hesabın var mı? giriş yap

  • londra'lı genç bir ingiliz kızı, havanın iyice karardığı bir saatte, yolunu kısaltmak için regent park'tan geçerek evine gitmek istiyor.
    genç kız, gece elektriklerin az aydınlattığı karanlık yolda yürürken, magandanın biri çirkin lâflar atıyor, kızı korkutuyor.
    dehşete düşen genç kız çığlıklar atarak kaçmaya başlayınca, etrafta bulunan ve kızın sesini duyan ingiliz gençler koşup saldırganı yakalıyorlar.
    adam yargılanıyor. ingiliz hâkim ona “7 yıl ve 7 gün hapis cezası” veriyor.
    hâkime soruyorlar:
    “adam kıza elini bile sürmemiş, sadece korkutmuş. bu 7 yıl, 7 günlük ceza çok ağır değil mi?”
    ingiliz hâkimin cevabı :
    “kızı korkutmanın cezası sadece 7 gündür. 7 yıllık ilâve ceza ise ingiliz kızlarının gece parkta dolaşma ve parktan geçme özgürlüklerine saldırmanın cezasıdır!”

    kisinin hak ve ozgurlugune yapilan tecavuzdur. az biledir. emsal teskil etmelidir. kimse kimsenin fotografini, hele ki edep yerlerini, ce ke mez.

  • "kariyerindeki en başarılı olduğu iş; azeri kızı günel'in klibinde "oy didem'i" oynamış olması" demiş hakkında ahmet hakan.

    ahmet hakan ile aynı safta durmamı sağlayan hatun kişidir.

  • yıl 2011. kardeşimle alışverişe çıktık, bir alışveriş merkezindeyiz.

    - abiii. bu döner kapılar ne işe yarıyor??

    + güvenlik amaçlı. mesela avmye bir hırsız girdi ve koşar adımlarla dışarı çıkmaya çalışıyor. hırsız döner kapının tam ortasındayken; güvenlik görevlisi kapıyı durdurup, hırsızı hapsediyor ve polisi arıyor. *

    - vaaay süpermiş..

    bilmiyorum demeyi kendime yediremedim, salladım gitti..
    " babalar herkesi döver, abiler herşeyi bilir altın kuralı.. "

    yıl 2016.
    çalıştığım otele yeni bir eleman başladı geçen hafta. kendini beğenmiş, ukala bir tip..
    herşeyin en iyisini ve en doğrusunu bildiğini sanıyor..

    - müdürüm bu döner kapının kumandası nerde?

    +şalterden kapanıyor o. teknik servis bakıyor. seninle alakalı değil.

    - nasıl yani? diyelim ki acil bir durum oldu ve otele hırsız girdi. ben teknik servisi arayana kadar ohoooo. adam kaçar gider..

    +ne??

    - bu döner kapıların ne işe yaradığını biliyor musunuz müdürüm?

    + enerji tasarrufu. kapı her açıldığında içerisinin soğumaması için, içerideki havanın korunması için.

    - ne alaka? kapıyla tasarruf mu olur? güvenlik için o kapılar. dışarı kaçmaya çalışan birini ortada hapsedip, polis gelene kadar kaçmasını engellemek için.

    + namık kemal lisesinde mi okudun sen?
    -evet.

    + onur'u tanıyor musun?
    - kıvırcık olan mı?

    ne güzel söylemiş mark twain..
    "gerçek ayakkabılarını giyene kadar, yalan dünyayı 3 kere dolaşır."

  • albus dumbledore isimli zat-ı şahanelerinin hayat görüşü doğrultusunda yapılmış olan atamalardır.

    albus dumbledore; kişinin nereden geldiğinin, ne olduğunun bir önemi olmadığını düşünen, t.c. anayasası'nda da yer edinmiş olan eşitlik ilkesine sonuna dek bağlı olan ve her daim liyakat çerçevesinde hareket etmeye çalışmış bir yönetidir. remus lupin, deli-göz moody, rubeus hagrid gibi (bkz: outcast) kişilere olan inancı bunun en büyük kanıtıdır.

    rubeus hagrid isimli şahsa öğrencilik döneminden beri kol kanat germiş, ırkçılıktan gözleri kör olmuş diğerlerinin aksine, yarı-dev kimliğinin arkasındaki insanı görerek kendisine bir şans vermiş, rubeus hagrid de dumbledore'u hiçbir zaman bu kararından dolayı pişman etmemiştir. kendisi, okullu değil alaylı bir öğretmen olarak öğrencilere bir kere bile "bu bilgiler gerçek hayatta ne işimize yarayacak?" dedirtmemiş ve sihirli yaratıklar ile ilgili tecrübelerini gelecek nesillere aktarmış, insanlara hayvan sevgisi aşılamıştır.

    sybill trelawney, büyük kahin cassandra trelawney'nin alt soyundan gelmesi sebebiyle aynı yeteneklere sahip olması ihtimali ile mülakata çağrılmış, ilk başta başarılı bir performans gösteremese de mülakatın son anında karanlık lord hakkında yaptığı kehanet ile kendisini ispatlamıştır. dumbledore'un, trelawney'i işe almasının bir sebebi de yaptığı kehanetten dolayı "kendisi farkında olmasa da" hayatının tehlikede olması, dolayısıyla şato içerisinde güvende tutulması gerektiğinden dolayıdır.

    lockhart'a diyecek hiçbir şeyim yok adam tam bir aveldi ya.

  • not. fanboy falan değilim lan sony'nin amk. mühendisim.
    xbox'ı da hayatımda 1 defa açtım onda da anasınıfı bebesi gibi karakterine bıyık yap diyince kaldırdım attım.

    sony kendi "teardown" videosunu yayınladı. bu hareket yıllardır görmediğimiz mükemmel bir olay. ayrıca bunu yaparak fiziksel kısıma ve detaylara verdiği önemi de bize göstermiş oldu.

    -ayak tek vidayla sökülüyor
    -ayağın altında vidaya yer var
    -ayağın altında kasada boş kalan vida yerini dolduracak bir pul var
    -ayağın içindeki döner mekanizma vida koyulan boşluğu saklıyor. (oha lan)
    -ps5'i sökmek çok basit, inanılmaz derecede hızlı ve temiz. (geçen hafta ps3'ü açıp termal macunu değiştirdim, çıkardığım vidaları kağıda buradan çıkardım diye işaretleyip koymasaydım sağlam parça arttırırdım, açılma prosedürünü bildiğim halde kasanın 2 plastik dişi kırıldı, 1 yemek masası parça çıktı)
    -bakıma ihtiyacı olan parçalara sadece 2-3 hareketle ulaşılabiliyor. özellikle fanlara ve hava boşluklarına erişim çok kolay.
    -hayvan gibi heatsink var makinede. 5 kilo gelir heralde.
    -bomba geliyor, ps5 normal termal macun kullanmıyor. sıvı metal kullanıyor. yani 6-8 yılda bir değiştirmek gereken bildiğimiz macunlardan değil. hayvani bir ısıl iletimi var ve ömrü yok. buna karşın ps5'inizi biryerden düşürmek istemezsiniz kesinlikle, heleki sıcakken olabildiğince sabit durmalı. sıvı metalin etrafında hertürlü önlem var ancak yinede oynaşmamak gerekli.
    -sıvı metalden ve 5 kiloluk heatsink'den anladığım kadarıyla işlemci de ekran kartı da overclock.

    sorunlar,
    -dediğim gibi sıvı metalle sıcakken oynaşmamak gerekli ne kadar önlem alınırsa alınsın.
    -ssd anakarta lehimli. ssd'ler süper ilerledi ancak ileride çıkacak sorunlara karşı anakart değişimi gerekecek. özellikle ssd keşke lehimli olmasaymış. ev kullanıcısı için bu hiç de sıkıntı değil ancak kafelerde bir süre sonra ssd'ler patlamaya başlar heralde. bu tür ssd'ler normal ev kullanıcısını 10-15 yıl idare eder çok şanssız değilseniz.

  • ayak altında insan olmaması. her insanın mekanı, odası katı vs var. dolayısıyla sağda solda dolaşırken insana rastlamazsınız. fakir evlerinde her yerden insan çıkar alan dar olduğu için. mutfağa gidersiniz 3 kişi, koridorda 2 kişi salon desen stadyum gibi.
    zengin evlerinde insanı arayıp bulmanız lazım.