hesabın var mı? giriş yap

  • durumu çok net anlatan fıkralardır.

    18 yaşındaki kız, annesine iki aydır adet görmediğini söyler. annesi, çok tedirgin olur ve eczaneye bir hamilelik testi almaya gider ve sonuçlar kızın hamile olduğunu gösterir. anne çıldırmıstır, bağırır çağırır ve bunu yapan hangi domuz,bilmek istiyorum der. kız telefon açar ve yarım saat içinde bir ferrari evin önünde durur, içinden hafif kırlaşmıs saçları ve çok pahalı bir elbisenin içinde manyak yakışıklı bir adam iner ve kapıdan içeri girer. anne baba ve kızla beraber otururlar.

    adam; kızınız durumu anlattı, kişisel durumumdan dolayı kızınızla evlenemem, ancak tüm sorumluluğu alıyorum der. eğer bir kız çocugu doğarsa annesine; bir ev, bir yazlık villa ve 1 milyon dolarlık bir banka hesabı, eğer bir erkek çocuk olursa; birkaç fabrika ve bir milyon dolarlık bir hesap, eğer ikiz doğarsa her ikisine de 500 bin dolarlık hesap ve bir fabrika vereceğim, der. ancak düşük olursa....

    o zamana kadar sessizce bekleyen baba elini dostça adamın omuzuna koyar ve ne olacak o zaman tekrar s......sin evladım der.

  • babam ben 6 aylık hamileyken vefat etti. benim oğlan da ilk kelimelerini söylemeye başladıktan sonra bomboş duvara bakıp ama hep aynı yere dede dede demeye başladı. tabi dede çok kolay bir kelime ve ağzında geveliyor diye düşündüm. sonraları bizi net olarak anlamaya başladığında dede nerede diye sorduğumda yine aynı yeri gösterdi. sonra babamın fotoğrafını gösterip ismini öğrettim. ismi abbas. bu sefer yine aynı yeri gösterip durup dururken abbas demeye başladı. her gün değil ara sıra. hatta bir kere dede diyip 'çirkin ol' yaptı. yine bu sabah abbas dedi. nerede dedim ve bana bomboş duvarı gösterdi. normalde materyalist bir insanım, yani bu saatten sonra insandım demeliyim sanırım. babamın bizi arasıra ziyarete geldiğini ve sadece bebişimizin onu gördüğünü hissediyorum. belki bunu da okuyorsun baba seni çok seviyorum.

  • 16 dakikanın hepsini izledim, lan insanlar ne kadar ciddi, hiç gülmek akıllarına gelmiyor, bir tanesi elemanı dövecekti neredeyse.

    saygı saygı saygı. herkesin dilinde. kime göre saygı? herkes istiyor ki saygı duyulacak birisi olsun ortamda. yaşça büyük olur, mevkice büyük olur, bir şey olmazsa cinsiyet olur.

    bırakın isteyen istediği şaapsın.

  • (#83850299) derki "iphone xr 64 gb: yurtdışı fiyatı 750 usd", bizdeki cihazları mevcut kurdan çevirirsen 1010 usd oluyor, 260 usd kazıklanıyoruz der. doğru. ama amerika'dan bakınca doğru. muhtemelen apple cihazları vergisel vs sebeplerle abd'de daha düşük rakamdan satıyor. şimdi tespiti doğru yapmakta yarar var. bizim rakamlar daha çok avrupa bölgesiyle yakın oldu gemişte. aynı hesabı avrupayla kıyaslayarak yaparsak çok fark çıkmıyor.

    örneğin almanya da aynı cihaz 849, italya'da 889, hollanda'da 859, fransa'da 855,28, ıspanya'da 859 euro.

    aynı hesap euro için tekrar edildiğinde; 750 usd olan 64gb iphone xr'nin türkiye fiyatı 7399 tl. apple'a göre bu rakamın 2174 tl'si vergi. geriye kalan miktar 5225 tl. mevcut euro kuru 5,88 tl. 5225: 5,88= 889 euro. yani avrupada 849-889 euro arasında satılan telefon türkiye'de vergiler hariç 889 euro. burdan bakınca anormal bir durum yok. sorun kurda aslında. illaki abd'yi baz alırsak avrupa da kazıklanıyor demektir.

    ayrıca türkiye'de apple kuru dönemlik sabit tutarak satış yaptı şimdiye kadar. o yüzden 2 ay önceki zam o zamanki kurdan baz alınmış olabilir. kur böyle giderse ve 2 ay 4,8 de sabit durduğunda hesabıma göre %26 indirim olacaktır.

  • kıza zerre acımadım o erkek arkadaş denilen süprüntüden gelecek her şeye gözünü kapatmış zaten.

    babaya içim yandı, onun kalbi kim bilir nasıl yandı.

  • cadilar bayrami, cadilarin birbirini ziyaret ettigi, kuskun cadilarin baristigi, kucuk cadilarin buyuk cadilarin ellerini opmek suretiyle harclik seker vs aldiklari gun

  • mükremin'le asuman ayrılmıştır ve züleyha ile içki masasında dertleşirler:

    mükremin: ah asuman telefonu yüzüme kapattı nasıl kapatır ha?
    züleyha: seninki yine iyiymiş benimki tost makinesi kapatmıştı.
    mükremin : ee n'olmuş ki tost makinesi kapattıysa,
    züleyha : o sırada elim içindeydi
    mükremin : ??!?@#

    youtube'dan izliyorum sabah sabah kahkaha patlattim apartmanda.