hesabın var mı? giriş yap

  • polis bir yakınımdan direkt alıntı.

    "polis okulunu bitirdik bizi ilk istanbul aksaray'a verdiler. çevik kuvvet. bir gün aksaray'da bizim arkadaşların da takıldığı bir lokantaya girdim. yemeklerinin lezzetli olduğunu söylemişlerdi. kuru fasulye pilav istedim. garson getirdi ama atar gibi bıraktı tabakları önüme. yemekleri bu kadar güzel olan bir yerin personelinin bu kadar suratsız olması ilginçti tabi. neyse yemeğimi bitirip kasaya yöneldim. "abi elinize sağlık valla çok güzelmiş kurunuz" dedim. ve yirmi lira uzattım. adam bir paraya bir bana baktı. "memur bey şaka mı yapıyorsun?" dedi. ben kuru fasulyesini övdüğüme diyor sandım. "hayır dedim valla çok güzel de pek ilgilenen olmadı masayla..." dedim şikayetimi de bildirdim. kasadaki adam altın bulmuş gibiydi. birden "abi allah senden razı olsun be. burada polisler her gün yerler de para veren pek olmazdı. elemanın davranışları için de özür dilerim. o da bu durumdan dolayı böyle davranmıştır. çok özür dilerim" dedi. ben de paramın üstünü alıp çıktım ama çok da şaşırdım. allah haram yemekten korusun bizi ne diyeyim"

  • şirket içinde kovulma eşiği akşam çıkarken sandalyesini yamuk veya masasını dağınık bırakması olan (abartmıyorum) çalışanların yaptığı videodur.üç sene önce toplu olarak tazminatsız kovulan arkadaşlarınızdan utanın bari diyeceğim de sizin de işgüzar yöneticilerin kurbanı olduğunuz videodaki yapmacık hareketlerden belli zaten.

  • bedelli askerlik ben de istiyorum da, bedelli olmazsa oy vermem diyenleri görünce kanım donuyor. bu mu yani? bu kadar basit mi?

    tanım : haysiyetsizlerin toplandığı bir hashtagdir.

  • hakikaten kuscam yeter.

    bende bi kuzen var, ne zaman bi araya gelsek sevgilisi olsun olmasın ''şşş yok mu lan güzel arkadaşın, wala niyetim ciddi'' der durur. bilirim piçin önde gideni. yüzüne de söylerim.

    3-5 ayda bir facebookta ilişki güncellemesi yapar ve sülale istisnasız beğenir bu güncellemeleri.

    ve şimdi beyimiz yine yeni bir sevgili yapmış, sağolsun duyurdu (ilan etti - haykırdı) tüm arkadaş listesine.

    ilişkisi var yazısının ardından başladı fotoğraf bombardımanı. kızla yanyana da bir tane fotosu yok he. hep kendi tek ve kızın tek fotolarını paylaşıyo
    altında yorumlar gırla.

    kuzenin fotosu, altında hemen kızın yorumu ''seni seviyorummmmm'' dayılar, teyzeler like like like
    kızın fotosu, altında hemen kuzenin yorumu '' gel artık seni seviyorum'' dayılar teyzeler yine like like like
    facebook gönderisi, ''çok şükür çok mutluyum ve çok seviyorum'' likelarrr....
    şarkı paylaşmacalar, ''aşkım seni çok seviyorum'' like... like... like....

    tanrımmm bitmiyorlar... tiksindim, iğrendim, midem bulandı. bu kadar yavşak, bu kadar abaza, bu kadar buldumcuk bir kuzenim olduğuna, onunla aynı kanı taıdığıma inanamıyorum. lan it bi de 27 yaşında, lan bulamayan bi insan da değil yakışıklı çocuk.

    nasıl bu hale geldi yeminle çözemedim. abisi sen erkeksin ya allasen biraz ağır dur. yavşak yavşak kalpler yapıp durma, bu ne ya. lan kendini kepaze ettin tamam bari bize acı lan.

    bak yeni bi gönderi daha şimdi,

    ''ilişki durumu yaptım saolsun ailem arkadaşlarım beğendi, biraz dile düştük, nazara gelmeyelim aşkım seni seviyorum <3''

    oyhh.. şiştim..

  • yılını tam hatırlamıyorum ama bayağı eski bir hadisedir. sezen cumhur önal sunuyor: "evet sayın izleyiciler, şimdi gary moore söylüyor, still got the blues, hala bluzunu saklıyorum"

  • verin gitsin. napacak ki çocuk? en fazla temayla oynar, kapıları açıp toplu çaylak alır, beğenmediklerini uçurur falan. aa bi dakka lan, onlar zaten şu anda da yapılıyordu, değil mi?

  • yurt dışına taşınmak istemiyorum, türkiye artık güzel ve yaşanılası bi yer olsun yakamızı bıraksınlar istiyorum.

  • bozulmus harddiskten sokulen iki miknatis ile itinayla oynadiktan sonra, ulan ders vardi bi okula ugrayayim diye yurttan firlayip yemekhaneye dogru yola koyuldum. bu esnada hayvani guclu mıknatısları okulda saga sola cak cuk yapistirma maksadiyla pantolonun arka cebine koyup yemege gittim. yemek sırası vs. derken itu nun guzel yemekhanesinde cama yakin bir kenarda (ki neredeyse her taraf cam zaten) bir masaya tabldotu indirdikten sonra plastik bardakla su almaya dogru masalarin arasindan otobuste sagli sollu ilerleme teknigi kullanarak ilerlerken bir anda garip bir hisse kapilip arkami dondugumde yemek yeme pozisyonunda masaya egilmis agzi acik bana bakan genc muhendis adayi arkadasimin surat ifadesine takildim. bana sanki bir uzayliymisim gibi bakiyordu. kaslarimi biraz kaldirip kafami yavasca sola cevirip bir sey mi oldu gibilerinden tavir yapiyordum ki muhendis adayimizin bile anlam vermekte zorlandigi mazaraya ben de tanik oldum. tabldotun ust kismindaki kasigi kicima yapismis benle geliyordu. ne desem bos artik. bu sok anindan yararlanip kasigi biraz abanarak miknatistan ayirip pardon kasiginiz bana yapismis diyerek elemanin tabldota birakip hizla su almaya gittim. artik o kasikla yemek yedi mi yoksa benim hakkimda ulan adamda ne got var varmis gibi mi dusundu bilmiyorum ama ben bile gulmekten yemegimi zorla yedim.

  • massachusetts teknoloji enstitüsü’nde çalışan dr. canan dağdeviren dünyanın en seçkin üniversitelerinden olan harvard üniversitesi tarafından “genç akademi üyeliğine” (junior fellow of harvard) seçilen ilk türk oldu.
    dr. dağdeviren, harvard society of fellows (üst üyeler topluluğu) tarafından verilen en yüksek oyu aldı. 1933 yılında kurulan harvard society of fellows, kariyerlerinin başında harvard üniversitesi tarafından olağanüstü akademik potansiyelleri nedeniyle seçilen, bireysel gelişimlerini ve entelektüel işbirliklerini arttırmak için önemli akademik ve entelektüel fırsatlardan yararlanan bir araştırmacılar topluluğu. harvard society of fellows’un üyeliği ise ömür boyu. 1985 istanbul doğumlu dağdeviren, 2007’de hacettepe üniversitesi fizik mühendisliği’nden mezun olduktan sonra, 2009’da da `sabancı üniversitesi malzeme bilimi ve mühendisliği programı`’nda yüksek lisans eğitimini tamamladı. daha sonra eğitimini abd’de sürdürdü.
    http://www.canlihaber.com/…n-ilk-turk-ol-51879h.htm

    ayrıca: http://www.youtube.com/watch?v=k5cm2yjo3zc

  • burun ameliyatı geçirip sonrasında (kış aylarına denk geldiğinden, klima vs etkileri bir de) fena bir burun tıkanıklığı yaşayan şahsımın önereceği fikirler:

    - burnu çekmeyin, sümkürmeyin. illa bir şey çıkarmak istiyorsanız duş sonrası yapmayı deneyin.
    - duş sonrası kulak çubuğu ile bolca saf zeytin yağını burun içlerine sürün ve hafifçe çekin, aynı işlemi bepanthen ile de yapabilirsiniz ama onu çekmeyin.
    - kaynar su-vicks karışımı olan bir kaptaki buharı en az bir 5 dk çekin. yukarıdaki işlemleri bundan sonra da yapabilirsiniz.
    - buhar makinası hiç kullanmadım ama yatak odasında daha fazla olmak üzere ve oturma odasında kalorifer yanlarında nemli bez-havlu ya da su mutlaka bulunuyor. bu yöntem boğaz kuruluğunu da önlüyor.
    - serum fizyolojik / izotonik steril kullanmak. bildiğin tuzlu su. kendin de yapıp kullanabilirsin. ben eczaneden alıyorum. günde 2-3 kere buruna sıkıp çekiyorum, sonrasında sümkürebilirsiniz size kalmış.
    - nazalnem burun spreyi kullanmak. burun içi nemlendiricidir. zeytinyağı-bepanthen işleminin aynısı yapıyor ama dışarıda daha pratik oluyor. benim işte masamda duruyor mesela. özellikle ofis klimaları berbat yapıyor burnu. her deliğe birer kere sıkıp başı yukarıda tutacaksın 10 sn. genize kaçabiliyor bazen dikkat edin. burunu büyük ölçüde nemlendirip nefes almayı sağlıyor.
    - en pratiklerinden ama geçici çözüm burun deliklerine vicks sürmek.

    benim büyük ölçüde burnumu açtı bu yöntemler ama zaten septum deviasyon/konka ameliyatı olduğum için burnumun gitgide düzelmesinden de kaynaklanıyor olabilir :)

    hiçbiri yararlı olmuyorsa doktora görünmek şart. sol burnumun deliğinin %80 kapalı olduğunu 29 yaşımda muayeneden sonra öğrendim. bunlar çare olmuyor o zaman.