hesabın var mı? giriş yap

  • tadım kaşığı diye bir şey yok. aşçıların minimum %80'i yemeğin, tatlının tadına bakmak için kullandığı kaşığı, kepçeyi (evet kepçeyi) tekrar ürünün içine sokuyor.
    zaten masterchef 'te de görüyorsunuz; milyonların önünde dahi bunu yapan var.

  • adam gol atmış hala asker selamı diyen adam var amk. vallahi siz egitilmezsiniz. adam gölü atmasa soyunma odasında kendi kendimize verecektik asker selamını.

    atamın da dediği gibi "vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır"

  • buharin kesfi, kimyanin kullanim sahalari ve elektrigin inkar edilemez gucu, komur ve petrolun urettigi enerji ile degismek zorunda olan dunya gidisati ile ilgili olaylardir. on planda insan gucunu azaltan sanayilesme yeni toplum sorunlarini dogurmus sehirlere ve sanayi merkezlerine akin eden insanlari o zamana degin alisilmadik zor, mesakkatli bir tempo icine itmistir. gecim derdindeki aile tum fertleriyle 18 saate varan calisma mecburiyetinde birakildigi icin olumler cogalmis, henuz duzene girmemis isci haklarinin olmayisi, en yok edici darbelerini cocuk iscilerin uzerine indirmistir.

    havalandirma sartlarinin elverissiz oldugu fabrikalarda, yun, pamuk, toz, gibi maddelerin insan sagligina verdigi zararla mill fever denilen sanayi hastaligi insanlari telef etmis ve tuberkuloz salgin hale gelerek insanlari kirip gecirmistir.

    bu arada kucuk toprak sahipleri, sanayi gucu karsinda yok olurken, devlesmeye yuz tutmus sirketlerin ham madde kaynagini teskil eden diger kitalarda hakimiyet kurma ihtiyacini dogurmustu. bu nedenle bati avrupa sanayi ile yukselirken, somurgecilik had safhaya gelmis, dunya devletleri arasinda dengesizlik baslamisti. sanayinin gelismesiyle bati avrupada yeni bir sosyal piramit olusmus, fabrikatorler altinda, endustri ekspertleri, doktorlar, hukuk temsilcilerinin bir alt basamagi olarak,mudurler, menejerler, kalifiye isciler ve isciler toplum icinde yerlerini almistir.

    zenginler ve fakirler arasinda gitgide acilan ucurum nihayet meyvesini vermis, maaslarini duzgun alamayan vasifsiz isciler ve uretimine sekte vurulmus kucuk esnaf ayaklanmis luddite isyanlarilarini baslatmistir.

    ingiltere de yasanan luddite korkusu yaninda, fransa iscilerinin yasadigi zulum de kral louis philippe i surgune yollamistir.

    ve iste tam bu arada karl marx tum heybetiyle fikirlerini insanliga iletmek icin ayaklanmistir....

    butun bunlardan sonra avrupa ikinci sanayi devrimini yasamis, yukselmis, duzene girmis ve " artik hasta adam meselesini halletmeliyiz " dusuncesiyle, sampanya bardaklarinin serefe kaldirildigi gorkemli salonlarda planlar, projeler cizilmeye baslanmistir.......

  • yeğenim yuvada kafasına geçirdiği çiçek maskesi ile evin kapısına gelir ve önümde dikilmeye başlar..

    - aaa bu da kim böyle?!??!
    - ...
    - aman allahım bir çiçek var önümde..
    - ... herhalde bir çiçek var. alla alla. hiç mi yürüyen çiçek görmedin..?
    - ıngh! pardon..

  • yol yordam bilmeyen adam
    lan olm yüzyılın en büyük liderlerinden birinin yanındasın.
    ama sen hala çakallık peşindesin...
    anladık canın çekmiş... ama böyle olmaz ki...
    çaktırmadan arkasına geçip "höpürt" diye yenir mi...
    git kaptan köşküne bi yere arazi ol... istediğin kadar ye...
    kamera diye ayda yılda bir görünen bir alet var ortamda...
    sen atatürk'ün arkasında şeftali yiyen adam olarak geçiyorsun tarihe...
    hayır duyan da arkasından bir iş çeviriyorsun sanacak...
    şeftali lan...

    vidyoda bir diğer detay...
    ulan adam hesapta kimilerine göre "diktatör"...
    biri de çıkıp bir kültablası uzatmıyor adama...
    kahve fincanının yanına silkiyor külü...
    öğrenci evi tandansı...

  • uzmanlar soğuk su ile yıkanmak daha sağlıklıdır, cildi güzelleştirir, kalp krizi riskini azaltır diyerek tavsiyede bulunuyor. hadi soğuk suyla yaz günü, dışarısı 40 dereceyken bir nebze olsun yıkanmak mümkün oluyor ama bu işi şu mevsimde yapmak cidden zor. buz gibi su değince vücuda affedersiniz insanın siki, taşağı kayboluyor büzüşmekten. dün banyo yaparken kombi arızaya geçip, kapatmış ateşlemeyi. köpüklü köpüklü kalmayayım diye devam ettim buz gibi suyla yıkanmaya, iki gün oldu hala ısınamadım.

  • yaşamayanın bilmeyeceği duygudur.

    o ustanın ordinaryüs profesör havasıyla ağır ağır arabaya gelişi, kollarını yay gibi açarak aracın önünü hatun beli kavrar gibi kavraması, ağzında sigarasıyla 67 derece motora eğilmesi, bas diye araç sahibine emir vermesiyle beraber başlayan çevre araç sahiplerinin sanki kırk yıllık dostunun arabasıymış gibi aracın yanında saniyesinde belirip kardeşimli, dostumlu, sıcak bir sinerjinin anında yaratılması durumudur. ulan şu ülkede her yer oto sanayi olsa inan bana hiç bir yerde kavga gürültü, türk kürt, fener cimbom kavgası yaşanmaz.
    yok abi oto sanayide mutsuzluğa yer yok, hele ki bi de bir aracın kaputu açılmışsa.

  • ''oklondon bolo goçormo okrom'' sen kimsin lan gevşek mhp elemanı? triplere bak, 2 ergen övgü yazdı diye kendini polat alemdar sanmış mq japonyalısı.

  • evlilik bir çok işlevi olan bir kurum. hukuki, sosyal ve psikolojik yönlerden insanların belirli ihtiyaçlarını karşılıyor.

    evlilikle kastım nikah değil elbette, kast ettiğim şey hayat arkadaşlığı. insan insanla yatışır, temasla, iletişimle, sevgiyle...
    insanın evlenmesindeki temel psikolojik motivasyon yatışmaktır.

    aşk evliliği de yapsanız, ömür boyu aşık kalmayacaksınız ama sağlıklı bir ilişkide sevgi devam eder. zaman zaman birbirinize tekrar aşık olursunuz. bazen uzaklaşırsınız. güvenli bağlandıysanız bunlar sizin için sorun teşkil etmez. birbirinizi yatıştırmayı bilirsiniz.

    insan yalnız ölmeyeyim diye evlenmez ancak yaşlandığınızda, çevrenizde insanlar azaldığında eşinizle yanyana olacağınızı bilmek güzel bir düşünce. iyi bir evliliğiniz varsa, zor zamanlarınızda yanınızda olacak, hastalandığınızda sizin için çorba yapacak, ameliyat olsanız kapıda bekleyecek birisi olduğunu bilirsiniz ve bu sizi yatıştırır.

    ölüme gelince...
    ölümün ne zaman ve nasıl geleceği belli olmasa bile şu kesin, yalnız öleceksiniz, siz ölürken elinizi tutan biri de olsa bu yolu yalnız yürümek zorundasınız. yine de bir ömrü birlikte geçirdiğiniz adam/kadının o sırada elinizden tutuyor olması hayatınızın son anlarında yaşamak isteyeceğiniz bir güzellik doğrusu.