hesabın var mı? giriş yap

  • --- spoiler ---

    - breaking bad nedir?

    - jesse'nin, walter'ın kafasına silahı dayadığında gerçekten bastırması ve walter'ın alnının ortasında çıkan namlu izidir.

    ayrıntılarına ve titizliğine kurban olduğum dizi.

    --- spoiler ---

  • kızılmaması gereken çiftler.

    genciz, otobüsün en arka sırasına oturan kişilerin karizmatik olduğunu düşündüğümüz ve her fırsatta bu sırayı arkadaşlarımızla beraber işgal ettiğimiz yıllar...daha ses tonumuzu da ayarlayamıyoruz. yaptığımız her espri yüksek ton ve pitch'ten çıkıyor. bazen grupta bir kaç kız oluyor, yüzyüze konuşacak kadar samimi olmadığımız için diğer bir sap arkadaşımıza esprilerimizi baya bi yüksek sesle yapıyoruz ki kız da duysun gülümsesin. hafif bi gülümsesin hemen yavşamaya başlayacağız.

    tabi bu yüksek sesle yaptığımız ve çok komik olduğunu düşündüğümüz esprilerin olgun kişiler tarafından beğenilme olasılığı çok düşük. hadi diyelim beğenilme ihtimali var, yine de adamın tek derdi o olmayabilir. kim bilir kafasında ne fırtınalar kopuyor, nasıl baş ağrısı çekiyor o sıralar. arkasına dönüp hafif bir kızgınlıkla uyarıyor bizi.
    eğer insanlara biraz saygılı bir grupsak sus pus devam ediyoruz yolculuğa, ya da sesimizi kısıyoruz. ama gücünü ergenliğinden alan bir arkadaşımız varsa yanımızda "sanane be, babanın otobüsü mü" diye çemkiriyor belki babası yaşındaki adama. ortam geriliyor.

    işte bazen gücümü ergenliğimden aldığım yıllar aklıma geliyor, bu çemkirmeyi de yaptığımı hatırlıyorum. şimdi utanıyorum. insanların tek derdinin gruptaki kızların dikkatini çekmek olmadığını, çok daha kritik meselelerin insanın kafasını meşgul ettiğini, yolculuğun bunları düşünmek için önemli bir fırsat olduğunu, o yaşlarda yaptığım esprilerin gerçekten de komik olmadığını anlıyorum.

    demem o ki, konuşmadan oturan bu çiftler de yaşayacaklarını yaşamışlar, eleklerini asmışlardır. nezih bi ortamda bir saat oturup beraber kafa dinlemek en önemli ihtiyaçlarından biri olabilir. zamanla onları anlayacak duruma da geliriz belki. yani belki diyorum bak, kesin bir şey demedim.

  • reichsbürger denilen 1871 alman imparatorluk yasasının baz alındığı düzene dönüşü arzulayan örgüte karşı yapılmış operasyon.

    reichstag binasına saldırmayı, güç kaynağına saldırarak iç savaş benzeri koşullar yaratmayı ve daha sonra iktidarı almak için federal hükümeti görevden almayı planladığı alman medyasının iddiaları arasında.

    örgütün ideoloğu heinrich reuss son bir kaç yıldır reisch vatandaşlık tezlerini kitlelere empoze etmek için yoğun uğraş veriyor, bugün yapılan operasyonda kendiside tutuklananlar arasında yer alıyor, thüringen civarında köşkü olan reuss üyelerini kendi villasında toplayarak yönetime karşı kalkışma planı yapıyor, örgütün görüşlerine göre günümüz alman devleti bir şirket gibi ve bunun ortadan kaldırılması gerekiyor.

    plana göre bir gölge kabine çalışması yapılıyor ve bu iş içinde eski afd üyesi birgit malsack görevlendiriliyor, bir başka zanlı ise hukukçu olan tim paul gölge kabinede dış işleri bakanı olarak görevlendirildiği açıklandı ve tutuklananlar arasında.

    bununla birlikte örgütün içerisinde eski bundeswehr askerleri olduğu için polis tarafından son derece tehlikeli olarak kabul ediliyor, emekli askerlerin bazıları zimmete silah geçirdiği için ordudan atılmış.

    daha önce örgüt üyesi olan biri trafik polisi denetiminden kaçmak istediği için geçtiğimiz ay gözaltına alındı.

    bununla birlikte polis teşkilatında görevli bir kişi bir gösteri sırasında hitler selamı verdiği için kovuldu ve kendisi bu örgütün üyesi.

    federal sağlık bakanı karl lauterbach'a yönelik suikast planı nedeniyle 4 kişi yine gözaltına alındı.

    örgüt şu anki almanya devletini tanımıyor ve gerekirse şiddeti meşru görerek yapının tamamen değiştirilmesini savunuyor, üyeleri geçtiğimiz yıllarda polise karşı şiddet adam öldürme, yaralama va bir çok olaya karıştı ve kendi hayali devletlerine ait pasaport çıkaracak kadar ütopik noktaya gittiler, ekim ayı içerisinde yapılan soruşturmada ülke içi iş savaş senaryosu oluşturup almanyada elektrik kesintisi yapma planları olduğu ortaya çıktı.

    çıkardıkları pasaporta dair görsel;

    https://ibb.co/nlhrvty

  • 300.000 tanesi kız olsa, 150.000 tanesi güzel olsa, 75.000 tanesi benim yaş aralığıma hitap etse, 37.500 tanesi bana yüz verse, 18.750 tanesini ben beğensem..

    süper haber!

  • yav yürü git be dayı.. kız bir pantolon bir beyaz body giymiş ''anadan üryan dolaşıyorsun,beni tahrik ediyorsun'' diyorsun ya...
    kadının kıyafetinin depremle ne ilgisi var be.. kafayı yemişsin,sağa sola sataşmaya yer arıyorsun.
    senin kafa yapının içine edeyim küfrettiriyorlar ya...

  • adamlar haklı bence çanakkale'de zafer kazanan bu uğurda silah arkadaşlarını kaybeden askerlerini şehit veren mustafa kemal bile diyor ki sizin evlatlarınız artık bize emanettir..
    düşmanını bile bu şekilde sahiplenen bir liderden evinde oturup diriliş izleyen gruptan oy toplamak için bu sözleri söyleyen bir lidere sahip olmak zor bir durum malesef...

  • diğer ülkelerde durum böyle midir bilmiyorum ama türkiye'de son derece mide bulandırıcı bir hal almaya başlayan şımarıklıktır.

    yıllar ilerledikçe ve insanlar biliçlendikçe bu şımarıklığın azalması gerekirken ülkemizde tam tersi bir durum söz konusu. problemin kaynağı ise evlenen kadınlardan çok onların akıllarına giren aileleri. son derece entelektüel biriyle bile evleniyor olsanız eğer kadının ailesi geri kafalıysa o şımarıklığı çekeceksin kardeşim kaçışı yok.

    en eğitimlisinden en cahiline kadar türk kadınını esir almış olan bu virüsün bir an önce yok olması en büyük temennim.