hesabın var mı? giriş yap

  • yok maske kimsin sen, yok adalet bakanı değişmiş, tüik başkanı görevden alınmış derken merkez bankası'nın denetlenmesine dair yönetmelik değiştirilmiş, kimsenin umurunda değil.

    29 ocak 2022 resmi gazetede yayınlanan yeni yönetmelikle birlikte, 29.08.2009 tarihli merkez bankası denetim yönetmeliği yürürlükten kalkmış.

    bazı maddeler de kaldırılmış gözüküyor, merkez bankası denetleme genel müdürünün atanması, denetim elemanlarının atanması ve yükselmesi ile ilgili maddeler (madde 8 /3, madde 11 ve madde 15), yine atama için yazılı ve sözlü sınavlara ilişkin maddeler (madde 18 den madde 29 a kadar).

    yeni yönetmelikte, denetim genel müdürü ve denetim elemanlarının atanabilmesi için banka içinde 7 yıl görev yapmış olmaları şartı yok.

    kaldırılan maddelerden bazıları;

    "teşkilat / madde 8

    (3) bankada denetim elemanı olarak en az yedi yıl görev yapmış olanlardan en fazla üç denetim elemanı, genel müdürün teklifi ve başkanın onayı ile üç yılı aşmamak üzere genel müdüre görevlerinde yardımcı olur.

    madde 11 – (1) denetim genel müdürü, bankada denetim elemanı olarak en az yedi yıl görev yapmış olmaya ilaveten genel müdürlük dışında en az üç yıl yöneticilik yapmış bulunanlar arasından, bankanın ilgili düzenlemelerine göre atanır. "

    " denetim elemanlarının atanmaları ve yükselmeleri

    madde 15 – (1) denetim elemanlarının atanmaları, bankanın ilgili düzenlemeleri dahilinde gerçekleştirilir.

    (2) denetim elemanı olabilmek için mesleğin gerektirdiği niteliğe sahip bulunmak ve banka tarafından bu maksatla açılacak sınavlarda başarı sağlamış olmak şarttır. genel müdürlüğe, banka içinden ve dışından naklen denetim elemanı atanamaz.

    ....

    yeni yönetmelikte genel müdürün danışma kuruluna da ekstra bir yetki tanınmış.

    (3) danışma kurulu, incelediği raporlar arasında mahiyeti itibarıyla uygun görmediği raporları gerekçesini belirtmek suretiyle yeniden düzenlenmek üzere bir defaya mahsus olarak ilgili denetim elemanına iade edebilir. denetim elemanı, danışma kurulunun görüşü doğrultusunda raporu yeniden düzenleyebileceği gibi, gerekçesini belirtmek suretiyle raporunda değişiklik yapmaksızın danışma kuruluna tekrar sunabilir.

    yine diğer bazı maddelerde de değişikliğe gidilmiş olsa da en çok göze çarpan, denetleme genel müdürünün atanması ve denetçilerin atanması, sınav sistemi ile ilgili maddelerin kaldırılmış olması.

    eski yönetmelik

    yeni yönetmelik

    edit: eski yönetmelik tarihi düzeltildi.

    edit: resmi gazete yayınladığı gece incelediğim ve başlık açtığım tespitler birkaç gazete tarafından yayınlanmış.

    cumhuriyet - merkez bankası yönetmeliği değişti

    merkez bankası yönetmeliği değişti, liyakat kaldırıldı ( birebir ekşi sözlük başlık metnini haber yapmış

    anadolu ajansı (yorumsuz sadece haber)

  • * bir bulaşık makinesini bulaşık makinesi yapan sadece iki özellik vardır: sıcaklık derecesi ve dakika ayarı. onun haricinde yok kristaller için yok çok yağlılar için diye itelenen programlara aldanmayın. neticede tüm programlar, sıcaklık ile dakika ayarlarının belirli kombinasyonlarından oluşuyor. on yedi ayrı programı da olsa günün sonunda dönüp dolaşıp hep aynı iki veya üç programı kullanıyorsunuz.

    * kısa program veya yarım yük özelliği olması iyidir. çok zaman kaybetmeden ıvır zıvır yıkamaya faydası olur. arayacağınız tek ekstra özellik bu olsun ki zaten artık hepsinde vardır diye düşünüyorum.

    * makinenin tabanı kalın plastik materyal değil de çelik olmalı. plastik ne kadar kaliteli olursa olsun koku yapar, asla tavsiye edilmediğini biliyorum.

    * yetkili servis ağı ne kadar genişse o kadar az başınız ağrır, cins cins markalara yönelmek yerine anam babam usulü bilindik markaları gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

    * bulaşık makinesi sadece bulaşık yıkamayı kolaylaştırması nedeniyle değil, aynı zamanda kirlileri yerleştirdiğiniz için mutfak tezgahını da derli toplu tutmaya yarayan bir beyaz eşya. artık lüks olmaktan çıktı. ayrıca su israfının da önüne geçiyor. ben ilk yıllarda kirlileri önce sudan geçirir sonra makineye yerleştirirdim. daha sonrasında deneysel olarak baktım ki, aşırı kirli olmamak kaydıyla tabak çanaklarınızı sudan hiç geçirmeden koysanız bile tertemiz çıkıyor. makinenin sınırlarını test etmek o nedenle önemli, su israfına dikkat etmeli.

    bende beko'nun en basit 3 programlı, ekranı bile olmayan, çevirmeli düğmeli bir modeli var. 7 yıldır bir kez olsun sorun çıkarmadı. beko, arçelik, vestel markalarının az programlı herhangi bir modeli işinizi görür diye düşünüyorum.

  • para amaç olduğu için normal bir insan parayı unutmaz diye düşünülmüş sistem. kart araç, para amaçtır. insanlar kartı unutuyor diye böyle uygun görmüşler ama parayı unutmayı nasıl becerir insan akıl sır ermez.

  • karpuzların hemen yanında, kapının önünde deniz malzemeleri bulunur.

    şişme simitler deniz yatakları deniz topları gibi.

  • sizin alacağınız önlemlerin allah belasını versin. 5 saniye süren 5.7 şiddetinde bi deprem oldu, ne internet çalışıyor, ne telefonlar.

  • milyon dolarlar kazanmışsın bir de bunu gizli saklı yapmamışsın. tam tersine göz önünde bulunarak yapmışsın. magazin medyası tarafından 20 yıldır yok şöyle güzel yok böyle yetenekli hem de ne biçim sporcu diye sürekli pohpohlanmışsın. sonra da ben çok zorluklar çektim.

    tanımayan etmeyen biri olsa sanacak ki kürt olduğu için işten çıkarılmış, aç kalmış kimse yüzüne bakmamış. sonra azim etmiş kendi işini kurarak tüm bunlara rağmen zengin olmuş.