedilmek istenmez. her işletme bu tarz müşteriyi sever ve genelde havada kapar.

    durumumuz uygunsa nakit ödemeyi teklif edebilirsiniz, işletmesine göre değişir ancak bu ödeme türü size %8’lik bir avantaj sağlayabilir.

    internet fiyatı ve telefondan arayarak aldığınız fiyatı karşılaştırın. karşı tarafa nazik olursanız pazarlık etmeyi muhakkak deneyebilirsiniz.

    ets, booking, otelz gibi aracı platformlar %18’e kadar kesinti uygular. bu oran genelde %15’tir.

    şimdi bir oteli internetten incelediniz diyelim. bir odaya baktınız fiyat olarak 1000? görünüyor. her halükarda otel aracı firmadan en fazla 850? alacaktır. eğer son günü beklemem, risk almak istemem derseniz oteli arayarak 800? teklif edebilirsiniz. eğer teklif reddedilirse nakit ödeme teklif edebilirsiniz, yüksek ihtimal kabul edilecektir.
    eğer ben son günü beklerim derseniz bu oda için yerine ve müsaitliğe göre 550? teklif edebilirsiniz. buradaki en önemli nokta karşı tarafa nazik olmaktır. tatlı dilin gücünün bir çoğumuz farkında değiliz.

    herkese iyi tatiller.

  • bu ülkede genelleme yapmanın yanlış olmadığının en net kanıtı ülkücüler ve siyasal islamcılardır.

    ülkücüler ve siyasal islamcılar bu ülkenin kanseridir.

  • tarafları dinlemeye gerek yok arkadaş, neyini dinleyeceğim. birisi müşteri, diğeri hizmeti veren. müşterisinin kafasında sandalye kıran mekana gidilir mi? hesap 850 gelmiş, kişi başı normalmiş. peki bu içmedikleri şalgam suyunun parasını almayı haklı gösterir mi? hayır.

    55 yıllık aile işletmesiymiş, yok adını arkasındaki koy'dan almış. bunlardan kime ne, bize ne. hesapta olmayan bir şeyi, hesaba eklemiş bu mekan. sonra da, müşteri ne kadar bağırır çağırırsa (ki haklı), alttan almak yerine , sen de efelen, sonra kavga çıksın ve 7 kişinin üstüne (bayanlar da var sanırım), 20 kişi çullan.

    ayıp kardeşim ayıp. 55 yıllık aile işletmesinin düştüğü durum bu işte. bu işletmeyi savunan arkadaş da, biz seviyoruz gelseniz de gelmeseniz de demiş. bence merak etmeyin, sizde bu yaklaşım devam ettiği sürece zaten yavaş yavaş kimse gitmez o sizin adanıza. evet sizin adanız ya orası, memleketin bir adası değil, sizlerin adası. sonradan şöhreti bulmuş, ne oldum delisi restoranların milleti kazıkladığı sizin adanız, sizde kalsın.

    tanım ; adalıların çok sevdiği 55 yıllık aile işletmesi ama müşteri dövüyorlar.

  • aldığı parayı sonuna kadar hak eden nadir menajerlerden biri, hatta önde gideni. türkiye liglerinde hala batuhan'ı kabul eden klüp bulabildiğine göre, kendisiyle kız istemeye çok rahat gidilebilir.

    not: başlık boş bkz idi, doldu. (bkz: #43923499)